Blogg

Bilgalen ?

Bilgalen ?

För tre år sen skrev jag detta..

Många tankar nu…
Kommer/ vill jag nånsin orka bygga klart skrotet i garaget som jag ville ha den ?
Eller skall jag bygga ”busbil” av den med rallylook ?
Eller skall jag sälja den och köpa nåt färdigt ?
P1800 med modern drivlina ?
Volvo 164 med kul mod ?
Snygg veteran ?
Eller ny cool som funkar ?? Ny kia på gång med rwd !

Eller så slutar det väl som vanligt att jag köper en till som inte funkar ??

Nu skall jag se på SVT play och njuta av mikkelsen och östbergs satsningar.
Åksugen ? Ja lite…

Ja och tydligen kände jag mig själv bättre än jag visste då. Ja jag har ju alltid haft bil o motorsportintresse så det var väl inte så oväntat..

Hur blev det då? Värre än jag trodde så klart.

Jo, mitt 308:a projekt står kvar, det har gått marginellt framåt. Först var jag i Malmö i slutet av Februari för att köpa en Fiero med lambodörrar mm. De var dock inte överens i familjen så jag fick åka hem med tomt släp.

En Mini köptes i April 16 som skänktes till förmån för en dubbelkart efter tre veckor.. Dagen efter den var levererad köptes min Honda S2000 som jag har kvar..

Efter att Abbe gick bort var det bara jag o Vide som åkte i den några gånger ❤️.

På hösten så saknade jag ju allt, och så även ”minin” så den 28:e december köptes en ny cool liten pärla🤘. Säga vad man vill om dem men de har ”det där”.

I Februari köptes ett riktigt ”ladfynd”, eller Reeva GT karossen stod inte ens i ladan utan i gräset bredvid. Den var tänkt att bli lekbil för barn men hamnade efter flera kul o udda händelser o beslut i Grekland.

Så det blev trampbilar till baren på GTR motorpark istället.

Och några dagar senare.. Fick jag se min gamla VW kitcar med måsvingar på blocket. Jag köpte den halvklar och byggde klart den 1988. Jag skulle bara ringa och höra hur mycket som var kvar mm. Det slutade med att jag tog tåget till Malmö dagen efter..

Nu hade jag alltså min C70 cab, ett 308:a projekt, en Honda S2000 , en Mini och en VW kitcar från 69… Vi har fullt upp på jobbet i Juni och jag skulle ned en vecka till Spanien med en polare. Vad händer då? Jo killen i Malmö med Fieron ringer o vill sälja den igen av ekonomiska skäl. Ok, 5 eller 6 bilar spelar väl ingen roll 😂😂, men jag hinner inte hämta den förrens om ett par veckor.

När jag satt på stranden i solnedgången så kommer tanken..

Vad håller jag på med! Milla o Albert kommer inte tillbaka och detta är bara för att ha nåt att göra.

Så hem o hämta en sjätte bil och sen las alla ut på Blocket. Fieron försvann på tre dagar och plasthögen såldes en timme innan vi åkte mot Arlanda för en vecka i England. 🤣

Under hösten såldes även den andra Minin så nu är jag tillbaka på två bilar o ett projekt. (och några radiostyrda)..

Och under 2018 har jag varken köpt eller sålt nån, jo ett släp men det gills inte.

Idag kom också upp ett annat minne på Facebook,..

Vissa bilder säger så mycket ❤️❤️

Kram

En helg då allt känns meningslöst…

En helg då allt känns meningslöst..

Vad gör man då? Ibland kommer sådana dagar då man inte har energi att riktigt tro på nåt bra i framtiden. En trevlig fredagskväll följdes av en kass lördag.

Det är också då man tänker mycket och är extra känslig och känner att – varför gnäller andra på småsaker ? Det skulle ju vara högsta vinsten för mig o vissa andra ❤️❤️att få tillbaka våra barn❤️❤️🎈. Du har dina kvar! Det är det viktigaste du har!

