Mars 2017 Har du lånat Tom Cruise plan?

Ur kapitel 20 Sjösala Vals.

Vi säger see you och hoppar in i bilarna och limon åker först och jag efter, när jag svänger ut på vägen ser jag en lastbil i backspegeln som blinkar och det är något bekant med den? Vi börjar prata ganska omgående. P.D berättar att de börjat förbereda för IVF, va kul men också jobbigt.

A -Have your staff booked room? Or is there any restriction how we do at the hotel?

P –Can I sleep in your room? Any back doors? We fix it.

Jag parkerar vid bakdörren och öppnar med mitt kort, P har peruken på och vi åker upp direkt till rummet. Vi mötte ingen.

Vi ligger på sängarna och pratar i säkert två timmar oavbrutet. När jag inser att jag inte käkat sen 11 och Penélope säkert inte käkat sen flyget så går jag ned och hämtar buffén och P hoppar snabbt in i duschen.

När jag kommer upp och dukar upp mat på bordet så står hon i badrummet framför spegeln med dörren öppen och handduken virad runt sig. Detta är ju galet, är detta en dröm? Eller är det ett skämt eller håller jag på att bli knäpp? Jag sitter på sängkanten i ”mitt” rum i Örebro och i badrummet står en av världens vackraste kvinnor och mest kända skådisar i handduk, hon är dessutom gift. Vad fan är det som händer? Tänk att trots allt hon gjort så prioriterar hon mig och fixar så att vi kan ses här.

Vi käkar och fortsätter prata livet.

Penople berättar att detta är det sista filmjobb hon gör och att hon och hennes man försökt få barn i flera år och nu ska försöka adoptera om inte denna IVF funkar.

Jag berättar om att Vi också försökte i flera år och det var jobbigt även om det till slut fungerade med mycket hjälp. Dock ändrades vårt sexliv under några år, det blev bara något som skulle göras vid en viss tidpunkt och när det inte fungerar så börjar man ju undra.

P svarar det känner jag igen och ger mig en puss på kinden. Jag ser att hennes handduk glidit ned lite och jag ser hennes ena bröst. Jag drar upp den lite försiktigt och P ler och säger tack, du vet vad kärlek betyder på riktigt.

Klockan är kvart över tolv och natten är klar när vi smyger ut och tar en promenad i natten och ser Örebros fina gamla centrum med slottet mm.

Vi slinker in på Bishop Arms som har få besökare, jag tar med två glas vin från baren. Penople har satt sig i ett hörn i en avskild del nära ingången med ryggen mot lokalen så jag sätter mig i hörnet och har full uppsikt på rummet och ingången. Jag fattar såklart varför och frågar, varför ville du gå in här? Jag VILL LEVA, det känns både spännande och lite busigt på samma gång. Som att tjuvröka eller något annat man inte får eller bör. Jag ler och hon kysser mig på kinden. Jag tänker –För mig är det inget konstigt alls att sitta här (förutom sällskapet) och en av världens vackraste, mest kända och rikaste skådis tycker det är spännande för att hon inte bör eller kan göra det. Världen och livet är spännande.

Vi går tillbaka och smiter in på hotellet vid två tiden. Vi borstar tänderna ihop och ligger sen i sängen och pratar tills vi somnar ett par timmar senare.

Väckning 09:00, frukost och sen skjutsar jag PD till Örebro flygplats där ett privatplan står och väntar. Jag ser direkt ett namn under pilotens fönster jag känner igen.

-A Har du lånat Tom Cruise flygplan?

P- Ja eller njäe, Tom och Tim gillar bägge att flyga och har plan och cert så ibland flyger de åt varandra så de får flygtimmar, kom in och hälsa, Han kommer nog också fråga om din P1800. Han? TOM?

För att inte väcka uppmärksamhet så blir det en snabb fika inne i planet och sen en puss o kram och vi hörs.

I Call You.

Jag sätter mig i bilen och åker tillbaka mot Örebro och tänker Vad hände nyss?? Då slår det mig, jag måste tala med Peter i Eskilstuna och kolla läget. Hur han har det och han är en av få som förstår mitt udda liv just nu.

A .Tjena Adrian här, Är du hemma?

Han svarar direkt,

P. Sorry i Örebro. Kommer hem imorgon, ska jag svänga förbi?

A. Va Det är ju jag med, lunch?

P. Fan va kul, taget Svampen 12:00

Direkt efter får jag ett mess från Anne, RING NÄR DU KAN.

