Döden har lärt mig att leva❤️

För sex år sen stod jag och höll en fantastisk kvinna i handen o försökte förstå att min lilla kille som låg framför oss aldrig skulle vakna igen.

Han hade återsett Milla❤️ i himlen, min älskade fru som i januari lämnat oss. Kaoset var ett faktum och det har varit långt ifrån lätt.

Men med ett perspektiv på sex år så känns det som att jag idag lever ett nytt liv och det finns ett uttryck som säger tiden läker alla sår. Det är nog en tolkning, jag tror det mer handlar om att man lär sig leva med det faktum att de nu är i mitt minne och samtidigt så har döden lärt mig att uppskatta livet. Minnen o saknaden finns alltid med oss men idag är det en erfarenhet o en styrka.

Sex rosor idag❤️

På samma sätt som de som överlevt en sjukdom, ett krig eller varit med om en allvarlig olycka också får ett lite annat perspektiv. Visst jag har krockat, kraschat några/ för många? gånger, kanske haft både tur, rutin o änglavakt men har aldrig hamnat så nära döden så jag reagerat på det. Men..

Jag kan lättare uppskatta att Milian (barnbarn) kan springa, hoppa, klättra osv. Jag vågar nog också ställa de svåra frågorna för att jag bryr mig och omtanke är aldrig fel. Senast i lördags såg jag en ung tjej stod o torkade tårar o sminket rann🥲, jag tänkte att har hon ingen kompis här? Kommer ingen inom en minut går jag fram. Se dig omkring o se andras behov. Det kan räcka med en fråga, ett leende eller en komplimang. Jag uppskattar också och ser till att göra även små saker. Fika, middag, konsert, resor eller bara ta en glass i solen. Det viktiga är att umgås och göra saker tillsammans med och för andra❤️🙏.

Idag börjar i teorin min semester, ja jag ska jobba några timmar då o då men solen skiner o jag ligger i solen o käkar glass. Ikväll ska jag träffa ”släkt” från Tyskland o imorgon ska jag hålla samma kvinna ❤️i handen som för sex år sen men för hennes skull denna gång🙏. Sen ska jag hänga med människor jag tycker om i en månad. I lördags fick jag en fråga som andra kanske skulle säga. Jag måste kolla med jobbet, kalendern, bankkontot, jag måste fundera, vet inte, vem ska vattna blommorna?, kanske osv.., Jag tänkte i två sekunder sen sa jag JAPP, vi åker i oktober👍🚀Kul🙏 Det är roligare att säga ja och i värsta fall göra nåt tokigt än att ångra att man inte. 2019 drog jag till Moskva en helg, en resa som jag idag inser att jag kanske aldrig kan göra igen 🙏

Ha en fin kväll 🙏🍷🛵

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s