Glad att jag inte gav upp !

För sex år sen hände det som för som för de allra flesta människor är det värsta som kan hända.

Utdrag ur min text till våra vänner på facebook.:

Igår hade jag nog dem sämsta dagen i mitt liv. (Jag trodde jag hade den när Albert blev blind). Jag och flera av mina vänner brukar skämtsamt säga Bryt ihop och gå vidare !

Efter tolv år med en gravt funktionshindrad son blir man van vid att förutsättningar förändras hela tiden och Jag tror vi ( ialla fall Camilla) är ganska bra på att anpassa oss och uppskatta det positiva.Vi (Albert) står inför en stor operation som måste göras så det är bara att ”gilla läget”.Ändå finns det vissa saker man inte kan förbereda sig för eller gilla.

Att få ett besked att den man har kär har fått tillbaka den ”förbxxxxxde” cancern får en att tänka många tankar…Det blir ju inte bättre när man redan innan tror sig veta prognosen.Sanningen kommer då som en käftsmäll av MikeTyson!

Först kommer Nu får det vara nog ! Sen kommer vad händer sen? Sen bryter man ihop! Men på nåt konstigt vis så gick solen upp i morse också och jag kan/ får inte ge upp !Men jag vet att vår tid tillsammans är begränsad!

(Sen kan den vara ett ,två, tio eller tjugo år)Ta tillvara på den !Gör nåt bra av den !Vad är inte viktigt !Det togs fl9era beslut igår på saker som blev helt oviktiga..…och fler lär det bli..Nu är det bara att försöka hitta energi för att kunna stötta..

Och det är konstigt hur mycket energi en 1,5 åring kan ge !!! Att jag kommer fira min 50-års dag känns nu ganska osannolikt.Så jag hoppas Ni förstår om vi inte dyker upp på alla kalas eller annat på ett tag..Och Ni vet varför jag inte svarar på telefon på ett par dagar..Kram

Sen dess har sex händelserika år av mitt liv förflutit..

Tio månader senare satt Vi vid en sjuksäng och grät och sa Vad ska Vi göra nu? Hur skall Vi komma vidare utan Dig?

Och Camillas svar som då lät som tröst har med åren blivit klokare och klokare.

TA EN DAG I TAGET OCH FORTSÄTT LEVA.

Vad betyder det egentligen? Lever Vi varje dag, just nu känns det som att Vi hoppar över veckor att leva.

Åtta månader senare så hade jag förlorat även Albert och jag mådde riktigt kasst, räddningen när de var som sämst fanns i vissa familjemedlemmar och vänner❤

En en dålig dag skulle Jag kunna fråga mig själv, -Vad har du gjort dessa sex år egentligen? Ingenting? Du har inte träffat nån ny relation att bo med?, Du jobbar kvar? Du bor kvar? Du lever som förut osv…

Ja, till viss mån så är det ju rätt men…Eller så ser man det på ett lite annat sätt. Jag har nog ändrat lite av min inställning. Jag försöker uppskatta mer av det lilla, jag bokar inte en resa om 8 månader och går och väntar. Jag åker på Fredag om en möjlighet ges.

Jag ”letar” inte efter nån att dela liv och hus med, jag är fortfarande romantiker så jag lever i tron att är det meningen så sker det och jag lovar att jag låter det ske om det känns rätt. Och jag ser det nog som en fördel att man tänker mycket utanför boxen när det gäller om man ska börja med nått nytt på ”gamla dar”så att det bli så bra som det kan vara. OBS att det står inte BÖRJA OM..Spänningen i mitt liv är nya saker. Även här kan det nog gå väldigt fort om det skulle hända.

Och om man tänker till så finns det mycket att uppskatta, minnas och leva för.

Först så är jag tacksam att jag har möjligheten och hälsan att leva. Sen så har Jag de här åren träffat och lärt känna många nya fantastiska bekantskaper, nya riktigt nära vänner, fått kontakt med gamla vänner, funnits som stöd eller bara skapat glädje för människor som behöver det, jag har gjort några resor (innan Covid), Jag har köpt, haft kul med och sålt tiotalet (ja fler) bilar eller leksaker, jag provar nya saker, lär mig nya saker mm mm Men framförallt, Jag har blivit morfar😍

Så jag har lärt mig lite vad TA EN DAG I TAGET betyder. LEV NU !

Idag har jag haft ett kundmöte på förmiddagen, röjt undan lite ute, handlat mat och blommor, planterat lite påskliljor, fikat med svärmor, gjort lite bus (nästa bild) och sen jobbar ett par timmar till.

Oavsett hur långt ned man hamnar så är det nästan alltid roligare att leva (undantag några fall av väldigt svår sjukdom) och jag är tacksam att jag inte gav upp utan lyssnade på min älskade vän💞. Livet och människan är fantastisk på att komma igen.

Kram och ha en fin kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s