Det är säkert så att dessa datum har många minnen o det påverkar mig. För 5 år sen köpte jag Abbes nya bil på telefon och säljaren var lite överaskad när jag ställde 6 frågor, sen ett bud o jag kommer imorgon bitti kl 9, gör klart😂. Ska du inte provköra först? Varför då? Den har gått 2 400 mil! Har den dolda fel så är det ditt bekymmer, Ni lämnar ju garanti😂😂 Den skulle anpassas och det tar tid så vi ville skynda på processen så mycket vi kunde.

För tre år sen skrev jag detta o hade fullt focus på en fin begravning för min älskade och ett bra liv med Albert❤️❤️ Att då se Anna Book snyfta på TV var bara för mycket, jag hade nog kommit längre på tre veckor..

Igår var det soffhäng med film hela dagen. Idag sken solen så lite sug kom. Kontorsjobb funkar inte så det fick bli garage o utomhusfix för att få lite energi. 13 000 bollar upp på altanen för tvätt.

Tre blommor fick större krukor och ny jord, Volvon fick nya torkarblad och städades ur. Hondan varmkördes och jag tog en sväng utan tak o njöt av solen.

Alla 4 000 bollar är nu utplockat ur 308:an i garaget så nu kan jag återuppta renovering när suget kommer😎 Och humöret är lite bättre så.

Nu ladda för ny vecka med mycket jobb 🤣🤣 mysfika, på fredag en sväng till Arlanda, frukost och ryska ambassaden och Afternoon tea de luxe mm till helgen.

Kram

Vad är det jag saknar?

Vad är det jag saknar?

Det kan låta som en dum fråga men den är i högsta grad allvar. Den kan också vändas på och blir då vad söker jag eller den som är singel/ ensam? Sällskap? Omtanke? Kärlek? Nu blir det svårare..

Så som vanligt så tänker jag båkåt för att få perspektiv och då är facebook bra för att se vad som stod samma datum åren bakåt.

2014 hade vi vårt ”vanliga” liv..

Milla hade överlevt den första cancern som tog mycket energi hela 2013. Vi hade också klarat en rätt otäckt krock så vi var tillbaka i livet skulle man nog kunna säga. Och vi försökte ta tillvara på livet. Lös de problem som går att lösa så snart det går och lev sen. 2014 var sen ”vårt år” då vi faktiskt gjorde ganska mycket saker tillsammans och det är jag så tacksam för.

2015 var i februari ett år som skulle ha många resor o 50 års fester..

2015 Hade Milla ont men vi visste inte att det var så illa så vi njöt av Solen och livet så ofta vi kunde. Och sista resan blev till Jessica i Basel. Och om det är nåt jag saknar så är det våra fikastunder på balkongerna❤️Det är den enklaste formen av kärlek o livskvalitet.

2016 o februari var 2 veckor efter att Milla fick somna och Albert skulle opereras några dagar senare (den blev sen uppskjuten).

Då trodde jag att jag upplevt mitt värsta och sämsta år. Att åka hem till ett tomt hus var så vidrig😢😢. Helt ärligt så var det nog under hösten 2015 jag verkligen förstod hur mycket jag älskade min ängel. Hur mycket jag längtade hem till henne. Hur mycket jag ville vara med henne. Hur mycket hon betydde för mig. Innebörden av riktig kärlek❤️ och vad ett liv tillsammans betyder.

Ytterligare ett år som först gick ”ok” och sen blev katastrof. Och jag mådde nog ännu sämre nu än året innan…visst hände bra saker också och jag lärde känna nya vänner men livet var nu nåt helt annat…

2018 Detta skrev Jessica detta och jag tycker det är så fint❤️❤️

Nu hade det gått 2 år sen Milla somnade och 1,5 sen Albert rycktes bort så vi hade förstått vad som hänt. Och kände av innebörden i våra liv. Det är nog nu vi börjar bearbeta på riktigt men vad betyder det? Saknaden är kvar men vi kanske började se vissa minnen som positiva.

Nu är det 2019 och det har gått ett år till. Jag har sen i Augusti haft Dina som inneboende och det betyder att det låter i huset, nån som säger godmorgon, hur var din dag osv. Vi kan käka eller ta en fika o pratar om livet. Så samtidigt som det är trevligt så påminner det om det liv jag saknar.

