Nya minnen är nog ett bra sätt att hantera sorg ?

Nya minnen är nog ett bra sätt att hantera sorg.

Helgens blog med reflektioner och perspektiv börjar i fredags då jag fick krama min underbara vän o kollega som väntar sin första bebis❤❤.Jag är självklart glad för deras skull men det kommer ju även upp minnen både på när vi väntade Abbe men också när Ida föddes🎈därför att.

För fem år sen skjutsade jag Tanja o Martin till BB så igår var det kalas 🎂🎂🎂

För fyra år sen fick jag lära mig hur fort en liten sak blir en världsnyhet på några timmar och vilket jobb sk journalister gör för att leta upp människor som skall uttala sig om nåt de inte sett då jag ej var på plats, och framförallt hade det som skrevs inte hänt ! 😵😵 En helt vanlig racing/test händelse blev nåt helt annat😁😁. Tur att Micke överlevde kraschen (skämt då det ej var nån krash) Det kanske var kaffet han tog på kvällen hemma i fotöljen som räddade honom 😁😁😁.

Och för tre år sen firade min ängel Idas födelsedag för sista gången😢. Det var också i princip det enda stället vi åkte till på senhösten.

För två år sen var det en känslostorm jag inte vill att nån skall uppleva. Jag hade haft jättejobbigt att vara hos Ida då hon var mycket hos oss/ läs Milla ! Så det var jättepåtagligt att min ängel saknades. Det var flera gånger jag inte kunde gå in utan gråtande åkte hem igen.

Förra året gick det väl lite bättre även om det fortfarande var mycket jobbigt för mig.

Och igår gick det ytterligare lite bättre. Fast när Ida satt på samma plats i hallen och öppnar paketen så får jag direkt upp bilden av Milla 2015 men nu hoppas jag hon ser oss på nåt vis ❤för hon hade gillat fotbollsmålet.

Tillbaka till rubriken,

Nya minnen är nog ett bra sätt att hantera sorg ?

Då får skapa nya minnen !

Det var det enkla svaret ❤❤ min kära vän Karin sa i somras när jag var lite orolig inför att komma tillbaka till ”vårt” Trier och hälsa på min svägerskas föräldrar. Men det gick jättebra o var väldigt mysigt. Men det tackar jag sällskapet för❤❤❤. Utan hennes förståelse och ödmjukhet och syn på livet hade det inte gått så bra.

Jag o Milla har alltid gillat att resa och göra saker. Tre fjällresor per säsong var mer regel än undantag i många år. Och att vi gifte oss i Vegas var ingen tillfällighet. Sen blev det lite annorlunda i det inrutade liv vi levde. Så stället för en lång solsemester så hade vi många helgresor för att det skulle funka. Och Albert har bott på många hotel när Jessie spelat fotboll eller vi har gjort annat.

Sen förstår jag att mina vänner tycker jag rest mycket sen jag miste mina änglar och det har nog flera orsaker men en gemensam nämnare finns alltid, Sällskapet ❤.

2016 Blev ju väldigt konstigt, Jag åkte till Italien med goda vänner efter midsommar i tron att jag var på väg tillbaka . Jag jobbade på som förut och började få struktur på livet ensam (och jättebra assistenter❤❤) med Albert. En vecka senare rycktes mattan undan totalt men jag fortsatte göra saker. Konserter, kryss till Åland, Tylösand med Baker Tilly, Tyskland ( Rådek 30 år), Kurs i Amsterdam mm. Men sanningen är ju att jag flydde verkligheten på nåt vis ? Jag levde ju i nån form av chock ? Men varje gång åkte jag med personer jag tycker om och var trygg med. Och det var nog tur. Det handlade bara om sällskap och att inte vara hemma.

2017 var nog ett år jag ville visa för mig själv att jag kunde göra det jag vill på nåt vis ??

Det blev spontanresa fem dagar till San Sebastian med Jimmy i juni, Jobba några veckor sen ny spontanresa en vecka till England o en helt fantastiskt bilsemester med min kollega Annika. Hem och en dags ompackning sen till Sicilien med goda vänner.

I September var jag till Rom med min älskade soulmate och i November firade gubbarna Jimmy som fyllt 50 med en fotbollshelg i London. I mitten av December hängde min vän Felicia och jag med på dansbandskryss med min goa vän Jessika. Vi var kvar en natt i Stockholm och det resulterade i att vi vid frukosten på hotellet bokade 2018 års första resa den 1/1 😁😁. Spontana ? Ja men det är det som gör livet spännande…

Jag har ju ett bilintresse och även det är ju ett sätt att lura sig själv lite. Jag gjorde insikten på stranden i Spanien när jag över ett glas vin berättar för ett par att jag hade två leksaker (bilar) men köpt FYRA till 2017 (och sålt en). HON sa inget men jag själv tänkte varför ? Så jag åkte hem o sålde tre och vinsten hjälpte ju till att finansiera resorna👍👍

2018 Började med två veckor på ett blåsigt Kap Verde men vi kopplade av och gjorde i princip inget. I julklapp hade min dotter o bf fått en fotbollsresa till London av mig, min soul skulle också med. Min tanke var en skön helg i London och njuta av den tidiga våren. Det blev inte riktigt så … Soul sjuk, match flyttad, nya biljetter köps o tåg till Manchester, snö o hagel. Och giftattacken veckan innan gör att vi missar flyget hem och får köpa även nya flygbiljetter. Det blev en dyr helg😈😈. Men vi hade ändå mysigt.

Sen var planen att ha en sommar i Sverige. Men när man träffar en trevlig tjej på Midsommar som var ressugen och ville dricka champagne så säger man inte nej och det ångrar jag inte en sekund. Det blev en fantastisk resa.

Så nya resor och nya minnen gör nog så att vågorna inte är lika höga. Men tro inte att minnen försvinner !

För fjorton år sen åkte jag och dotter ned för att hälsa på min svåger.Det kändes jobbigt att lämna Milla hemma med Albert, som dessutom hade ont i halsen. Men Milla var benhård, Jessica skall inte drabbas. Och vi hade fantastiska tio dagar.

Detta är troligen en av de godaste pina Colada jag månsin druckit.

Och detta är första gången jag åker bräda ! Och det görs på sand 😁

Men minnet jag aldrig glömmer är när Jessica visade brassarna hur man åker ! 🤘🤘🤘

Detta är minne jag har för resten av livet❤

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s