Min ängel vägrade ge upp och skulle leva så länge det gick !

2016-12-19

Min ängel vägrade ge upp och skulle leva så länge det gick !

15391153_1282035808520198_9216576622536996611_n

När jag tänker tillbaka på hur November och December  2015 var så känns det som om jag försökte leva samtidigt som jag gömde mig på nåt vis.

Vi var på dop i början av November och jag minns så väl hur mina tankar gick i kyrkan, nästa gång jag är i en kyrka så står det en kista längst fram. Samtidigt skall jag försöka leva, vara trevlig  och göra allt så bra det går för min fru den tid som var kvar.

Vår dotter hade flyttat i september så under oktober/ november byter vi sovrum, jag röjer på vinden mm Så här i efterhand blir frågan såklart, Varför då ? Jo för att visa för Milla att jag trodde på framtiden och samtidigt lurade jag mig själv på samma gång för att ha nåt hopp kvar !

Egentligen var jag livrädd !

Vi visste ju fortfarande inte hur länge det fanns hopp ? Om det  var vinter , vår sommar eller höst ?  I slutet av november fyllde min ängels syster år och hon ville absolut försöka åka ned till Linköping..  Då pratade vi om hur det skulle bli sen ! Jag förstår fortfarande inte hur det kan komma sig att hon var så lugn och klok trots att hon visste att tiden var begränsad.  Min svägerska och jag hade lite olika tro på hur vi skulle umgås efter att Milla gått bort och Milla säger helt lugnt, det är klart det blir annorlunda !  Redan då säger hon att jag skall fortsätta leva mitt liv !

Må bra så jag orkar ta hand om barnen

December 2015 Svullnaden fortsätter öka succesivt.. Milla kan inte ligga ned pga andningen och smärta så hon sitter och sover i soffan från mitten av November.

Dagen efter  en julfest med jobbet  i början av december nämner jag en ny smart trevlig kollega varpå Camilla skämtar om att jag träffat en ny kvinna innan hon gått bort !  Jag blir jätteledsen för det var och ÄR inte på kartan,  senare blir kollegan min bästa vän och stora stöd i år så på nåt vis fick min ängel ändå rätt.

Men det sjuka i det hela är att jag på nåt vis vet att hon ville att jag skall ha det bra och i det ingår även en ev ny kvinna ? Även om det är långt kvar innan jag är där så har jag lärt mig ett av de stora tricken med ett äktenskap, en relation eller en riktigt bra vänskap.     Att alltid vilja det bästa för ens respektive eller vän !

Under december  blir allt värre och värre och vi gör åtskilliga besök på sjukhuset och testar även alternativ massage mm, och jag köpte allt som vi fick tips om att testa.

Mitt i kaoset skulle vi också planera för en stor ryggoperation av Albert med risker och två veckor på sjukhus.

Camilla såg fram emot vår traditionella Rimstuga som vi skulle ha lördagen före Jul (19:e) och hon vägrade ställa in ! Hoppet fanns hela tiden att svullnaden och smärtan skulle ge sig men icke . Efter mycket tjat får jag ställa in Rimstugan kvällen före… hon hade för ont och det hade aldrig gått.

På söndagen har Jessie tjatat ihjäl sig och Milla går med på att vi åker vi till Akuten.      Efter fyra timmars helvete och inget händer så åker vi hem igen. Jag är ju van med sjukhus men nu kände jag mig helt förlamad av rädsla och uppgiven och jag var ytterst tacksam att jag hade Jessie med som orkade tjata.

På måndag morgonen ringer jag till onkologen och får tid 14:00,                                           14:05 ligger Milla i en säng med dropp och är inskriven !!

Stopp i magen, vätska i buken, två proppar i lungorna och 4 liter vätska i lungorna.           De vågar inte operera så vi skulle vänta och se ?  Camilla ville vara själv och hade väldigt ont…Jag minns inte hur jag kände mer än att jag blev lite tryggare då hon ändå var på sjukhuset.

Samtidigt var det vidrigt att se sin älskade lida så trots stort intag av smärtstillande.

Jag ville ställa in Julfirandet men det gick inte ! Ni skall inte ställa in ! Jag hinner nog hem !

Nu i efterhand har jag läst tillbaka på våra messkonversationer och jag fattar fortfarande inte hur hon orkade hålla modet uppe ? Kommentaren var                                                              –Jag har inte gett upp än ! Och det får du inte göra heller..jag älskar dig !

Trots att hon var jättedålig så skulle hon hålla koll på vad som hände hemma, hade vi koll på Albert ? Hur gick det med julstädning ? jag förstår inte ???

Men i den situationen gör man allt i sin makt för att hon skall ha det så bra det går.

Jag vet bara att jag kommer älska min ängel länge länge…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s