Jag vill tycka om Ryssland..

LÄS HELA TEXTEN INNAN OM NI KOMMENTERAR !

För tre år sen hade jag landat på Arlanda och kom från en trevlig och lärorik helg i Moskva. På vägen hem så betalade jag ett köp som påbörjats vid gaten när jag satt och väntade.

Jag åkte sen hem och packade om, jobbade lite och fixade lite annat..

Besikta Honda S2000 i nysnön…

Någon dag senare mot Arlanda igen och mot en partyhelg med trevliga människor i Madrid.

Nu till det viktiga och tanken bakom att jag Vill tycka om Russia och att Jag en dag kanske vill åka tillbaka.

Bilden ovan är från GUM i Moskva och den under är ett utecafé i Madrid

Som Ni ser så är det ingen större skillnad mer än temperaturen just då.

Människorna i både Moskva o Madrid var trevliga, glada, artiga och ville ha trevligt, precis som vi.

Det som utmärkte Moskva i jämförelse mot Sverige var att Tunnelbanan är vacker och funkade fruktansvärt effektivt (gick varannan minut) , det var rent och snyggt på gator o trottoarer, människor var ute o flanerade på kvällen. Precis som det var mycket människor ute i Madrid.

I Moskva bodde jag hos Maria i typ ”Sollentuna” och jag såg många fler lekparker och framförallt hockeyrinkar mellan lägenhetshusen. Jag såg under fem dagar en enda VAZ/ Lada 2105 (egentligen en reklamskylt) sen var det samma moderna Toyota, Kia, Renault, Ford, Audi, BMW m.fl som här med ett undantag Jag har under mitt 50+ åriga jordesnurr med bilintresse sett några få Maybach i London. Det är en lyxversion av den största Mercedesen. I Moskva slutade jag räkna vid 100… Vi åt på lyxig Ukrainsk restaurang, var på fantastisk stadscirkus, såg slalombacke, Gagarin Rymd center, OS byn, åkte flodbåt mm mm

Fikat håller också samma standard..

Och Ukraina är/ var också ett vackert land där folket vill ha det bra, utvecklas och ha turism och jag skulle vilja åka dit.

Därför gör det ont i mig att se och höra om detta galna KRIG, eller försök till utplåning och dess effekter. Det har uppstått ett rysshat och förakt i Världen. I Sverige och i Finland är det hysteri angående Nato, oavsett om det är rätt eller fel, jag kan inte tillräckligt men försöker lyssna på de lite äldre politikerna som har både lång erfarenhet av politiska spel, Jugoslavien och Iran/Irak krigen och kan se med distans på all faktaspridning från alla underrättelsetjänster, (Usas har tydligen oxå ljugit förr) än de som skriker högt nu och vill ha ett jobb med bättre lön i September. Det är inte svart eller vitt och sen ganska många år har det varit 22,3 mil från en NATO stad till Sovjet/ Rysslands största örlogsbas.. Det talas ganska lite om det faktumet..

Kirkenäs, Norge och Murmansk Ryssland.. 22,3 Mil. Är det ett argument för eller emot ? Handlar detta egentligen om Nato ? Jag vet inte….

Oavsett vad så vill jag tro att Ryska folket inte vill ha det här kriget, DE är precis som vi, människor som vill ha trygghet, massor av dem har ju anhöriga i Ukraina. Och de vill precis som Vi leva, jobba, älska, skita, se sina barn växa upp och tom resa till Sverige eller på solsemester.

Vi tycker att det är jättekonstigt att de kan ”tillåta sig” att manipuleras av staten under alla år.. Men Vi bor inte där och vad vet Vi om hur det är egentligen? De kanske tycker de har det ganska bra och har ett jobb, ett hus eller lägenhet, en bil och kan åka till Gotland på semester så kanske det är ok? Sen finns det såklart en fattig del, såklart många fler och kanske fattigare än här men det finns även fattiga i Sverige fast vi kanske inte vill erkänna det. Vi blir ju också styrda fast vi vill tro att vi bestämmer och är så självtänkande, vi blir också lite styrda men på ett lite annat sätt och Vi vill inte erkänna det. Ena dagen är man miljöbov om man har en plastdunk i garaget, nästa har media hetsat så att alla är slut på Biltema? Ena dagen är Vi alliansfria och nästa står vi inför Krig. I Ukraina har de Krig men ingen har gått in i Sverige eller Finland men nån säger att kanske… Och Vi måste skydda oss NU ! Våra fantastiska vapen skickas till Ukraina. Varför då?

Jag är rätt säker på att om det är nånting vi är bra på i Sverige så är det att bygga vapen och vapensytem så det kanske inte är helt kört?? Såklart vill försvaret ha mer pengar, det har de velat sen 90 talet.. Rätt eller fel, jag vet inte.. Jag tänker mer vad vill Putin ha i Sverige? MBL? (obs ironi)

Jag hoppas och vill tro att denna galenskap tar slut snart och att nån normalt funtad person med medmänsklighet tar tillbaka Ryssland och styr landet mot att utvecklas för HELA befolkningen! Kanske sida vid sida med Ukraina? För folket i Ryssland är inte så olika oss även om de levt i ett annat system som de är präglade av. Det kommer ta tid men det går om de får chansen.

Putin sägs vara god för eller har snott 200 miljarder dollar, det borde räcka till att se till att alla (ca 20%) i Ryssland som saknar vatten och riktigt avlopp får det… Ryssland skulle kunna vara ett fantastiskt land.

Jag håller tummarna och tänker positivt i våra skitliv..

Avslutar med att sakna en fantastisk helg i Madrid och längtar till att se vissa personer igen.

Och när jag kom hem åkte den lille röde med hem…(att ha kul o skratta en stund förlänger livet)

Vem vet…. ett drömscenario vore kanske Ryssland i EU och Nato… Tänk vad stålar som läggs på försvar som skulle kunna läggas på nåt positivt och utvecklande..

De hade öl med.. Vet inte hur det var med hemlagat mos??

Ha en trevlig kväll, här är solen på g och snön smälter igen…

Give Peace A Chance

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s