Blogg

Modigt och klokt att ta hjälp att prata💪

För fem år sen var jag, Milla, Emilia och Albert på Astrid Lindgrens för att mäta Abbes andning när har sov inför operation. Vi fick leva campingliv på ett sjukrum.

Under de fem år som gått sen dess har det hänt mycket och jag har genomgått och lärt mig massor. En av de viktigaste saker jag lärt mig är hur svårt det är att själv veta när man mår dåligt, hur man tar tag i det och hur viktigt det är att ta hjälp. Återkommer till det.

En månad senare fick Milla cancerbesked nr 2 och en begränsad tid om 2-6 år kvar att leva. 9 månader senare sa jag farväl(begravning) till min älskade en andra gång och en ny fas i livet stod framför mig.

Ett år senare hade allt förrändrats igen och jag köpte för första gången tulipaner som Milla älskade. Min älskade soul Marianne fick mig att gå till en kurator och få hjälp o stöd under hösten. Det var nog ett av mina bästa beslut❤❤.

För två år sen köpte jag blommor igen. Och det kommer jag nog göra många år framåt.

Detta med att våga prata med någon är något som har många fördomar. Det är pinsamt och kan kännas som ett nederlag, omanligt, (jag klar mig själv), jag biter ihop och kämpar på osv.

Min bild är att jag tror yngre är mer öppna och ser det som mer naturligt än min generation. Jag tror också det ibland är svårt att själv märka att man kanske behöver det när det är tufft i livet. Om man som vän märker att någon börjar må dåligt och behöver stöd. Våga säg till ! Även om det kanske i första läget uppfattas som jobbigt så visar det att du bryr dig🙏.

För mig var det ett sätt att prata om min sorg, rädsla, oro och mina känslor, bra att träffa en oberoende som gav mig stöd, råd, kanske en annan infallsvinkel. Jag fick råd hur jag kunde hantera min sorg och känslor. Jag fick tips på hur jag kunde tänka och jag fick tänka annorlunda. Hon kunde också känna att jag kom framåt.

Jag tror att det är bra även om man inte råkat ut för ett trauma som jag. Har du jobbigt i förhållandet eller svårt att prata med den du älskar ? Har du skilt dig och har svårt att hantera ditt ex ? Trivs du inte på jobbet ? Har du/ får du inget jobb ? Har du svårt för vissa saker ? Har du en sjukdom som är jobbig ? Nån att prata med löser inte alla bekymner men de kan hjälpa dig att se dig på ett lite annorlunda sätt, kanske ändra inställning eller hjälpa dig att klara det svåra på ett bättre sätt. Det kan också göra att du får lättare att prata med andra om känslor o jobbig saker👍

Våga prova ! Vad är det värsta som kan hända ? Alternativt, Det kan bli bättre !😁

I år har jag såklart köpt blommor igen.

Trevlig kväll❤

En speciell dag i mitt nya liv❤

Den fjärde februari är sen 2016 en speciell dag. Idag har jag haft flyt på jobbet så jag körde på ikväll👍 fick dock en liten spännande upplevelse på väg hem med elmoppen med breda däck på snö😁😁Men jag kom hem.

Den här dagen är speciell och det är lite kul att se vad kul man gjort genom åren. 2013 var det ok väder och fika ute ☀☕så många gånger vi fikat på den balkongen..

2015 blir en kontrast och man kan ju inte låta bli att tänka på filmen Snowroller😁ice bitte.

2016 Var det kaos och blev samtidigt oväntat underbart. På morgonen fick jag en kram jag aldrig glömmer, 10 timmar senare hade en väldigt speciell vänskap inletts❤❤❤

2018 Vad hände ? Jag minns inte men anar, en bil är bara en bil☀människor och vänner är så mycket viktigare.

Sen en gammal bild med kloka ord och en ännu äldre bakgrund.

Och bakgrunden är från 2008 tror jag.

Under en lite stökig kurskväll fäller min kollega och rumskamrat Kjell-Ove Hagen R I P❤ kommentarer jag aldrig glömmer😁. Den säger allt och inget på samma gång.

