De sju dödssynderna i min vardag ??

De sju dödssynderna i min vardag ??

Detta låter ju helt skumt men det slog mig idag att jag nog kunde utläsa de flesta i en mailväxling jag haft igår och idag. Jag försöker lugna och stötta i en situation där två personer har en del i en konflikt och den tredje är helt oskyldig men ändå dras in och drabbas och det gör mig riktigt arg. Efter en mailväxling där jag ifrågasatt visst agerande blir jag så klart också en ”ond” människa och det är då jag inser att den som skriver inte mår bra och att hen faktiskt tangerar de flesta dödssynderna. Jag börjar också fundera på vad är motsatsen ? De kallas för dygderna och är mycket trevligare och det jag vill leva efter.

Så här kommer det och några exempel på hur en dödssynd i min tolkning kan se ut i dag..

Högmod, Jag kan bäst ! Det är bara jag som kan ! Utan mig kommer det inte fungera !

Motsatsen är Ödmjukhet ! Och den tilltalar mig mycket mer, det finns alltid nån som kan mer än mig, Jag vill lära mig, Det allra mesta kan göras på ett annat sätt och De allra flesta kan ersättas. Du är duktig men ingen är oersättlig.

Girighet Jag är värd mer lön än honom/ henne för jag kan/ har kontaker/, jag skall HA !Motsatsen är Generositet och jag hjälper hellre någon eller gör nåt för en annan människa än hävdar min förträfflighet.

Lusta Motsatsen är kyskhet men trohet är väl ett vardagligare ord idag och behöver väl ingen förklaring.

Avund Han/ hon fick göra si eller så, Varför har Han/ hon det ? Här är nog lätt att hamna när man inte mår bra, jag vet ! Varför sitter jag och Jessie utan halva familjen och andra glider fram på en räkmacka och gnäller för att de inte fått sin iphone 7… Motsatsen är Medmänsklighet ! Bry dig om de du tycker om och andra människor. Det kan vara väldigt mycket men att fråga hur nån mår eller ge en kram är en bra början. I ett förhållande är nog det viktigaste att bry dig om och Se din respektive ! Han/ hon är inte nån du äger utan nån du möjligen får dela din tid med. Så du måste förtjäna din kära. Jag har gjort en insikt och det är att de som haft det tuffast ofta har mest medmänsklighet ! Jag var gift med en person i femton år som ständigt hade ont, ändå stod hon alltid upp när nån behövde hjälp.

Frosseri Här kan vi nog stoppa in större delen av vårt samhälle idag, alla har väl mer än vi behöver ? Motsatsen är Måttfullhet och det tror jag vi alla behöver tänka till på ibland.

Vrede Ilska tänker vi nog först men det kan nog vara mer, varför svarar du inte på en gång när jag ringer/ skriver ?? Jag har ju skickat fyra mess ? (ja du skall inte svara om du är på bio med barnen) Varför är tunnelbanan tre minuter sen ?

Motsatsen är nämligen Tålamod och då blir det lite bredare, allt behöver inte ske på en gång eller NU !

Den sista är Lättja och motsatsen är Flit ! Så den kanske är totalfel att nämna i semestertid men det är ju då vi förstår känslan. Men de flesta av oss tycker nog ändå det är rätt trevligt att gå tillbaka till jobbet och känna oss nyttiga. Men det får inte vara en pressad känsla.

Kram och trevlig kväll !

IMG_20170725_192018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s