OTROHET !  Vad gör jag ?

OTROHET !  Vad gör jag ?

20993065_1541848272538949_9024186450053018332_n

Nej inte jag !

Jag tror inte det är så många som tänker så mycket på vad man gör när vänner i ens närhet gör nåt dumt och de skall skiljas. Eller så fortsätter man att vara vän med den som man ”är närmast vän med” , det  är kanske inte så viktigt i mitt liv ? Det händer då och då och vi går vidare. Men man kan ju vara vän med bägge , och som grädde på moset också ytligt känner den tredje personen , så då är man ”mitt i skiten”  kan man säga..

Det enkla är att säga det är deras sak Det får de lösa själva ! Men är det rätt ?

Så här gör jag !  Jag försvarar inte handlingen på nåt vis, men.. Jag väljer inte sida mellan mina vänner och det gjorde jag klart direkt.  Vid en skilsmässa mår sannolikt bägge dåligt och behöver kanske stöd och sällskap ?

Däremot har jag tagit starkt avstånd mot tredje personens agerande i nutid ! Till min vän mannen och till tredje personen han haft en relation med har jag sagt ungefär så här:

Ni gav Er in i leken och bägge får ta effekten av det.

En av Er är gift, det är ingen hemlighet för nån av ER !

Ni har bägge precis lika stor skuld i detta.

Att säga att nån luras eller är falsk funkar inte för mig !

Ni har bägge fyllt 40 så Ni har livserfarenhet så det räcker för att förstå.

Det är inte synd om någon av er.

Ni får själva skämmas för att ni FUCKAT UP ! även om relationen är över.

Det är bara synd om den bedragna frun och barnen!

De får lida för er idioti.

De får sin familj spoilerad…

Jag finns och stöttar fru om barn om hon vill det ? Hon är den som fått sitt liv förrändrat utan att vare sig vilja det eller vara en del i beslutet. Jag tror jag kan göra nån nytta genom att finnas och lyssna, jag har lite erfarenhet av ensamhet, saknad, frågor, få sitt liv förrändrat över en natt, energilöshet, hopplöshet  mm  Jag har förmånen att ha en god vän som skilde sig efter att ha blivit bedragen  som säger, -säg att vi kommer och fikar, jag vet hur vidrigt det är att sitta själv utan barn !

Att det värmer i hjärtat är fel ord, men det känns bra eller att jag gjort nåt rätt då bägge mina vänner uppskattar det och uttryckligen tackar för det.

Det som däremot gör mig riktigt illa berörd och förbannad är då den tredje personens agerande. Hon kastar ur sig ”sin version” på facebook och den är att hon är lurad såklart , ett offer och tar för givet att mannen i fråga ljuger för alla !

Hon har ju ingen aning om vad han berättat för sin fru ? Mitt råd har varit : DETTA ÄR ER PRIVATSAK, FACEBOOK ÄR INTE HELA VÄRLDEN (och inte hans) OCH VI SKITER I ER RELATION ! VI BRYR OSS OM FRU & BARN !

När hon dessutom söker upp den bedragna frun och barnen i hemmet för att dra ”sin story” är det att gå långt över gränsen.. Jag har i ett flertal mail varit glasklar, de vill inte veta och vill inte träffa dig !!!! Och framförallt, hur reagerar en bedragen fru ? Jag skulle kanske ta den tyngsta spade jag har och svinga i ren ilska och frustration ??

Jag har tidigare fått berättat för mig av min vän hur det känns att ana att man är bedragen, hur man vill veta, men ändå inte ? Hur det känns när ”andra vet”, Vad man vill göra med kvinnan som utan skrupler kan vara med den gifta mannen ??? Hur arg man kan vara när man ser ”subban”… Och jag förstår den ilskan, jag kan känna igen mig då den j..la cancern sakta tog min fru ifrån mig. Jag var bokstavligen nära att kasta ut en kurator ur rummet när hon frågade om jag skulle ringa försäkringskassan för att få nån ersättning det sista dygnet ??  Mitt bekymmer var inte ekonomi !  Det var att min fru skulle dö !! Hon gick ut själv !!!

Det gör så ont i hjärtat att äta middag med en familj där de är rädda för att nån inte kan förstå att hon skall hålla sig borta från dem, hon har redan varit delaktig i att skada den för alltid. Men jag sviker inte mina vänner, jag finns för dem ! Precis om mina vänner funnits för mig de sista åren.

Det hoppas jag alla gör ! Var ärlig och välj inte sida om du inte måste.

Sen kommer en tanke om facebook eller ANSIKTSBOKEN som en bekant kallar den.

Jag skriver ofta om vad JAG gör och hur JAG känner för det jag är med om. Det är inte samma sak som att skriva om vad jag gör med andra (utan deras medgivande) eller tycker om andra med namn, när jag påpekade detta fick jag veta att vi har yttrandefrihet i Sverige ! Ja !  Men det finns ju fler lagar att förhålla sig till…

Jag får tycka att SD har rätt eller fel politik men jag får ju inte hävda att Åkesson gjort XXX eller tycker XXX…

Det snurrar en text nu om detta och den är tänkvärd..

Om alla gjorde det så vore världen bättre…

HUR DU AVSLÖJAR SKITSNACK

I det antika Grekland hade filosofen Sokrates rykte om sig att hålla kunskap och sanning väldigt högt. En dag kom en vän på besök och frågade: –

Vet du vad jag hörde om vår gemensamme vän? – Vänta ett tag, svarade Sokrates.

Innan du berättar någonting om vännen vill jag att du svarar mig på tre frågor. Det kallas trippel-filter-testet. – Trippel-filter? – Korrekt, fortsatte Sokrates. Innan du säger något om vår gemensamme vän kan det vara en god idé att filtrera vad du tänkte säga. Det är därför jag kallar den för trippel-filter-testet.

Den första filtret heter Sanning. Är du helt övertygad om att det du ska berätta är sant? – Nej, svarade mannen, men jag hörde det faktiskt av en mycket trovärdig person… – Nå, då vet du inte vad som är sant eller falskt, avbröt Sokrates.

Låt mig då kontrollera med det andra filtret, Godhetens filter. Är det du tänker berätta om vår vän något positivt och gott? – Nej, faktiskt tvärtom…

– Du vill alltså berätta något negativt om honom trots att du inte vet om det är sant!

Kanske du passerar nästa filter – Nyttans filter. Är det du vill berätta för mig om vår gemensamma vän något som jag kan ha nytta av? – Nej, egentligen inte… – Men om du vill berätta något som varken är sant eller gott och inte ens nyttar någon till, varför berätta det alls? frågade Sokrates.

Kram och ha en bra söndagskväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s