Vem fan ger bort en bil?

Sjösala Vals Kapitel 13

Maj

Vem fan ger bort en bil?

Det är i mitten av Maj och jag sitter på altanen och njuter av kvällssolen och tänker på Carina och att jag måste bestämma gravsten men tanken går fort över till att August operation till slut gått ganska bra. Det har nu gått en och halv månad och det funkar bättre än jag hoppats men framförallt så mår August bättre. Det enda skumma är när han får kramper. Att få epilepsikramper och ha en stel rygg blir väldigt skumt och jag är rädd att det skall gå tekniskt sönder även om de sagt att det inte är nåt bekymmer. Monica och jag messar lite kort.

Jag har gjort en sallad på överbliven tacofärs och div gott och blandat som fanns i kylen. Jag slösurfar på fejjan och får se ett inlägg på motorbanan i Eskilstuna, en bild jag reagerar på! Det är Jan Emanuel Johansson och en snubbe i en mini som jag känner igen?

Men, Vi har ju setts nyligen, var? Jobbet? Nääääe.

JAAA, Vi sågs ju i fika rummet på Karolinska, hans grabb och August gjorde tydligen samma operation fast med några dagars mellanrum. Det är rätt galet att man kan vara på samma avdelning i en vecka, barnen är lika gamla och har gjort samma operation och man ses en gång. Det visar hur mycket man är på rummet.

Hade han också bil-intresse och håller på med motorsport, jag måste nog lyssna lite hur det funkar i Eskilstuna. Jag läser vidare på banans sida och får upp en massa inlägg om den fantastiska gåvan och en fantastisk dag då de skjutsat sjuka barn med sportbilar och även några kommentaren om folk som tydligen är avundsjuka på herr Johansson.  Jag får också upp att speedwayklubben är nära konkurs igen. Samma visa som på andra ställen. Men de kursade ju för sex/ sju år sen ?

Men varför skänkte han bilen? Jag går in på hans sida och sätter ölen i halsen! DETTA ÄR SPOOKY. Vi har inte bara våra funkisbarn gemensamt, bägge har förlorat sina fruar i cancer i år. Och bägge jobbar med ekonomi och är från Örebro. Undrar om vi setts ?

Tillbaka till bilen, jag läser att han spontanköpt den på telefon från Karolinska då han var så glad att sonens operationen gått så bra. Bilen kom hem samtidigt som sonen i Ambulanstransport. Ja den känslan kan jag känna igen. Men fortfarande, varför ge bort den? Tydligen så var det en välgörenhetsmiddag med auktion och under kvällen fick Peter veta att givaren fick bestämma vart pengarna skulle gå. J E Johansson har i början av middagen skämtat om att det vore ju kul om att det är ok att skänka sin bil. Peter hade tydligen lånat ut pengar för att banan eller klubben skulle ha råd att köpa en tvåsitsig handikappanpassad gokart och fick idén att genom att skänka bilen som han köpt ”billigt” så kunde den i praktiken om den gav ett bra bud betala lånet på gokarten istället. Och idén lönade sig. Smart.  Men inte alla har det hjärtat?

Det sista jag läser är orden om att hans fru hade gillat det han gjorde. Det är jag säker på. Jag måste ta en lunch med honom någon dag.

Två veckor senare.

Våren är full gång och det är i slutet av Maj och jag går längs kanalen på väg hem efter att käkat o tagit en öl med lite bilnördar här i Sjösala. Det var skönt att prata om något annat än sorg och jobb utan bilars teknik och sommarens stora bilträff med utställning vid strandpromenaden och cruising i Närke o Sörmland. Klockan är halv sju och det är riktigt vårvarmt ute så jag tänker ta en promenad hem. Det tar ca 25 minuter och August assistent slutar åtta så det är lugnt. Alla blomsterarrangemang och rabatter är väldigt färgglada. Utefter de flesta kanalerna i Sjösala finns gångvägar eller trottoarer och på dem står många fina parkbänkar i blandade färger utställda och det är väldigt uppskattat. Jag tar en bild och messar till Monica med texten. Bra kväll, stor kram. Cu❤️

Vid den första gula soffan jag passerar sitter ett äldre par o håller handen och pratar. Jag tänker på Carina och det är alla såna stunder vi missar.. På nästa soffa sitter ett yngre par och hånglar grovt så de lägger knappast märke till mig eller till det jag ser 25 meter framåt ungefär strax före nästa soffa. Två personer verkar uppenbarligen mitt inne en diskussion och de är inte överens. När jag kommer några meter ifrån dem så ser de bägge på mig och då reagerar den ena mannen. Har ser på mig, knuffar den andre mannen rakt ut i kanalen och slänger sen det han har i handen rakt ut i vattnet. Sen vänder han o springer därifrån. Mannen i vattnet svär o simmar mot mig. Jag tar upp nallen, fotar den springande mannen och slår sen direktnumret till Polisen i Sjösalas ledningscentral. Därefter hjälper jag den våte mannen upp.

Han verkar först bara vilja komma därifrån och han vill inte prata med mig. Men han har innan han landade i vattnet mellanlandat på en liten mörkgrön roddbåt som ligger förtöjd efter kanalen så han har ett par rejäla sår på ben o höger armen och han har också rejält ont så jag får honom att vänta på ambulans. Den har jag dock inte ringt utan det kan polisen få göra så de får koll på honom. Det är Pernilla Larsson och Janne Häggström som kommer så jag nämner lite tyst mina observationer för Pernilla som snabbt och diskret beställer en dykare till platsen.

De får också dit förstärkning som dels skall följa med ”offret” till sjukhuset och dels skall ju vittnen höras. Mannen är i 30 års åldern och välkänd av dem. Jag lämnar mina observationer o tar sen en taxi hem.

När jag kommer hem så sover August redan så jag sätter på en kopp te o sätter mig på verandan. Jag hinner knappt sätta mig när Petra på krim ringer. Vad händer? Har du varit på eget spaning? Nej för fan, jag var bara på väg hem.

Mannen i vattnet kände iallafall igen dig och trodde du haft span på dem😂😂. Dock visste han inget mer. Han Hade aldrig sett mannen som knuffade. Konstigt va? Haha, eller vad tror du, såg de ut att känna varandra?

A -öh, svårt men såklart visste de vilka de var även om de inte är vänner. Jag gissar på någon form av deal?

Dykarna hittade en Glock precis där du trodde att den landade i vattnet. Den är sannolikt stulen för numret är slipat.

Jamen då vet vi nog vad det handlade om. För den låg i en påse så det var ju inget de hotade med. Och de äldre paret hade haft koll på dem långt innan du kom och de hade pratat säkert fem minuter. De bekräftar också allt du sett. De unga paret hade noll koll innan han mellanlandade på båten😂. De bad om ursäkt att de hade fokus på varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s