Blogg

Från hopp till totalt kaos och tillbaka…

Från hopp till kaos och tillbaka igen..

Jag försöker vara ärlig mot mig själv när jag ser tillbaka och hur jag mår o vad jag gör nu. För fyra år sen åkte vi till Venedig den 17/7 .

Och det var lika varmt i Sverige då. Så dotterns valp fick badbalja.

Milla hade genomgått ett helvete under 2013 så jag tjatade mycket för att vi skulle göra saker. Så här i efterhand undrar jag om även jag hade en oro som jag själv inte tänkte på ?

2015 var ett väldigt konstigt år, vi visste att tiden var begränsad men Milla ville göra saker men inte åka bort utan vara med familjen..Jag slet som en gris för att få snyggt överallt hemma. Det var ju mitt sätt att visa min ängel att jag ville att hon skulle ha det bra.

Och det var nog mer ett sätt att lura mig själv att tro att vi hade mer tid tillsammans ??

2016 så var ju juli min kaos, eller jag var ju i den sk chockfasen. Faktumet att Marianne stod med när Albert lämnat oss och att jag var mycket med Vide efteråt har skapat band o känslor jag inte kan förklara. Det är på nåt vis som att han fick lite av Abbes själ .❤

Och han kommer alltid vara min lille kompis❤❤. Och kärleken till min soul finns inte ord för❤

2017 Hade det gått ett år och det är inte en lång tid…jag reste mycket och hade trevligt. Men det var nog fortfarande som att fly ibland ? När man ligger på en strand i Italien o saknar att leka med en liten kille i Sverige så inser man vad som är viktigt. Jag o min ”roomie” var i England på spontanresa o det var nog ett bra test på att resa mer avslappnat o inte planerat sätt.

Nu har det gått två år och det är nog den tid det tog för mig att någorlunda komma tillbaka till nåt nytt liv. Inte alls som förut, jag saknar Milla o Albert flera gånger dagligen och jag lever nog ganska annorlunda.Detta får man kanske inte säga men, att förlora en fru är skitjobbigt men både jag o Jessica visste att det skulle ske och Milla hade lidigt klart. Saknaden kommer senare.. Att förlora Albert var mycket värre 😭😭, dels att det kom när jag trodde det värsta var över och dels att jag inte var på plats. ( jag hade troligen inte fått vara i rummet ändå men..) och sen förändrades mitt liv så drastiskt…Och jag kan ju ( om jag vill o har tur) träffa en ny livskamrat. Men jag får aldrig tillbaka eller kan ersätta min son..

Jag vet inte heller hur jag vill leva men att jag ger mig ut o reser och uppskattar spännande äventyr igen är nog ett bra tecken.

Nu säger nån säkert, men du har ju rest med Felicia i vintras, javisst men vi känner ju varandra o det var på ett annat sätt på nåt vis..Vi hängde ju som vanligt men på en annan plats😁😁men det var nog oxå ett steg..

Nu ligger jag i baljan och gläds åt att det idag blev klart att dotter o pojkvän flyttar in i en lägenhet i mitt hus i höst. Och sen funderar på vad jag behöver tvätta o packa ?

Imorgon åker tigersågen fram då jag skall bygga om lite släp.

Gokväll och glöm inte att bry Er om varandra ❤💛💚

Ett skämt på Midsommar blir en underbar resa till champagne !

Ett skämt på Midsommar med en okänd kvinna blir en underbar champagme resa🍾

Men jag återkommer till den. För två veckor sen var jag i Örebro på aw tillsammans med min goa vän Jessika. Direkt hem o se fotboll med familjen.🤘👍🍻🇸🇪Då jag tydligen har varit ineffektiv eller har mer att göra så finns det lite jobb kvar när jag inte har trevligt så helgen ägnades åt att ”Panikarbeta”. Den 4:e Juli hade jag tänkt att vara färdig??? Det var jag inte men vi firade Amerikas nationaldag ändå med säsongens sista aw hemma hos mig burgare så klart.

Det blev en trevlig men lite lugnare tillställning än ifjol så vi var i säng före två.

Dagen efter blev det lite shopping med min vän o kollega från Karlskoga, sen lunch i Örebro innnan färd mot västkusten o Jessika.

Tänk att bara några dagar kan ge så mycket energi. På fredagen var vi och lunchade på Baker Tilly SEK i Uddevalla o det var mycket mysigt. Vissa överaskningar gladde mig extra mycket❤På lördagen var jag o hämtade ett släp jag köpt. Väl hemma så ville jag ju såklart få det att stå ivägen så lite som möjligt o naturligtvis så satte jag fast Volvon hårt på underredet. Men med en gammal hästtjej som Jessie så är det inget konstigt att rycka så jsg trodde Skodan skulle gå av…men det gick.Volvon kom upp o Skodan lever.

