Början och slutet på Sjösala vals..

Den 2:a September 2020

Nu har det hänt !! Då jag är fett uttråkad på att ta det lugnt och ha ont i ryggen så tog jag med paddan i baljan.Så nu är boken påbörjad.(om den blir klar får vi se)😁Sjösala vals Det underbara oväntade. En fiktiv historia där mina upplevelser och erfarenheter har sammanvävts med en brottsutredare inom ekobrottsmyndigheten vars utredning växer til mord då småstadskommunen utnyttjas hänsynslöst av människor som brinner för sin sak.

Den 8:e November 2020 Första utkast på del av kapitel 24

Början och slutet klart ! (grovt) Nu fattas bara 250 sidor historia med brott, ekonomi, politik, liv, sorg och en jävla massa kärlek och galenskap.

Sista kapitlet Allt blir så klart…Rom September 2017 En av mina äldsta vänner Susanne Ferrara fyller 50 och ska fest på ett Hotel i Rom. Hon är gift Stefan Ferrara, en italienare uppvuxen i Rom och De tillbringar minst en månad om året hos Stefans släkt i Rom Vi har tillsammans med kriminalen jobbat som svin med fallet som bara växer och växer och blir bara krångligare och krångligare och vi får inte ihop sambandet. Men då det ”hänt” så mycket så vet Vi att Vi är nära och att vi rört om i grytan.

Av en ren tillfällighet så kom ett namn och en adress i Rom upp i utredningen i fredags. Så det blev så bra att jag och Monica flyger ned onsdag morgon. Onsdag 17:e September Vi landar vid lunch. Värmen här i September är fantastiskt skön. Vi checkar in på SAS Radisson Blue precis bredvid centralstationen. Vi har ett rum på våning 6 med balkong in mot gården för att slippa höra tågen. Vi tar en snabb dusch för att fräscha till oss sen hinner vi nog med en snabb lunch på takterassen med utsikt över Roms vackra takåsar. En cesarsallad för mig och Monica tar en räkmacka, bägge dricker en Peroni och två glas vatten. Klockan tre hämtar vår kollega PM, Paolo Mersconi från italienska ekobrottsmyndigheten oss och vi åker direkt mot adressen för att få en första bild innan De sätter span på stället. I bilen får vi veta att även De har en utredning där adressen sen igår är högaktuell . Redan tre kvarter innan vi är framme ser vi rökpelaren. Det ringer i Paolos telefon –Si.. nån talar oavbrutet på forcerad Italienska i andra änden och Vi hör bara ….Si…Si…Si… SHIT !!! Tio sekunder senare är vi framme och vi ser att hela fastigheten är övertänd och blir stoppad av polisens avspärrning. Detta blir ju värre och värre… Och det är inte en tillfällighet ! Vi har ingen behörighet att vare sig utreda eller biträda så Vi kan bara låta Italienska polisen jobba med fallet då de har tips om smuggling och Vi tar några dagars semester i Rom innan Lördagens fest….. Klocka är halv sex, solen skiner och det är 25 grader. Jag sitter med en kall Martini på balkongen och sneglar på Monica som står och sminkar sig i den moderna badrumskuben med glasväggar mitt i rummet.

Tänk vad lyckligt lottad jag är som har en bästa vän och kollega på 30 år som vill umgås med mig utan krav och utan att det är konstigt. Hon kommer ut med ett glas och ger mig en puss på kinden, detta är nog den ärligaste formen av kärlek. Hon har en röd klänning hon köpt på rea i en liten boutiqe samma dag. Monicas mörka långa hår glänser mot klänningen med bar rygg. Vi dricker ur Martinin och sen tar Vi hissen upp till terassen där festen är. Det är kanske 15 personer på plats. Jag känner kanske hälften. Vi får ett glas Ferrari Prosecco och går runt poolen och hälsar på alla.Vid bordet närmast scenen står Stefan, hans syster och en kvinna i min ålder. Han presenterar henne som Eva, deras granne på landet vid Långedrag i Göteborg. Hon har ”nåt”. Efter några få meningar så känner jag en värme jag inte känt sen jag träffade Monica ”för tredje gången”. Eva frågar lite försiktigt efter ett tag om hur länge Vi varit ihop och Monica och Jag skrattar och svarar Nej ! Vi är bara kollegor och väldigt bra vänner samtidigt som vi kramas hårt.. Vi står kvar länge vid Evas bord trots att antalet gäster ökar och samtalsämnena avlöser varandra. Eva har jobbat mycket med internationella transporter och är expert på att få transportörerna att tjäna pengar åt bägge håll och flera gånger trots att de marknadsförs som billigare alternativ enkelt sagt. Det handlar om att prissätta en tjänst som sen kan nyttjas av flera kunder samtidigt med miljön som drivkraft och motivering. Det kan funka lite som en rysk docka. Du tar betalt för att frakta en lastbil. I lastbilen får plats för en minibuss. I minibussen får plats ett skåp och i skåpet osv…

Kvällen går mot natt och jag står på SAS Radisson Blues takterrass och ser Roms natthimmel speglas i Evas glimrande ögon. Jag viskar till Monica Jag tror jag kommit på hur det hänger ihop? Och hon viskar tillbaka -Kärleken ? -Eva är bra för dig…Ja det också, men imorgon flyger vi till Alicante och slutför fallet.. Förbered dig på att stå i centrum ett tag. Jag blir nog kvar i Spanien några dagar med Eva och dansar Sjösala Vals. EpilogJag och Eva ligger i solstolarna vid infinitypoolen på The Level och ser ut över Alicantes strand och läser dagens skvallerpress. Expressens löpsedel: Stor droghärva i Mellansverige avslöjad !

Kommuner, bygg och transportföretag, idrottsföreningar och drogkarteller skyr inte ens liv för att skydda sin verksamhet…

Det är kul att ibland sätta sig och skapa sin egen historia samtidigt som jag kan dela med mig av min och både bearbeta men förhoppningsvis också stötta någon annan. Det finns inga krav påvad det skall bli, det är min historia och det kanske bara blir några kapitel här på bloggen ? En kort historia ? En bok ? En Film eller en serie ? Eller så blir det bara ett kul tidsfördriv…Den som lever får se….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s