Jag messar och hon svarar kort att hon vill ses, hon sitter i möte men självmordsmannen förra året hade en mycket speciell substans i kroppen och nu har man hittat samma substans på åtta till fall med överdos i mellansverige. Jönköping, Linköping, Eskilstuna, Sjösala och Örebro. Jag tror inte på tillfälligheter?  Vi hörs kväll. Jag vb messet till Petra.

Jag åker i hissen och kliver direkt ut på utsidan och möts av Peter som sitter o solar i vårsolen.

P -Det är något speciellt med Svampen och utsikten när man flyttat. Jag tror inte jag var här ofta när jag bodde här, men nu är det jättemysigt.

A –Samma här, hur är läget? Och vi möts i en stor kram sen sätter vi oss bägge med ansiktet mot solen och lutar oss tillbaka.

P –Jo det rullar väl på kämpar på.. Ingen som ringt på dörrn så fortfarande änkeman.

A –Jag måste bolla med någon som fattar, Jag har just släppt av en mycket speciell kvinna.

P –Åh vad kul men?

A –Nej inte så.. bara vänner, men jag vet ju inte vad jag vill? Även om jag skulle träffa någon? När är man redo?

P –Nu lyssnar du noga, Vi är bägge griniga gamla gubbar, har vi levt med funkisbarn så länge så klarar vi bägge oss själva ett tag till. Jag har en kollega som miste sin man för ca tio år sen i en drunkningsolycka på en båt. Jag träffade henne ett par veckor efter att min Camilla gått bort och hon frågar mig.

-Har hon sökt kontakt än? Först trodde jag hon rökt på eller fattat fel men inte då, hon menade att hennes man hade visat sig genom händelser flera gånger genom åren. Första gången hade något blåst henne i nacken på en buss i London men det satt ingen bakom. Det visade sig senare att det var exakt samtidigt som hennes man drunknade på medelhavet. Det kan såklart låta spooky för oss men hon var helt säker på tiden då de kunde se på hans armbandsur när han föll i vattnet automatlarmet gick och hon är mycket klok och förståndig person med bägge fötterna på jorden så jag kunde inte bara släppa det.

 Sen säger hon helt lugnt

  1. Ta det lugnt, i början kommer du fundera mycket på när du skall träffa ”en ny” och det kan ske imorgon eller om tio år, (delvis fick hon rätt dagen efter) Du kanske tom träffar någon och tror det är rätt men sannolikt är du rädd för att vara eller bli ensam.
  2. Men med åren kommer du bli mer självständig ,kräsen och samtidigt rädd att det inte funkar. Välj direkt bort de som har stökiga ex eller dålig ekonomi eller de som vill styra dig.
  3. Lev livet däremellan, man kan ju ses, äta, festa, resa, ligga utan förpliktelser och det kanske är roligare och enklare.
  4. Säg Ja istället för Nej om du vill och NEJ om du inte vill. Och du anar inte vilka möjligheter de finns om du inte sätter gränserna.
  5. Och en dag så träffar du kanske rätt och då känner du det och då spelar det ingen roll var och hur Ni bor? Men gift för fan inte om dig innan Ni levt ihop i minst tio år.
  6.  Kör bara!

P –Och jag måste tillägga att det med möjligheter har stämt in på mig men det har också berott på vilket humör jag varit på, man har olika dagar och vissa dagar är allt möjligt och nästa kan ingen nå dig..

A –Klok kvinna. Ja, det där med möjligheter känns bekant.. Och jag tror det har med hur mitt jobb går också? Fick just ny information och soppan bara sväller. Det är tamefan värre än jag någonsin kunnat tro i vår lilla idyll vid sjön.

P –Finns stålar finns skit.. Nu måste vi ha mat o en öl.

Lunchen blir en långfika och vid tretiden har vi bestämt att vi åtminstone ska åka cab i sommar och jag åker hemåt

Strax efter att jag passerat universitet på väg ut ur Örebro står en tjej och liftar. Skall jag stanna? Och tanken slår mig, Ja istället för nej och var snäll. Du vet aldrig vart det tar dig?

-Hej, jag heter Sara, får jag åka med till Sjösala?..Jag missade bussen och skall på arbetsintervju på polisen, eller nästan..

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s