I veckan var det två år sen jag kom in på Iva och såg på läkarna att jag inte längre hade nån son😭😭. Alla minnen om vad som hände finns kvar och kommer upp. Jag har varit mycket med Felicia i garaget för att försöka att inte bli påminnd hela tiden.

Och det har funkat ganska bra o vi kommer framåt, även om det går för sakta…

Avslutningsvis tillbaka till midsommar🤤 Jag var väl helt ärligt tveksam till hela helgen. Dels många minnen med familjen o jag visste också att en kille som badade med Abbe ev skulle vara med så dubbla minnen. Men många vänner var ju med så jag ville ju vara med men jag tog bilen. Vi började med lunch och det var ju mest familjer, jag o en av värdparets hyresgäster. Hon var trevlig men höll lite låg profil vilket jag förstår.

På eftermiddagen hängde jag med alla och det var bilsnack, hus, barn osv…Jag hann också ned att skjutsa lite barn i Hondan. Jag och tjejen som hyr började väl prata lite mer när det var kaffe o glass. Framåt kvällen sitter vi på verandan och pratar reseminnen o jag berättar att jag nån gång vill tillbaka till San Sebastian och hon vill till Bordeux. Vi skämtar lite kort att vi kanske kan åka ihop nån gång. Bägge tittar på varandra o säger, -Jag har inget bokat, -vi kan väl åka nu i år ! Och en halvtimme senare hade vi bestämt bil och ungefär när och vart vi skall åka.😁

under kvällen sen så lärde vi känna varandra lite mer (eller läste av varandra) och resan känns helt självklar. Det blir vårt äventyr.

Flera personer har frågat oss -hur vågar Ni ? Vad är det farliga ? Vi har 650-700 mil att lära känna en ny människa och förhoppningsvis en vän. Och vi har setts några gånger sen midsommar och det är en smart, trevlig och vacker tjej så jag ser fram emot och tror och hoppas på några oväntat underbara veckor… Om inte så har vi iallafall testat.

Nu snart tillbaka till jobbet o köra ett ryck till så jag förhoppningsvis hinner klart med allt imorgon.

Kram o ta hand om varandra.n

En vänskap värd allt❤

En vänskap värd allt ❤

Idag har jag varit i Örebro på sommarfest hos mina kollegor och min vän An1 sen 37 år !!!

Jag lägger mig med ett lyckorus då jag lyckades ”lura med”min helt fantastiska vän Jessika också vilket blev en glad överaskning till kvällens tillställning.

Att beskriva min vänskap med Jessie är svårt. Vi har inte känt varandra i mer än sex år. Men det har hänt mycket för oss båda. Och under de senaste tre åren, dvs sen Milla fick tillbaka cancern så har vi haft daglig kontakt och då menar jag varje dag ! Vi bor på Elite idag, där hade mina vänner med An1 som arrangör min 50 års fest för mig. Jessie var inte med , men det var henne jag gick ut o skrev med när det blev för jobbigt😢 Och det är många tårar som runnit under våra konversationer Den kärlek och tacksamhet jag känner går inte att beskriva på annat sätt än Jag älskar dig underbara vän❤. Hon är den som vet och förstår när jag mått sämst och vi har haft otaliga mess dag som natt med att peppa varandra eller där vi bara lyssnar och ger råd. Självklart delar vi det positiva i livet med. Vi ses inte speciellt ofta o när vi gör det så är det ju ofta genom jobbet och då är det kurs eller fest o kaos.

Eller så har vi gjort nåt annat men då händer det ju oxå massa annat.

Så därför känns det så underbart att bara sitta o ta ett glas vin, käka lite, prata o bara vara. Jag ser redan fram emot en lång hotelfrukost och sen lite fortsatt häng med en promis i solen i lugn o ro kanske 😎

När vi gick från Frimis ikväll så hör vi att det låter under bron o två tjejer glider fram i en gummibåt ! Med varsin box med vin. De hade åkt i tre timmar. En så underbar grej.😆😆

Nu blir det lite sömn o jag ser fram emot en fantastisk onsdag ❤❤

Gonatt🎈

En underbar dag trots några tårar ..

En underbar dag trots några tårar😢

Vissa dagar ser man fram emot med både glädje o lite oro.

Student för Alice (dotter till våra bästa vänner) är en sån dag. Vi har ju säkert 10 000 minnen ihop. ❤ I början av veckan nämner Felicia att hon kanske skall åka rally i nyköping idag. Jag messar min älskade soul direkt och kollar om jag kan låna Vide ett par timmar. 👍När jag är nästan framme i morse så fick jag stanna.

