Det är dags att visa uppskattning !

Vad snygg du är. Vad bra att Ni kämpar på Ni som jobbar hemma. Vad duktiga Ni är som håller avstånd och håller smittan borta. Vi ger lite extra i löneökning då ni kämpat så det sista året. Er stad sköter Er bra, duktigt. Som kompensation för att Ni sliter på kropp, hem och familj alternativt jobbar i ensamhet så skickar vi en blomma eller en påse bullar.

Nån som hört detta senaste året???

Det är nog hög tid att tänka till snart !

Vi läser dagligen katastrofnyhet på kastastrofnyhet, hot och restriktioner. Samtidigt som smittan i Stockholm ökar och det införs mask mm så är det ok att många är på semester? Det kanske är ok? Men den ökar visst i sälen med? Det kanske är dags att alla börjar ta det på allvar och se till varje person, arbetsplats, stad, region och även se och berätta det bra som sker. Dvs som vi brukar göra, vad funkar bra= uppskatta och utveckla, vad funkar inte=analysera och förrändra Om vi gör så här så blir det bättre.

Vad snygg du är, ska vi ta en fika? Att träffa en vän, granne, kollega och visa uppskattning kostar inte mycket och behöver inte betyda smittorisk. Sen kanske en AW på Stureplan inte är speciellt smart. Men på fiket i Dorotea bör det vara OK (0 smittade) eller i Laxå som har 2 per 10 000 invånare.

Vi har 2021-06 ett spann på smittade från ca70/ 10 000 till 0/10 000 invånare, med ett undantag i toppen på 256.(Eskilstuna har 12/10 000) och såklart ändras det men vi kan leva om Vi sköter oss. Jag talade just med en läkare och han berättade att vi inte haft nån ”vanlig infkuensa” i år. BRA !!!

Vad bra att Ni kämpar på Ni som jobbar hemma. Rådet var att alla som kan ska jobba hemma. Men jobbar alla som kan hemma? För mig borde frågan vara jobbar rätt personer hemma? Arbetsplats, familjesituation, resesätt, personkontakt osv.

Hur tar vi hand om dem? Jag tycker det är helt värdelöst känslomässigt, fysiskt och ekonomiskt men jag kämpar på. Men jag är rädd att detta kommer få effekter på sikt. Två personer utan familj på ett mindre kontor i en mindre ort har inte samma smittorisk som de 50 personer i kontorslandskap på ett call center i Stockholm. Vilka behöver då jobba hemma?

Ett första steg kanske är att på riktigt visa uppskattning. Som kompensation för att Ni sliter på kropp, hem och familj alternativt jobbar i ensamhet så skickar vi en blomma eller en påse bullar. Nästa steg är att vi utanför Stockholm eller de städer som ligger under en viss nivå kommer igång och åtminstone jobbar lite på jobbet. Kanske halva styrkan , några dagar i veckan.

Vad duktiga Ni är som håller avstånd och håller smittan borta. Er stad sköter Er bra, duktigt.

När den rubriken kommer så är väl jag redan död.. Alla städer har inte katastrofhöga siffror och det allra flesta människor sköter sig.

Vi ger lite extra i löneökning då ni kämpat så det sista året. Alla bolag går inte dåligt och det är lönen vi lever på, Alla bolag med anställda har fått stöd i form av sänkt sig avg, även de som går bra. Men vi hör bara om en åtstramning och spara spara…

Nu får det vara nog med negativa rubriker, våren är på gång.

Ge uppskattning ! Det är dags att kramas igen.

Puss o Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s