Nu kommer jag tillbaka till vad jag saknar? Den/de person/er jag älskar kan jag inte få tillbaka. Så det är inget alternativ att lägga energi på..(Millas ord).

Jag har ju flera vänner o bekanta som är eller har varit skilda/singlar och vi pratar om vem de vill träffa och leva sitt liv med. Jag tror alla har ganska olika syn på vad man är/vill/ har och jag kanske är udda eller har fel syn?

Men vissa säger att:

-de vill ha nån ny att vara med & tycka om.

-han/hon är snäll.

-Jag vill inte vara ensam.

-Man lär sig att tycka om.

-jag vill ha nån att bry sig om.

-nån att ligga med ibland.

-nån att resa med.

Eller så säger det bara pang o jag blev kär😂❤️

Det kanske är så att det är så enkelt att man ”lär sig” att tycka om nån som är intresserade av mig?

Men det är ju det jag var livrädd för när Milla gick bort, att jag skulle bli intresserad av nån som visade intresse för mig..

Det är fortfarande värdelöst att leva ensam efter ett aktivt liv tillsammans med min älskade i 20 år men…

Jag minns o vet ju hur mycket jag älskade Milla..

Jag vet ju varför o hur mycket jag tycker om vissa vänner.

Jag tänker inte ha en mindre kärlek till nån jag inleder en relation med.

Jag vill ha pirret i magen igen, det jag hade när jag träffade min ängel.

Jag vill sakna/ längta hem till en viss person..

Jag vill ”växa ihop” med någon..

Jag vill lita på och bry mig om någon så det gör ont.

Jag vill finnas för någon på riktigt.

Jag vill träffa någon som är nyfiken på livet och vågar leva det..

Sen är det såklart bra om man har lite liknande syn på saker och kanske är lite lika när det gäller vad man tycker är kul men..

Vad man vill göra, har för intressen, klädsmak, inredningssmak mm är nog ganska oviktigt.

Det viktiga är att du tycker om personligheten och det kan ju vara kul att göra nya saker för bägge..

Annars kan jag lika gärna bo själv och umgås med vänner. Mina resor med vänner har varit mycket trevliga och sommarens spontana roadtrip i Europa med en ny vän (Karin ❤️) var helt fantastiskt på många sätt.

Och jag kommer säkert göra om det igen😂😂

Nya saker och människor är kul.

Kram

Barn ska inte dö!

Barn ska inte dö!

Redan första kvällen när vi kom ned hit för en vecka sen såg jag ett inslag på spansk TV om nån räddningsinsats men trodde det var i nån gruva. Efter några dagar insåg jag att de sände dygnet runt och att det gällde en liten plutt😢😢.

Både jag o Jessica kände ju snabbt igen oss i oron och att mista ett barn/ en bror. Dessa stackars föräldrar har redan mist ett barn. (om vi läst rätt). Jag vill inte ens tänka på hur de försökt ha hoppet uppe när det gått nästan två veckor. Hoppet är det sista man tappar.. Jag lider så med dem😢😢😢

När man sen får läsa om den tragiska skjutningen i Sala så blir lite för mycket på nåt vis…Jag har sen jag var 20 vetat lite om psykiskt ohälsa då jag sett den på nära håll. Men jag har lärt mig mer de sista fem åren och det gör så jävla ont. Att man kan man må så dåligt i Sverige att man dödar sina barn är inte ok på nåt vis. Vi har det bättre än 95% av jordens befolkning och vi har kunskap och resurser men ändå så händer sånt här… Varför?

Att det sen sker på Årsdagen då min son föddes o vi förlorade Min älskade gör ju att det kommer ändå längre in i hjärtat.

I början av veckan har det gått ganska bra här nere. Men sen detta hände så har Jag drömt om både om Milla o Albert och det är många tankar som går i huvudet ibland. Minnen kommer när du minst anar det..

Igår satt vi och lyssnade en trubadur som lirade Cornelis låtar och berättade anekdoter däremellan som avslöjade att han nog varit närvarande på några ”bättre kalas där alkohol intogs” tillsammans med skalden C.W.😂

Helt plötsligt mitt i Jag hade en gång.. Kommer saknaden av både Milla o Albert ❤️❤️❤️och tårarna bara kommer. Jag har också i två dagar haft de två farvälen av Albert i skallen och Marianne vid min sida❤️ (en vän med en hand och hjärta av guld).