En kort fika med Erik o Marianne, efter ett tag frågar plutt – är det tomt i koppen ? Ja, -bra, då kan vi åka !😆😆Framme vid starten så håller han hårt i handen och ser MÅNGA räcerbilar !!

Sen går vi kollar läget med Felicia som är co driver och jag blev så rörd när jag inser hur mycket energi dessa två personer ger❤❤

Sen lycka till kram och ut mot sträckan. Jag hinner inte vända bilen innan plutt sitter med kartan !!

Inte konstigt med en sån förebild. Tyvärr så orsakade en olycka i ”vanliga” trafiken ett stopp på nån timme så vi hann se ca 10 bilar. Men en glad fyra åring är inte ledsen för det. När han sitter i mitt knä så säger han- Peter, du är skäggig ! Ja det stämmer nog.. Det går 10 sekunder, – Du har ju skägg i näsan med !!!!😆😆😆

Lite melon o bus med andra barn är oxå kul. När jag tröttnat så säger han hejdå till de närmsta 40 personerna😆❤❤. På väg tillbaka till bilen kommer den obligatoriska frågan, när vi kommer hem, kan vi göra donuts då ? Självklart !! På väg hem så somnar en liten hjälte och jag åker förbi Enstaberga IP och minns min ängel och tårar kommer… 😢😢för 13 år sen när vi köpt huset var vi och häntade plattor i nävekvarn i samband med en av Jessies bortamatcher i enstaberga.❤Och vi åkte nu samma väg.

Självklart gjorde vi donuts på gruset vid hemkomst.

Sen full fart hem för att köra hem bästa Alice på studenten.

Oron finns alltid när jag skall träffa vänner o bekanta jag inte sett på länge och jag vet ju att den fråga de vill ställa är -hur mår du osv.. Men idag gick det myckrt bättre än väntat. Såklart kom minnen upp och saknaden känns❤Men det var riktigt trevligt och jag uppskattade att träffa och prata med alla. Inte minst barnen som växer upp o nu delar vi intresse !!

Om nån ser spår på asfalten i hällby så var det bara en minnesvärd ankomst i gunmirök för värdens sötaste student❤❤❤

Nu blir det fotboll och jag hoppas jag forfarande leder VM tipset 😆😆😆⚽

Kram och trevlig kväll 🇸🇪

Första deadlinen klar🍾🍾

En underbar känsla😅Första deadlinen klar ! 🍾

Vissa dagar är bättre dagar. Idag var en sån. Eller det började nog redan igår kväll. När jag jobbat klart vid åtta åkte jag o en kollega hem o drack lite vin o firade att vi var nästan klara med vår stora deadline. Det blev en trevlig kväll. Upp tidigt i morse o till jobbet o gjorde klart de sista. Sen ut till en trevlig kund. Det roliga med mitt jobb är ju att jobba med människor att nå deras mål o mitt jobb är att hjälpa dem att komma dit.

Sen fort tillbaka till jobbet o träffa nästa.Vid lunchen kom den där underbara känslan..Oväntat underbart ? det gick i år med o vi bestämde att en öl efter jobbet för att fira blir bra. Bästa Felicia ringde o kom förbi en stund så då fick jag hem bilen med. Sen blev det en mycket trevlig aw med öl, vin och mat o mycket prat. Och nu tre fotbollsmatcher senare är jag hemma o ligger i baljan.

Imorgon blir det först rally med en liten kille som jag saknat så, sen student för en fantastisk tjej som jag såg första gången då hon var en vecka gammal. Jag o Jessica chattade nu om text på kort mm och det känns fortfarande så konstigt att inte skriva Våra änglars namn på grattiskortet.😢😢 men då jag har en smart dotter så finns de med oss i presenten❤🇸🇪

Kram o ha en trevlig helg.

En spontanlunch kan göra underverk…

En spontanluch kan ge så mycket energi ❤

Förra helgen hade vi examen för min älskade dotter. Det var många känslor och många minnen kommer upp. Samtidigt är vi inne i den mest häktiska perioden på jobbet. Jag jobbar full tid och tempot är uppe men det tar energi.

När man kommer hem på kvällen så känner man sig lätt kraschad. Ibland är det bra att jobba mycket för då behöver man inte tänka så mycket på annat. Men det är ju det andra som är livet.. Hela förra veckan kändes det som att jag bara jobbade och var i en egen bubbla.

I helgen var det student och 150 års fest i Örebro. Det gick ganska bra och var trevligt men jag är inte tillbaka i mitt partymode, inte ens med bästa möjliga bordsdam för party. (Tack Camilla) Kul att träffa många gamla ansikten jag knappt kände igen då vi inte setts på 30 år typ. På festen på lördagen var det med en illusionist som var vass på rubriks kub, kort o matte..Jag hatar när de är så snabba så jag inte förstår hur de gör 😡 Han ber mig säga en siffra mellan 33 och hundra, jag säger 66 och han gör ett ”sudoko” på 16 rutor på tio sekunder..

