Clowner ger glädje och jag skulle döda nån som utnyttjar en kvinna !

Clowner ger glädje och jag skulle döda nån som utnyttjar en kvinna !

När man vaknar klockan sju och läser att man fått ett mess kl fyra från en vän med texten

– Jag tror jag blivit våldtagen !

Den ilskan, förfäran och rädslan kan man inte beskriva.  Först kom tanken varför hade jag stängt av ljudet ???  Var är hon ? Varför svarar hon inte ? Är hon drogad ? Har hon ringt polisen ? Vad gör jag ?

När jag tillslut får kontakt med en kvinna som skäms för att hon blivit utnyttjad gör så jävla ont.  Hon skall inte skämmas ! Hon är utsatt för ett av de vidrigaste brotten jag vet..

Vad gör jag ? Hur kan jag hjälpa henne ? I mitt fall kunde jag bara finnas och lyssna.

Samtidigt kommer insikten, hade jag hört messet kl fyra hade jag letat upp mannen och kastat ut honom genom fönstret.

Och jag kommer aldrig förstå hjärnan på de männen, Nej de är inte män ! De är nåt annat ! Och de har missat hela grejen med kärlek och sex ! Det krävs två personer för att det skall bli bra.

Och det gäller allt MEETOO kampanjen står för,

Om man bryr sig det minsta om andra människor så förstår man att

DET ÄR HUR DEN ANDRA MÄNNISKAN KÄNNER OCH MOTTAR SOM GÄLLER !!!

Det hela är jätteenkelt egentligen, om man bryr sig om varandra så är det inget bekymmer.  Om jag inte vill ha en kram så visar jag det och då är det inte ok !

Och vill jag ha en tar jag emot den !

Och JAG VET  att en kram på rätt sätt kan förrändra livet !

Meetoo gäller ju mest  kvinnor och det kan även gälla det man säger, Jag är inte felfri men jag tror att Vi skall fundera på hur vi uttrycker oss. Jag hör allt för ofta om mäns (och även kvinnor) erfarenheter om all bra sex. Om man är singel, skild eller som jag änke/a kanske man saknar ömhet och sex och då är det kanske inte så kul att höra att Alla på jobbet ligger så de knappt hinner sova !!  (ju äldre desto mer sex ? ) Men som så ofta gäller nog Ju mer snack, ju mindre”låda”. För har man levt i 50 år så lär man sig att sex kan gå upp och ned och det finns annat som också är viktigt. Jag vet att om en kvinna har cancer och har blivit av med bröst och livmoder så är den riktiga kärleken och omanken så mycket viktigare.

Det kan också gälla skämt om att få barn,  hur man ser ut mm Det är absolut förbjudet att säger svart med ett annat ord men det är helt ok att säga att en kvinna är FET ??    Vem tror Ni tar mest illa vid sig ?

Ett exempel på skämt är: .På den här arbetsplatsen lägger vi P piller i kaffebryggaren för att undvika barnledighet. Det kanske var kul för 20 år sen men det är inte så kul för dem som försökt få barn i sex år…

Så börja tänk på vad Ni säger och bry Er om varandra !

Några som gör det är Tant prick och clownclubben.

Under de tretton år jag hade förmånen att låna Albert så var vi inlagda på sjukhus säkert 2-3 veckor per år i snitt. Jag och min dotter pratade i veckan om alla de gånger nåt gått fel eller där det av mänskliga faktorn gjort att nåt blev fel. Och då slog det mig, det flesta minnen vi har från sjukhus är negativa ? Det finns några positiva med såklart och i flera av dem finns en clown med. Vissa minnen sticker ut mer än andra. Ett där jag tyvärr inte hittar filmen är när Albert var på ortopedverkstaden och skulle gjuta av sin kropp för ett ståskal. Det tar både lång tid och är tråkigt. Men när bästa clownerna Pierre (Pirre pop) och Lotta får feeling och börjar rocka inne på rummet var Albert mer än nöjd och det slutar med att hela personalen och de flesta besökarna hänger i dörren och utanför i korridoren.

Denna film är inspelad i Augusti 2015 då Albert överlevt efter att varit riktigt dålig.

Igår flyttade min dotter och pojkvän till en tvåa. Och det är ju kul såklart men det framkallar minnen och saknad. När Milla blev dålig våren 2015 så var det några saker hon hoppades hinna med. Detta var en sån sak. På hösten samma år flyttade Jessie in i en etta men Milla hann knappt se den klar. Så när Johans mamma och Jessie plockade in saker i skåpen i köket så är det oundvikligt att inte tänka och hoppas att mina änglar ser oss på nåt vis…

 

Kram och ha en trevlig söndag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s