Ett fantastiskt skitår !!!

2020 Detta Covidår ! Totalt kasst kan man kanske tycka…Inga resor, ständig ensamhet, inte träffa människor, inte kramas, dödsstraff på hångel, jobba hemma, diskbråck i ryggen, fika ute osv osv.. Och läser man media och lyssnar på politiker så blir det ju inte bättre…

Eller så tittar man på vad som hänt och vad Ni har kunnat göra ? Jag har kort specat upp lite av det jag kunnat göra och uppskattar det.. Det kanske inte är allt jag velat göra och vissa saker har man gjort fel och det får man stå ut med. Jag avslutade 2019 och inledde 2020 som nybliven morfar.JIIIPPPPIII !

Så med lite perspektiv så är det 100 gånger bättre än både 2015 och 2016..Men vi tar väl det från början med en fantastiskt trevlig start de fem-sex första timmarna på året..

Januari var sen mest hemma och korta besök på prematuren tills lilleman äntligen fick komma hem.

Men en idrottsgala där Felicia vann som Flens idrottskvinna hann vi allt med, stolt vän över fint tacktal.

I Februari satte jag igång mitt nya liv vad gäller kost och sålde jag den jättefina Mercedesen till Färöarna.

I början av Mars när Covideländet drog igång så köpte jag ”systerbilen” (fanns bara två i Sverige) till den måsvingebil jag byggde 88-89 och köpte och sålde igen 2017. Det var en spännande resa att hämta den, inte träffa människor i Stockholm och jag lyckades till 99%, den enda jag hälsade på var Ralf Gyllenhammar (Mustasch) som var ute och gick med hunden…sen blev hemresan lite stökig med bilar och poliser som vinkade när fågeln fällde upp vingarna !!

Den ställdes dock undan för framtida beslut..

I våras fick jag en fråga om att medverka vid ett världsrekord och då säger man såklart JAJAMEN ! Så nu har man kört på världens snabbaste boksläpp ! Världsrekordhållare är ju en cool titel..

I Juni blev det första resan med Milian och Jessica till dubbla studenter i Lund och Linköping.

Om man först matar och sen skall leka så händer det saker..(hihi)

Några dagar senare köpte jag ett hus som plockades ned i Örebro och körde hem..

Detta år har nog präglats mycket av fixa hemma, lackat 100 kvm altangolv, måla garage, fixa balkonger, Putsa och laga trappor, måla rum, röja klädkammare mm så ett projekt till spelar väl ingen roll och detta hus köptes med bara kärlek till både byggare och mottagare, och nån vecka senare så tog det fart..

Och så här blev det när det nästan var klart..

Funkisstuga till Milian med loft, nymålat och nytt tak.

Sen sattes det fart och riva isär måsvingebilen och allt utom karossen såldes..

För den ska bli sandlåda till plutt.

Midsommar var ju också en svårplanerad dag i år och när sen värden blir sjuk dagen innan så fick vi köra spontanplan här och det funkade ju alldeles utmärkt det också.

Då man inte var rekommenderad så är jag tacksam att ha stor trädgård så man kunde sitta ute faktiskt umgås. Att resa blev det inget med så det blev minisemester i Örebro med Felicia. Fantastiskt trevligt att semestra i sin gamla hemstad även om det blev mycket strand då vädret var topp.

I Augusti var det sen dop för lilleman och såklart hade vi covidanpassat…

Och som vanligt så regnade det när vi ska ha fest ute..Men vi hade garderat för covid även inne.. En mysig dag även om jag då och då tänkte mycket på Abbe och Milla..

Lite motorsport har det också hunnits med.. Västerås, Arvika och Arboga.

Nästa bild kräver sin förklaring..

Det hände en incident i starten i ett heat och Felicias medtävlare kom tillsammans med sin fru och bad om ursäkt så det blev en enkel sak för domarna vilken kändes bra för mig då de var väl bekanta. På kvällen kommer det på tal och nån frågar på skoj vem frun var ? Har du nån bild ? Öhh nej ??? trevlig, långt ljust hår typ..

Senare tittar jag igenom alla dagens bilder och inser att vi stod ju bredvid och framför varandra så hon fanns på säkert 25 bilder !!! och vi har fotat samma sak..

I September var det världens bästa barndag !

Att den lilla röda kan ge lite glädje bara genom att finnas och vara söt tillsammans med Mr Bean är underbart sen bar det direkt av till den årliga herrmiddagen i Örebro för 35:e gången eller nåt sånt..

På barndagen blev jag/ bilen tillfrågad om att medverka till att spela in ljudet för ett kommande bilspel. En mycket lärorik förmiddag där vi fick lära oss att ett världsledande produktionsbolag i ljud finns i Sverige.. De var mycket proffsiga.

Hösten har sen varit ganska seg med en rygg som jävlats, vänner och kollegor som avlider och ett allmänt kaos pga covid.

Så då är det skönt att ha en energikick så nära.

Att Jessica ber om hjälp med nåt kort och det här charmtrollet kommer leende emot en när man kommer gör ju att dagen går så mycket lättare. Såklart saknar jag Camilla eller mer att jag önskar att hon fått uppleva detta, speciellt när vi bor som vi gör. Det gör så ont ibland… men det är ju inget jag kan göra nåt åt…

På tal om energi.. Jag köper och säljer ofta bilar spontant och nu blir det nog så igen…För ett tag sen köptes en traktor och Volvon skall säljas i vår och Minin är ute på annons..så får vi se om nya året kommer med ny energi ?

Så Ni ser att jag har gjort nåt iallafall och jag är rätt säker på att de allra flesta har gjort kul saker för jag känner också att ”alla andra” gör så mycket mer än mig som bara sitter här själv och läser mess från MSB eller Stefan om att man ska sitta hemma ???

Ikväll såg jag en snutt på en dokumentär om Uffe Lundell..

Och dessa rader säger ju allt och den spelades flitigt på 80 talet…

Jag tvingar in mig under knog och gnetande
Och tänker med förnuft på gods och gull
Tills månen är full
Då slås allt omkullJag ber
Kom och gör mej kär och galen
Kär och galen igen
Kär och galen
Nog för att stå för vad jag gör
Kär och galen
Kär och galen igen
Det är…

Vem vet .. det kanske är 2021 det händer ?? Från samma skiva är såklart Öppna landskap mest känd men jag har alltid gillat denna.

I ett hus här strax breve’
Bor en man som nyss fyllt trettitre
Han har fru och barn och han påtar i sin trädgård
Han kör omkring i en Chevrolet
Jag vet inte vad han jobbar med..Klassisk..

Avslutningsvis så har jag ju faktiskt gjort en sak till i år.. Jag har börjar skriva på ”min historia”, en fiktiv story blandad med mina upplevelser om kärlek, cancer, förlora barn, kommunal svågerpolitik mm Sen får vi se vad det blir i slutändan. Nu i helgen fick jag en försenad present av min syster. Två böcker med en med synonymer och en med tips för författare.

Jag ser Januari 2021 som det första kapitlet i resten av vårt liv… Lev det !

Kram och gott slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s