Jag ser direkt att översta raden är 66.. Sen även lodrätt !! Sen diagonalt !! Här ger jag upp,

Och det fortsätter !!!!

Jag kontrollerade i excel i måndags..

Den magiska kvadraten kommer från Kina och är mycket imponerande..

Tempot med jobb känns i kroppen och då är det skönt med lite besök.

Igår var min goda vän Jimmy här och vi hängde och pratade om både det viktiga och det oviktiga. I dag blev det spontanlunch med min vän Felicia och det Oväntade underbara ger så mycket energi ❤❤ ikväll kom Jessie o ox förbi en stund ❤

Då är det skönt att avsluta kvällen med att gå ned i garaget en stund.

Sen blir det lite bad. Imorgon är det full fart igen. Kram

Länge sen jag kände mig så ensam..

Jag skriver detta för att hålla löftet till mig själv att berätta hur jag känner o mår. Så det är inte synd om mig. Jag lever, det finns så många som har det så mycket värre.. Jag har forfarande möjligheten att göra val.

Igår och idag var det länge sen jag kände mig så ensam. I går tog Jessie examen och det var andra gången jag satt i en kyrka sen Alberts begravning. Det var så nära flera gånger att jag skulle gå ut. .. Men om man tar till alla sätt att lura hjärnan, busar med Ida, messar med Jessie mm så gick det även om tårarna kom flera gånger. Det var en fruktansvärt bra präst som höll det på en väldigt positiv nivå vilket jag uppskattade. När hon går ut efter studenterna så drar hon en busvissling och ler när hon passerar mig❤

Jag insåg en sak i kyrkan, det är nog inte så konstigt att det är så jobbigt för mig med kyrkor nu. 2016 var jag tvungen att arrangera två begravningar och två urnsättningar och nu är det bara Jag o Jessie kvar. Vi har samtidigt inga positiva minnen av kyrkan med närmsta familjen som kan ”väga tillbaka” vågen. Albert och Jessie var välsignade i kapell och Vi gifte oss i Las Vegas i ett kapell ( ok världens mest kända, men ändå) så vi har alltid varit på andras ”nöjen” i kyrkan.

Sen var det mottagning hemma i trädgårn med släkt och vänner. (Som vi så ofta haft) Och det är första gången vi träffar våra ”gamla vänner” och släkt samtidigt sen Alberts begravning. Vissa har ju jag träffat och inte Jessie och omvänt. Så det är känslomässigt laddat men kul. Allt är planerat in i minsta detalj för att det skall flyta enkelt, men framförallt för att det skall bli som Jessie vill ha det. Bubblet var väl kylt och glasen redo.Vi har planerat o räknat och tittat på skugga i en hel vecka.

Exakt när vi skall ta mat så komner vinden och himlen öppnar sig !!☔🌧⛈ Och det känns som att hur vi än försöker så kommer ”nån” och pissar på oss igen…

Efter att roddat om och fått 30 pers att äta under tak så satte jag mig bara ned med lite mat o ett glas vin och bara gav upp.. Tack alla som hjäpte oss att fixa i kaoset. Speciellt till Jacob som var min allt i allo på fixar fronten.👍

Det var tre trötta personer som somnade igår kväll, det blev ändå en trevlig kväll även om det inte alls blev som vi tänkt.

Idag på förmiddagen käkade vi frukost och fikade sen med svärmor och städade av och jag kände mig helt urladdad. När Jessie o Johan åkte och jag blev själv i huset kom tårarna på riktigt. Jag gick in till Alberts rum och satte mig o tittade på tavlan.

Känslan av total tomhet, ensamhet blandas med ilska och saknad. Jag gick och tittade efter en bild jag mindes med Milla i arbetskläder. ❤😢😢😢😢😢

Jag minns så väl de samtal Min ängel och jag hade våren 2015 när hon fått beskedet att hon hade ca 2-6 år, i bästa fall 10 år kvar. Detta var en sak hon ville uppleva😢😢😢Vi lovade att kämpa och försöka så länge det gick. Det är nåt skumt med kärlek men den försvinner inte, det som enda som hänt är att jag blivit mer känslig och saknar mina levande vänner mer❤

För att skingra tankarna o tänka på annat så passade det bra med lite eftermiddagsfika/deklarationssnack och lite sladdande med Hondan för en glad femåring😅och några barn till 👍

Nu avslutas dagen med lite bad och jag tittar på Min ängels flagga.

Glöm inte att ta hand om och berätta för dem Ni älskar att Ni gör det..

Kram❤❤