Vi lever i en annan tid ! Hur mycket av allt som stoppats är viktigt på riktigt ?

Igår var jag på 20 års kalas för den här lilla killen.🎈 Den lilla helvilda men roliga killen har växt upp och är nu lugn o smart👍.Men det är ju så mycket mer än så. MIN värld har såklart förrändrats ganska mycket.. Jag har blivit pappa, levt ”ett familjeliv” varit ensamstående med barn😢 och nu istället morfar❤ Men även vår värld har förändrats… och med lite perspektiv blir det spännande.

Bilden är tagen år 2000 efter att vi i praktiken rest i två dygn. Las Vegas-Chicago, Chicago-Paris, Paris-Stockholm och blev mottagna på Arlanda.

Igår på väg hem från Linköping stannade jag till och fikade o busade med den lille plutten ❤Jag inser ju att Marianne inte hann träffa Milla och jag har ju snart funnits i 4 av Vides 6 åriga liv.🎈Det uppskattas mycket av mig såklart men det ger också perspektivet att livet går vidare.

Idag har jag varit ute och gått med Jessica, Milian och Oxton❤och vi pratade om corona såklart. Vem ska man tro på ? Hur ska man agera ? Varför är vissa livrädda o varför agerar andra länder inte som Sverige ? Gör vi rätt ? Vad kommer hända ? Är det nåt världens ledare vet men ingen törs säga ? Är det överdrivet ? Jag hoppas och tror på svenska regeringens linje att försöka bromsa smittan och samtidigt hålla sverige igång och rädda ekonomin.

Man brukar säga att de som föddes i början av 1900 talet var med om två världskrig o en extrem industriell utveckling. Fast jag är inte säker på men det känns som att det går minst lika fort nu. Och vi i ”rika världen” ändrar vårt levnadssätt. Frågan är nog om allt går åt rätt håll ? Vi har det väldigt bra i vårt land. Vi har skapat en hel del beroenden. Det bevisas ganska snabbt nu. Vi i Västeuropa är inte vana vid en kris.

För att stoppa smittspridning i stor skala så förbjuder Regeringen sammankomster på fler än 500 personer och det finns en mycket tydlig med enkel checklista på hur man ska tänka vid alla sammankomster. Varför tolkar då en del företag 500 personers regeln som en sifferregel och inte att det är en allvarlig sak man bör tänka till kring och anpassa sitt beteende ??

Tyvärr är det likadant i övriga Europa o det gör att många andra länders ledningar nu tar till krafttag. Jag hoppas vi gör rätt, jag tvättar händerna, hänger inte i folksamlingar och försöker jobba på utan bli smittad eller smitta.

Men det som är rätt intressant är vad är det vi pratat om i media o på sociala medier som viktigt ? En bilmässa, rally vm, formel 1, Hockey, fotboll, golfresor mm ställs in. Restauranger har det tufft, krogbesök är en risk, likaså afterski, osv osv…Det är jättemycket pengar som inte kommer in och ekonomin drabbas såklart.

MEN ÄR DET VIKTIGT ?

Det är ju inte livsavgörande ? Och jag är rätt säker på att 99,99% av människorna i flyktinglägren eller våra hemlösa, missbrukare eller andra utsatta bryr sig inte ett skit om detta.

Jag vet hur tomhet känns😢och det är inte för att ett SM guld inte delas ut. Det kan vara att ta farväl vid en sjuksäng i ett sjukvårdstält eller att aldrig se dina barn, föräldrar, fru, vänner eller ditt land igen..

Visst det talas mycket om hur sjukvården ska klara krisen men jag väntar fortfarande på siffran hur många respiratorer har vi.. Sen kan jag räkna hur många som kan bli sjuka innan man står först i kön o väntar… Och den platsen vill jag inte ha..

Vi har ju skapat ett samhälle där vi glömt bort det viktiga o tror att allt ”vårt nöje” är livet. Livet är människor ! Visst det är kul med allt det andra (jag vet) men nu kanske nåt annat är viktigare… Och vi får inte glömma att pengarna vi inte gör av med nu har vi förhoppningsvis kvar och kan göra av med sen 👍

Ett bekymmer är ju hur många företag som inte har byggt upp en buffert som kommer försvinna ?? En del företag i nöjesbranschen tycker jag inte synd om då historien visat att den buffert de borde ha aldrig hamnat i bolaget utan i ägarnas privata fickor😡.

Vi kan ju inte sluta leva nu heller och vi kan fortfarande gynna BNP men på ett lite annat sätt. Vi kan fortfarande gå ut och äta, men du kanske inte behöver äta där det är fullsatt ? Eller ta med maten ut i solen. Erbjud dig att köra hem hämtmat till de gamla, jag har fullmakt så jag kan hämta medicin till min svärmor, det behöver inte vara stordåd ! Gör vad du känner att du kan..tänk till och Glöm inte omtanken.❤

Här kommer två bilder från idag för nio och sex år sen.😁(oxå helt oviktigta)

Ett projekt som köptes nyårsafton 2005 och såldes 2011. Bara nöje och avkoppling.

Och en bild på det som är viktigt.

Observera att jag var på samma plats för sex år sen 😁.

Och vissa saker i världen är bättre än 2014💪Då påverkade inte en svensk tonåring all Världens ledare om klimathoten., Meetoo hade inte börjat förbättra världen. Vi har massa ny teknik, nya bättre miljövänliga fordon, effektivare energikällor, nya mediciner mm mm mm

Sen kanske det politiska klimatet ändrats till det sämre ? Ibland känns det som att mediestategi, pajkastningen, skrämseltaktik och några män i olika delar av världen med alldeles för lite självkritisk styr världen..Men även det kan ändras när sånt här händer.

Om vi tar hand om och bryr oss om varandra så löser vi det här också tillsammans❤❤

Funderar på när jag skall spela stereo för grannarna 😁

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s