Jag jobbar med människor och säljer min kropp.

Livet som redovisningskonsult.

Ny dag, nya möten=nya erfarenheter🙏

Man hör ofta.-Jaha, du håller på med bokföring -Är inte det tråkigt?

Mitt svar är ofta-Nej, jag jobbar med människor och jag säljer min kropp👍
Mest då huvudet och hjärtat i form av engagemang för våra kunder.


Oavsett var du är i Erfarenhetsnivå så hjälper vi företagen med så otroligt mycket mer än just debet o kredit. Mer och mer blir det en administrativ support med redovisning som specialitet. Jag har hållit på med detta ganska länge och jobbar mer o mer med människorna i och bakom företagen. De senaste veckorna har jag träffat godsägare, fastighetsägare, jordbrukare, hantverkare, bilhandlare, organisationer, kläddesigners i premiumsegmentet m.fl. En ganska brokig blandning men det är det som är så kul, men alla är människor.

I grunden handlar vårt jobb om att redovisa var du tjänar pengar och hur du skattar. Så bokslut, deklarationer och analyser är huvudsyssla. Hur kan du utveckla? Håller Ni på med rätt saker? Har NI fokus på det som är kul eller det Ni tjänar pengar på? Tjänar Ni rätt pengar eller har Ni rätt kostnader? Hur mäter Ni vad Ni gör? Har Ni rätt analyser? osv..

Men ofta när det gäller företag med en eller några få ägare glider det ofta över till vad är din/Er plan för framtiden,

Hur ser familjen ut? Hur mår du och dem? Hur mycket jobbar du? Tar du rätt lön? Lever du i en situation du trivs med?

Skall/ kan du kliva av eller kliva in i en verksamhet och när? Har du råd att göra det? Om nåt händer, Vad gör Ni då? Vill nån i familjen ta över? Och ibland får man säga ifrån och säga stopp! Här gör Ni fel✋

Jag kan göra ett så mycket bättre jobb om jag har ”hela bilden”, ibland eller faktiskt ganska ofta kan den där jobbiga sanningen som jag kommer fram till vara något de egentligen vet men förtränger för sig själva eller inte vågar säga till sin kollega. Och lika ofta så blir jag förvånad över hur öppna nya kunder är med sin situation. Förtroendet jag/ vi får är något jag ödmjukt bara kan återgälda med engagemang för min klient.

Så myten om tråkig bokföring kan vi slopa. Det är kul att jobba med människor och jag lär mig något nytt varje dag🙏 Kram ❤️och ha en fin dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s