Ha en trevlig kväll🎈

Min farfar och jag.❤⚓

När jag var liten var jag mycket med min farfar. Han var sjukpensionär från att jag var 5-6 år (tror jag). Vi bodde i samma hus och han var nog min idol. Han spelade musik för mig på den här radiogrammofonen som kan laddas med flera vinyl/stenkakor (jättegamla musikskivor). Jag har fått den och den fungerar fortfarande.

Den kostade 895 kronor och jag gissar på att den köptes nån gång på 50 talet. Kvitto, garantier o instruktioner finns kvar med😁

Vi åkte också båt och han berättade också historier om hans båtliv. Jag har ett diffust minne av en model som denna och att jag lekte med seglen.? Jag tror att den brann upp vid en brand i deras kök en julafton 73.

Så detta snabba köp gjordes såklart för att priset var rätt (även om jag inte riktigt visste vad jag köpte)😁😁.Det roliga är att skeppet finns på riktigt (panik en stund) och är en av de sista franska tre mastade och ägs nu av Greenpeace👍. Men också med minnet av mina stunder med farfar och nu kan jag skapa nya morfar stunder med Milian❤eller innan med Ida eller Vide ?

Nu är det dags att gå ned o få fart på projekten i garaget😁

Ha en trevlig söndag önskar en sjörövare med sikte på söderhavet🏖💪❤

Fyra år för att hitta tillbaka till livet❤

Den 22:a Januari 2016 visste jag att min värsta dag i livet väntade. Här kommer först några utdrag ur vad jag skrev om den..


Detta var hemma…när ambulansen åker vet jag att det är sista gången min ängel lämar huset… På eftermiddagen är vi på sjukhuset och får det definitiva beskedet.

00:55 kysser jag min ängel farväl… Dagen efter fyller Albert år😢 Vi fikade med tårta sen när Han o Emilia åkte till kortis så gick Jessica o jag och bara sov.

Då visste jag ju inget om vad som skulle komma och oron var mest om hur Alberts operation skulle gå ,fixa begravning osv.. Bägge gick bra, och jag hade fantastiskt stöd av vänner❤❤❤. Jag gick inte ens hos kurator på våren och även om sorg och saknad fanns så trodde jag nog också då att efter ett par tre år så skulle jag ”gått vidare” som alla sa, och att jag skulle ”träffa nån ny” och allt det ”normala”. Och att livet skulle levas som förut.

Men livet är inte förutsägbart och jag fick ju mitt livs chock och värsta upplevelse 5,5 månader senare. Och allt som hänt bär jag alltid med mig.Hösten 2016 är inget jag önskar min värsta fiende.

Första julen kraschade jag fullständigt, nyår gick dock bättre.🍾

22:a Januari 2017 hade vi nog samma väder som nu.

Jag hade överlevt en katastrof ! Jag trivdes i trevligt sällskap. Dagen före hade jag o min soul en jättemysig spontan lunch på ett gatukök i Sparreholm där vi pratade om drömmar och mål och det framtida livet☀💪 . Jag kunde umgås och uppskatta det. Men jag trivdes inte hemma, med mitt liv, med mig själv och min energi var katastrof.

Januari 2018 Hade jag o Felicia varit på Kap Verde och jag försöker leva men fortfarande i korta stunder, dvs då jag hade trevligt sällskap. På sommaren 2018 hade jag nog kommit en bit till och den spontana champagneresan är nog en av de roligaste jag gjort. ❤🎈Och Karin gav mig flera tankeställare om hur jag vill leva ? Jag kanske kan leva på ett annat sätt ? Man kanske inte kan byta ut nån man levt med i 20 år och även vuxit ihop med. Jag måste nog hitta min egen väg att leva.

