Sorgen gör att jag tar chansen att uppleva och uppskatta glädjen !

Sorgen gör att jag tar chansen att uppleva och uppskatta glädjen !

13715963_1149301791793601_8725716933487087050_n

Idag för tio år sen upplevde jag vad jag då upplevde som den värsta dagen i mitt liv !

För två år sen var jag med min ängel och greppade efter halmstrån för att hon skulle må lite bättre…

Idag var jag med en vän på en vårdinrättning och förberedde oss för framtida äventyr. Så livet går vidare och jag tänker leva det ett tag till…. (även om min frissa hävdar att jag har gråa inslag i håret ??? )

På vårdinrättningen träffar jag en sköterska och vi bägge insåg att vi träffats förut, så jag frågade och hon hade jobbat på IVA, och jag fick ju säga att jag varit där med Albert,  svaret JAAA såklart nu minns jag ! Han var ju ofta där ! Hur är det med honom  ? Att då svara att både han och mamma  är i himlen känns så där…. Tur att jag  inte var själv där. Tack !

När jag ikväll åkte hem från jobbet så insåg jag att det är DEN dagen !

Jag har tyvärr lite för många dagar som jag vill glömma men de finns där och idag är en sån.

14:e dec 2007  Alberts ögon var dåliga och han blev under hösten 2007 blind på ett öga, den 13:e var vi på undersökning och även det andra ögat var sämre och han måste åka till Örebro för att opereras dagen därpå. Jag och Albert åker på eftermiddagen och checkar in på kvällen, duschar försöker sova. Jag minns inte varför jag åkte själv men det fanns säkert nåt skäl och vi förstod nog inte allvaret ? Albert har ont precis hela natten så jag sover inte många minuter. På morgonen är det operation direkt på morgonen. Albert sövs och jag går ut och tar en kaffe, Efter en stund (för fort) kommer läkaren ut och ber mig följa med in i omklädningsrummet då det var närmast och var tomt. Han sätter sig och berättar att även den andra hinnan också släppt.

Det gick alltså inte att göra något, Albert var nu helt blind !!!

Jag kan fortfarande inte skriva detta utan att gråta och jag glömmer det ALDRIG !!!! När jag kommer tillbaka in till Albert så är han fortfarande sövd och jag minns känslan så väl.

Jag hade samma känsla i fjol den 11:e Juli ! VARFÖR !!! Nu skulle jag ringa hem till Camilla och berätta ! Det är nog ett av våra värsta  samtal. Sen  skulle jag packa med Abbe och köra hem några timmar senare.

Vi skulle ha rimstuga för 25-30 vänner dagen efter och Milla sa först att -vi kan ju inte ställa in !  Det kunde vi !

Det är såna här upplevelser som gör att jag uppskattar att umgås med och bryr mig om andra människor.

25299066_1649400771783698_8945961600508682117_nI lördags hade jag förmånen att fixa så att spindelmannen kunde kliva ur min Honda (med spindelnät såklart) på Vides 4 års kalas (sonen till min ”soulmate”). Att få uppleva  glädjen när en fyraåring och hans kompisar står och hoppar när de inser att det inte bara var en röd racerbil som var överraskningen  går inte att beskriva i ord !

Efter kalaset åkte jag tillsammans med en kvinnlig vän på en mycket trevlig kryssning och Stockholmshäng.

För två år sen sa min ängel en kommentar som jag tog illa vid mig av då men nu fortfarande  funderar på hur hon kunde veta !!  Hon skämtade om att jag redan träffat en ”ny” ung kvinna ?? Och den kvinna blev sen min älskade” soul” och det oväntade underbara är att  jag har ju faktiskt lärt känna en till fantastisk ung go tjej vars sällskap jag uppskattar mycket.

Så oavsett vad andra tror och tycker så tänker jag aldrig byta bort dem och jag tänker fortsätta umgås med dem. Jag vet att det kanske är lite ”utanför boxen” men jag kan varmt rekommendera att ha vänner ur andra generationer. Jag har en ”mentor” som är över 75 och det roliga är att han är ofta lika nytänkande som en 22 åring !!! Vi pratar ibland även om min situation och det är skönt att ha hans stöd när jag ibland funderar på om jag gör rätt eller fel..

Nu skall jag packa för att dra mot Stockholm i morgon och Aw och lite ”gubbhäng”..

 

Trevlig kväll !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s