Och med det i huvudet gör det ont i hjärtat när barn inte får leva.. Om Du som vuxen inte orkar leva. Ok, det kan jag förstå efter det som hänt mig. Men barn ska inte dö! Kram ❤️❤️❤️❤️

Dagen vi aldrig glömmer!

Dagen vi aldrig glömmer😂

Här kommer en beskrivning av en helt vanlig dag i ett liv med mig o min dotter 😂😂😂Vi hade tänkt ta en roadtrip till Las Palmas och på vägen se Arguineguin(A) och Puerto Rico där vi var med Milla och vänner för 18 år sen. Och samtidigt titta på om det fanns nån by jag kanske vill bo i nån gång i framtiden?

Vi hann inte inte ens fram till A (nästa by) innan vi hade två MC poliser med blåljus bakom. Jag hade passerat ett gäng cyklister och för att inte ligga så nära så hade jag tydligen kommit över vita linjen (utan möte) ? Jaja.. Ok,gilla läget bara. Efter 20 minuter kommer han tillbaka och säger att jag får 50% Rabatt om jag betalar nu. Jag börjar skratta, driver han med mig? Men han var allvarlig. 😂💶💶💶

Så vidare mot vårt gamla hotel där min fina vän o kollega är med sin familj nu. Tänkte innan ev stanna o fika men humöret nu hade inte lagt sig än. Efter ett litet besök i Puerto Rico var tanken att åka vidare till byn Mogan och sen rakt upp över ön via bergen på en lite större väg. Strax efter PR var vägen avstängd! Va f…n, ok vi vänder o åker tillbaka till A o tar en lite mindre väg norrut. Den är jättefin! Liten väg, små byar, bergen växer och många cyklar.

Tankarna är ner, varför bor nån här? Det kommer flera berg och dalar och vägen blir mindre och mer o mer serpentin.. Jag tänker att tänk om jag ändå hade haft Hondan här.

Och vi fortsätter.. Vägen blir mindre, krokigare och strupen kommer närmare. Och så…

Va f.. N! Den tar slut! Har vi missat nåt kors? Nej? Fram med Google och jo vägen borde gå? Ja för åsnor kanske 😂😂. Tillbaka och hittar en annan mindre väg via Google . Den har efter ett dåligt oljegrus, inga räcken och är ännu krokigare o mötas är inte att tänka på. Nu snackar vi möta sig själv, tuta innan sväng för det är skymd sikt och inga räcken 🤐🤐🤐

Men vi får mycket fin natur.. Och det blev ännu kargare och torrare.

Nu har vi ju åkt mycket uppför och vi är på runt 2000 meter över havet. Sen skall vi nedåt och varken jag eller Jessica är ju lugnare då de vägräcken som nu till slut börjar dyka upp igen är av..

Trä! Så det var redan en trött och koncentrerad chaufför

som höll på att död på den stackars lilla franska åsnans bromsar.

När vi trodde vi sett allt så var vi nog bara halvvägs och naturen ändrade sig igen och först blev det kallt, ca 10 grader sen blev allt jättegrönt och helt plötsligt kändes det som vi åkte i djungeln.

Det har väl aldrig tagit mig fem timmar att åka 7-8 mil..men till slut så närmade vi oss Las Palmas och skall leta parkering i centrum, jag ser en parkeringsvakt o frågar. Och han pekar, – ställ dig där! I en timme är det ok. . Dvs två meter fram🤘. När vi går till automaten så tar den tydligen bara mynt och han säger, – det är ok. GRAZIAS SENIOR!

Efter sen lunch så var vi så trötta i kropp och skalle så vi tog motorvägen hem (40 min) och gå på stan får bli en annan gång…

Och vi är bägge säkra på att om att det vi kommer minnas bäst av denna resa är nog denna dag.. Ett litet äventyr där allt händer..

