Sjösala vals en speciell historia i ett nytt format

Varför vaknar man 05:30 och vad gör man då? Ja man går upp efter ett tag och lägger sig i soffan på altanen och klurar lite på livet o historien.

Sjösala Vals en historia om girighet, ondska, kreativitet, sorg och kärlek

Det var ett tag sedan jag skrev nåt på skärmen men historien finns alltid i bakhuvudet och går framåt. Senast förra veckan när jag var i Oslo och inser att man nu bygger nytt med inslag ur det sättet jag i historien hävdar att man byggde redan på 1500 talet. Ibland händer också saker i nutid som jag redan skrivit och det känns ibland lite ”spooky”.

Och nya inslag kommer ständigt, det som nu skall skrivas är väl de jobbiga delarna med att förlora två personer och hur man lever o tänker då. Men i sommar är det dags.

Vad menar jag med nytt format?

1 Jag är inte författare och skriver inte en bok. Och böcker där alla ska skriva om sig själv har jag fått nog av med några få undantag.

2 Jag skriver min fiktiva historia med inslag ur verkligheten. Och då jag är som jag är gällande nytänkande så skulle jag vilja presentera den på ett nytt sätt.

Då tänker många ljudbok, men det är ju ändå en bok men en skådis läser och kan förstärka vissa delar.

Jag tänker först att den skrivs i 24 kapitel så den skulle funka att presentera som en julkalender eller semesternöje. Sen blir det kul🥰. Hur gör man nåt annat? Som en radioteater? Eller ska den illustreras med bilder? Digitala röster av vissa händelser efter hand som du går framåt i texten i paddan? Jag tänker att du läser texten och sen helt plötsligt spelas scenen upp på nåt sätt. Det kanske tom skall spelas upp en inspelad scen? Alternativt att karaktärens tankar läses upp?

Jag är också sugen på att få till nåt interaktivt på nåt sätt. Kan läsarens synpunkter, tankar eller känslor visas för andra? Som Ni hör, många idéer finns det😂 Och tekniska lösningar finns säkert, det gäller bara att tänka utanför boxen och veta vad som kostar o inte.

Men det viktiga är att den skrivs och det är rätt kul att göra sin story. Både avkopplande o den ger perspektiv på att tiden går. Det är snart sex år sen jag förlorade Albert och händelsen som la grund till skrivandet skedde.

06:50 dags att käka frukost? Med denna vy är det helt ok.

Ha en fin dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s