Vi hade en jättemysig pappa/dotter vecka. Rubriken säger nog mer än vi då tänkte. Många samtal om Milla o Albert, saknad. Oron och förhoppningar över framtiden. Och vi firade årsdagen av våra änglar med utsikt över havet.🍷

Nu har det gått ett år till och först nu är jag nog ärligare mot mig själv. Jag har nog förrändrats ganska mycket, jag trivs mer med livet. Jag gör mycket mer spontant, jag har lärt mig att om jag vill ha sällskap så får jag fråga. Jag har insett att allt som hänt är en del av mig. Jag är en extrem känslomänniska, Jag gör saker som andra kanske tycker är konstigt, jag bryr mig mer om hur andra mår och försöker stötta och ge råd om jag kan. Men det största är nog att jag inte har nån önskan eller krav på hur det ska bli. Utan jag hoppas kunna må bättre, leva längre och ta det som det kommer och vara öppen för det och ta tillvara på tillfället. Det kan vara allt från att stanna fem minuter extra i solen på lunchen. Njut om du kan☀

Och även om det är nytt och spännande att vara morfar så har jag inte riktigt fattat det än på riktigt.. Det är nu mer att känslan förrändrats av min saknad av Albert o Milla. När Vi nu pratar om hur det var när Abbe var liten, hur det var när han föddes, hur Jessica mår, vad de behöver osv. Men jag ser verkligen fram emot det och är även privilegerad att ha dem så nära❤.

Minnen blir nu en viktig erfarenhet istället för saknad på nåt vis❤. Så Millas ord får en mening. Det tog nog fyra år att komma till denna insikt.

-Lägg energi på det du kan påverka💪❤.

Att städa ur handduksskåpet är skönt.

Och känslan av att ta fram saker som Jessie o Johan frågar efter till Milian är ju jättekul.❤Men jag är jättenoga med att de får bestämma om de vill ha det eller inte. Det är deras bebis och deras hem☀. Fast sanningen är också att vi (Jessica) slängde kanske lite för mycket saker när vi gick igenom allt på vinden från henne o Abbe.

Men då får ju jag (och övriga) chans att köpa nya fina kläder😁😁😁.Det finns jättemycket coola kläder numera❤❤.

I eftermiddag har jag varit o fikat hos en liten kompis på ett år och träffat hans pappa för första gången.Det var trevligt och vi upptäckte att hans mamma ”glömt” att berätta om pappans bil i garaget👍🏁Alltid kul att träffa likasinnade😁🏁

Kram och trevlig kväll

I met a new friend❤❤❤

Today it happends !

It took three seconds to be i love❤❤❤. I morse på Tv var det en kvinna som hade cancer o levde på övertid. Hennes man var också med och de pratade om att ta vara på tiden och ovissheten o känslor över hur blir det sen ??? Det var så tungt att se dem och ha många svar😢😢. Sen åkte jag till sjukhuset. Jag har fortfarande svårt att gå in där, upp i hissen mot BB, och blev insläppt o fick träffa mitt barnbarn! Bara att säga barnbarn är ju nytt..Jag är relativt van med små bebisar och har ju fått se bilder. Men han är ju jättepluttig. Och att få en så liten människa sovande på min mage är en väldigt speciell känsla❤❤❤

Det kom många känslor och tankar, minnen från 17 år sen, tänk vilken förmån att ha dem i samma hus😁. Tänk vad mycket bus vi ska göra !Och såklart, -Jag är inte troende och tror inte på nån fysisk himmel men ändå önskar jag att Milla på nåt vis kan dela detta❤😢.Men vi hade en mysig fika👍

Man brukar ju kalla barn för prins, Milian har iallafall fått en säng som är lite kunglig😁😁Att efter det åka och jobba lite var svårt.

Ikväll fick jag upp ett minne som man bara kan skratta åt, hur lär man en hund att du sitter på sidan utan ratt😁😁😁

Trevlig kväll

Världen är liten😁

Ibland blir man påmind att värden kanske inte är så stor. Igår skedde det mig..

I torsdags kväll köpte jag spontant fyra kompletta hjul till Minin. (Samma som sitter på👍). Då säljaren bor långt söderut i Sverige så ska vi lösa transporten senare. Hans svägerska hade släkt i Eskilstuna så det kanske löser sig.

Igår fick jag ett mess av säljaren med bild på min bil med en kille och frågan om jag kände honom ?

Jag fikade när jag fick bilden och tänkte, nej men den kan ju vara från fg ägare ? Sen inser jag att den står ju vid min häck !!!!

