Sluta måla fan på väggen !Man kan leva även i kris …fast på ett annat sätt ?

För fem år sen fick vi veta att Milla skulle dö i camcer😢Då föll allt och jag trodde att det var slutet på livet. Men det blev mycket värre o ändå lever jag❤kanske inte som förut och som jag vill men jag lever.

Vi kommer klara den här krisen också även om alla är oroliga för både hälsa o ekonomin… Men Sverige har inte stängt ! Alla bolag har inte stängt ! Alla kommer inte dö ! Men alla kan smitta… Hur hanterar vi det ? Tillsammans med omtanke❤

Som perspektiv så tar jag som vanligt till minnen för att visa vad livet är. 2012 var jag trädgårdsmästare och la plattor o hittade gamla skifferstenar 30 cm under jorden.

Men till slut blev det bra.

2014 Ett minne som får mig att le varje gång…Nån vid fikabordet kommenterade vad katterna gjorde ute på gården och Cia svarar, -näää de bråkar bara ! Svågerns suckande svar..-de bråkar väldigt konstigt 🤔 Hankatten klev ur garderoben och blev honkatt och gravid i samma stund😁😁 Och jag och Isac hade väldigt kul genom att döpa om katten mm..Jag kallar den fortfarande Babsan👍Jag tror det var samma resa vi lyckades få med ett pingisbord i sunkbussen😁

2015 skrev jag .Igår hade jag nog den sämsta dagen i mitt liv.
(Jag trodde jag hade den när Albert blev blind) Jag och flera av mina vänner brukar skämtsamt säga Bryt ihop och gå vidare ! Efter tolv år med en gravt funktionshindrad son blir man van vid att förutsättningar förändras hela tiden och Jag tror vi ( ialla fall Camilla) är ganska bra på det.

Ändå finns det vissa saker man inte kan förbereda sig för eller gilla.
Att få ett besked att den man har kär har fått tillbaka den ”förbxxxxxde” cancern får en att tänka många tankar…😢😈😥😵😱
Det blir ju inte bättre när man redan innan tror sig veta prognosen.
Sanningen kommer då som en käftsmäll av MikeTyson

Först kommer Nu får det vara nog !
Sen kommer vad händer sen ?
Sen bryter man ihop ! Men på nåt konstigt vis så gick solen upp i morse också och jag kan/ får inte ge upp ! Men jag vet att vår tid tillsammans är begränsad ! (Sen kan den vara ett ,två, tio eller tjugo år)
Ta tillvara på den !
Gör nåt bra av den !
Vad är inte viktigt !
Det togs flera beslut igår på saker som blev helt oviktiga..
…och fler lär det bli..

Åtta månader senare kysste jag min älskade farväl😢❤

2017trodde jag att jag fått influensa men det var rosfeber kom jag på några dagar senare..👍

Två år, samma fina sällskap🌻 Texten 2019 visar på det viktigaste. Att kunna vara i nuet.

2020 Just nu är det exta viktigt leva och att lyssna på vad de som kan om virus verkligen säger och följa deras råd. Alla vet att vi ska undvika närkontakt, större grupper, resa och att vi ska tvätta händer ofta. Vi vet också att många i början av smittan bor i Stockholm, Göteborg och Malmö och kom från Italienska alperna. Vi vet också hur fort smittan sprider sig i Italien, Spanien och USA. DET ÄR SÅKLART ALLVARLIGT och storstäderna löper störst risk för kaos.

Då kanske man tror att de som är på afterski i ex Åre inte är från Stockholm och inte kan läsa eller se på tv ? Eller att inga smittar där ?

Det betyder också att de som blir allvarligt sjuka inte får ta emot besök. JAG VET HUR VIKTIGA VÅRA SAMTAL MED MILLA SISTA TIDEN ÄR❤. Flera människor kommer dö utan att ha nån anhörig bredvid sig, det betyder också att fler människor inte kommer kunna ta farväl av sina nära då besöksförbud råder. Så jag fattar varför vi måste göra allt vi kan för att bromsa smittan så vi klarar av att hantera den.

Samtidigt skriker media att börsen går ned ! Det betyder inte att bolagen inte har pengar. Börsen speglar vad de som spelar på börsen TROR om framtiden och dess investering och möjlighet till utdelning. ”ekonomer” varnar också för att vi bromsar för hårt ??

Ja det kanske VI gör ? Och såklart kommer detta kosta världen över..Men de späder ju på också på oron ! Och vad är alternativen ? Och regeringen har inte stängt så mycket alls. Hela Sverige står inte still ! Många bolag går jättebra nu. Och många bolag bromsar in och väntar på rekylen så fort vi kommer igång igen. En del av industrin står still då de inte har material, de har varit med om detta förut och varslar på rutin. Och de hoppas på ett kort stopp så att de allra flesta kan gå tillbaka till sina gamla jobb direkt. Rese o nöjesbranschen drabbas visst..

En reflektion är också att de som är mest kritiska är medelålders och bor i en storstad ??

Men vi får gå ut, vi kan äta, handla, åka kommunalt, tanka, jobba osv..vi kommer förhoppningsvis också gå på krogen och resa igen så det handlar om I-landsproblem. Hur många frågar hur de i flyktinglägren mår och vad de vill kunna göra ?

Jag tycker regeringen gör ett bra jobb och vi får anpassa oss till läget. Jag står fast vid att regeringen gjort rätt och att vi i Sverige har en mycket bättre förutsättning och tillvaro än flera andra länder i världen.Jag har pratat med flera vänner som bor i de hårdast drabbade länderna och de har det mycket värre än här…

Idag var jag till soptippen och sen handlade jag (inte toapapper även om det fanns) och det gick bra.Det fanns både lokalt Rekarne kött,frukt och grönsaker. Och blir jag minsta sjuk så låser jag in mig så jag inte smittar nån annan.

Sluta inte lev men lev klokt ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s