För jag trodde aldrig Jessica skulle bli mätt på natur och jag skulle bli trött på en krokig väg… Men idag hände det bägge. 😂🤘

Ta hand om varandra ❤️

Tre år av sorg o glädje och ett nytt liv.

Tre år av sorg o glädje och ett nytt liv.

Detta skrev jag för tre år sen.

Den har bilden togs i av camillas syster i höstas.
Trots, trötthet och smärta fanns leendet där.
Hur skall jag stå ut med att aldrig få se det igen ?
Vi skulle bli gamla tillsammans och åka till varma land där våra kroppar mår bättre.

Hur skall vi stå ut med att inte hennes kraft kvar ?
Hur skall vi fira Alberts födelsedag och Camillas dödsdag samtidigt ?
Vi har tillsammans kämpat för att Albert skall ha det så bra det går.
Vi har tröstat varandra alla de gånger vi fått tuffa besked (både abbe & Camilla)

Idag är det bara tomt, en oändlig saknad och oro inför inför en tråkig framtid…
Det enda positiva är att du inte lider längre.

Om ändå tårar kunde göra människor friska och levande igen..😢😢❤️❤️

Nu har det gått tre år och det gick först bra med Abbes operation o jag hade energi för ett nytt liv. Sen gick det framåt i 2,5 månader sen föll allt när Albert rycktes bort från mig och mitt ”liv” försvann. (Tack alla som fanns som stöd och extra ❤️❤️❤️till två som alltid fanns).

Men även om det tar tid så går det nog att leva ett nytt liv. Det gamla finns alltid kvar och många datum, händelser och många minnen men…

Det går åt rätt håll. Idag är Alberts födelsedag och när jag tänker tillbaka på denna bild så kommer tårarna såklart. Av flera skäl..

Men när jag och Jessica går på stranden och pratar så pratar vi om livet nu och vad som skall komma. Vi kommer ändå alltid ha alla minnen med oss och de har präglat oss och gett oss erfarenhet, empati och förståelse få andra har. Jag är tacksam de åren jag jag fick med Milla o Albert och att jag har en så nära relation med Jessica. Utan att ha varandra att prata med hade det inte gått.

Jag har bara ett liv, och jag som person är nytänkande och utvecklande så även om ett nytt liv låter lite skrämmande så är det bara framtiden jag kan påverka o leva i.

Och jag kommer kanske leva på ett annorlunda sätt och ingen eller inget är undantaget.. Kom inte och säg till mig att jag är för gammal eller för ung för att göra, umgås med, vara…Vill och kan jag åka cykel runt jorden med en 18 eller 101 årig vän/flickvän så gör jag det! Det viktiga är att den jag åker med Lever nu!

Nu skall vi dricka upp teet, gå ned och boka en hyrbil till morgondagens roadtrip (cab såklart,) och sen lägga oss vid poolen med en ny bok och njuta av solen med den viktigaste personer i mitt liv❤️

Bilden är tagen i Brasilien/Florianapolis 2004. Och ett minne vi bägge pratar om.

Så glöm inte att lev nu, uppskatta det och ha en bra relation till Era barn. Stor kram ❤️🏖️

P. S vi såg nu en snubbe som åkte skidor utför taket på ett hotel i alperna och säger där vill jag åka! Och Jessica svarar. – Jag med! Så vänta bara.😂😂😂🏔️🏠⛷️

Vad är kärlek?

Vad är kärlek?

Igår på flyget läste jag en deckare och en liten text var bra och så igenkännande för mig så det var otäckt.

Man slutar inte älska nån som går bort. Och för mig så är det ju bara en dag till det är tre år så även om jag inte har ringen kvar på fingret så är kärleken kvar.

Sen har jag också lärt mig att man kan älska flera och kanske på lite olika sätt? Men den där känslan av att man bryr sig, tänker på, saknar och blir varm när man ses är de samma.. ❤️❤️

Det gäller inte bara barnen eller familjen. Det kan gälla vänner, även av samma kön. När jag fyllde 30 fick jag en mugg av en av mina bästa vänner. Den muggen gav jag nu vidare till min älskade soul. På så sätt lever två vänskapevidare..

Nu kvällspromenad på stranden med min ❤️dotter.

Kram o ha en fin kväll