Då går det upp ett liljeholmens…Killen heter Emil, bor i Göteborg och är barnbarn till en bekant till min svärmor !!!😁😁😁 Och de var här i somras men jag var bara hemma en kort stund.

Jag har alltså köpt hjul av Emils farbror😁😁😁 Världen är ibland inte så stor.

Trevlig kväll

2019 Ett år med fantastisk slut🍾

Jaha, så här på årets näst sista dag är det dags att sammanfatta året. Tidigare har jag försökt jämföra med tidigare år.. 2016 ett år med sorg och kaos, räddad av vänskap❤ 2017 många resor med vänner o många bilaffärer😉. 2018 färre men fantastiska spontana resor med bästa sällskapet🏝⚽🍾 , mer motorsport o sällskap hemma🌞.

2019 Ett år som känts som lite ensamt och att jag inte gjort nåt…men när man sammanfattar så har det nog hänt lite ändå😁 Iår kommer det bli mer bild o kortare texter.

Jag började året med att spontanköpa 16 000 bollar😁😁.

Jessica och jag hade i januari en skön pappa/dottervecka på canarias.Ett bra beslut och årsdagen gick lite bättre.

En underbar vecka utan krav (förutom av polisen)😁😁.

När detta nu skrivs får denna bild en ny innebörd❤❤❤

I slutet av Februari flyttade min fina inneboende till Tyskland. Jag är tacksam för en trevlig tid och nya erfarenheter, kunskaper och intryck. Men främst en ny vänskap❤.

Första helgen i April var jag i Moskva och hälsade på Maria. En stad som överaskade mycket positivt. Jag inser hur många som har fördomar utan att veta. Resan avslutades med att jag på flygplatsen kollar blocket och via mess köpte en bil (som vanligt)😉

Har man en gång haft en Classic Mini så går det inte att leva utan..Nu över till bilägandet. När jag nån vecka senare hämtat hem den beslutade jag att sälja Hondan..Jag kan ju inte ha tre leksaker !. Nån månad senare säljer jag Hondan. Sen går det FYRA timmar tills jag i praktiken köpt en Mersedes i nyskick på ett 50 års kalas..😁😁😁.

Jag kom hem från Moskva måndag kväll, Onsdag tittade jag på Minin o Torsdag kväll åkte jag till Madrid.

Tänk att man kan hinna med så mycket på tre dagar ! Turista, softa, cykla, shoppa, hänga, tapas, vin och en grym 50 års fest🍾🍾🍾

På semestern gjorde jag klart garaget som jag skjutit på sen 2016.

Under putsning…

Som på TV så har vi förberett lite…

Till slut blev det nästan klart..

I slutet av Juli blev det en vecka i Alicante och några dagars häng med positiva vännen Petra. Riktigt trevligt att ha tid att tjöta om allt.

Däremellan har jag hängt med vänner och försöker göra kul saker då jag kan.

Men den stora frågan är kvar, -hur mår jag ? Jag önskar jag kunde svara på det.. Men jag vet knappt själv. Fysisk är det fortfarande rätt kasst. Dåligt med energi för att ta tag i mig själv. Jag har hela året varit ”orolig” eller nåt liknande..Jag känner mig ensam men är samtidigt rätt bekväm i att hela tiden göra det jag vill.

När sen vänner får cancer och rycks bort igen så kommer så klart minnen tillbaka och man undrar vems tur är det nästa gång ?😢

Jag har människor jag tycker så mycket om..Så jag är fortfarande en romantiker som är extremt kräsen och tror att -är det meningen att jag ska träffa nån så gör jag det och jag kommer veta ganska direkt när det känns på riktigt. Jag tror ändå jag är på väg åt rätt håll..

Nu Det allra bästa med 2019 fick jag reda på i Juni..

Det är inte lätt att inte berätta att man ska bli morfar. I September kunde jag berätta..

Och i Lördags blev det verklighet.❤❤❤

Att den här lilla killen som egentligen inte skulle vara född förrens om två månader redan kan andas själv är nog det bästa som hänt på länge.

Nu ser jag fram emot ett mycket bra 2020❤❤❤❤

Kram och Gott Nytt År