FrĂ„n allt avbokat till en fantastisk helg🙏

För mĂ„nga veckor sen bokade jag och vĂ€nner upp en kvĂ€ll i Örebro med en liten ”bar/mat” runda mm. DĂ„ Covid ökar i Örebro sĂ„ stĂ€llde vi in det i veckan.

DĂ„ helgen nu var obokad och jag i veckan tydligen fĂ„tt lite energi och inspiration sĂ„ har jag stĂ€llt undan slĂ€p, röjt och stĂ€dat i garaget och tom börjat förbereda för fortsĂ€ttning med livstidsprojekt 308;anđŸ˜đŸ€˜

VĂ€ldigt skönt med ordning igen…

Jag har tex hittat grunden till en ”clean” bakstötfĂ„ngare. Den satt en trappa upp pĂ„ ”plasthögen” ! Noll kronor och lĂ€tt! đŸ€˜Tanken Ă€r att det blir sĂ„ minimalt utstick det gĂ„r (inte 1-1,5 decimeter som orginal i USA ) och kolfiberlook bĂ„de fram och bak

Jag fick ocksÄ ett idiotryck att tömma klÀdkammaren pÄ allt!

Det hĂ€nger ihop med framtida tapetsering i gĂ€strummet mm. Och det var nog dags nu.?NĂ€r man har plats sĂ„ Ă€r det lĂ€tt att spara, inte rensa mm pĂ„ saker man aldrig kommer anvĂ€nda eller inte orkat rensa bort eller tycker har ett vĂ€rde… Tex vinterjackor, vantar, halsdukar frĂ„n Milla, Jessies peak skidbyxor frĂ„n hon var 15, CD skivor, TV spel, DVD filmer, mm mm mm.

Jag klurar pĂ„ att sĂ€lja katastrofkit om all internet slutar funka? 5 cd och 5 dvdđŸ€” 1 best of 97, 1 Kent, 1 uggla, 1 hĂ„rt rock 1 barnskiva, och 1 Top Gun, 1 sĂ„pa frĂ„n 80 talet, 1 Komedi, 1 bumbibjörnar och en film med Hugh Grant? Och en pĂ„se chips Allt 100 spĂ€nn 😁😁

Detta betydde att hela helgen var rÀddad.

Total fucking kaos…

Men lagom nĂ€r allt var ute i vardagsrummet ringer min fina vĂ€n Felicia och frĂ„gar om jag vill komma och kĂ€ka taco med dem imorgon kvĂ€ll (fredag) ja, sjĂ€lvklart vill jag det! Jag kan ju inte stĂ€da hela helgen….( jag kanske skulle ta en fika oxĂ„).

Efter en ganska bra vecka pÄ jobbet var det skönt att Äka hem, en snabb handling och sen nedcabbat i solnedgÄngen mot Kohlswa.

Det Àr viktigt att ta tillfÀllet i akt att kunna njuta av sol o blÄ himmel. Speciellt detta Är.

MyskvĂ€ll med vĂ€ldigt lokalt skjuten taco och sen en liten Mackmyra med Felicias pappađŸ€˜och bubbel med Jonas. Jag tycker bara om sĂ€llskapsspel nĂ€r jag vinner sĂ„ det var ok.

PĂ„ Lördag morgon hade flera planer Ă€ndrats sĂ„ Felicia och jag bestĂ€mde att Ă„ka till Ikea i VĂ€sterĂ„s. Det slutade med en fantastisk skön dag. Inga tidskrav sĂ„ det blev lugn shopping, mycket prat och skratt. BĂ„de fika och en underbar lunch pĂ„ ett nyupptĂ€ckt stĂ€lle jag aldrig varit pĂ„ förut. (Kajplats 9). Bra klass och mycket fisk men Ă€ven kött och vego som jag Ă„tđŸ•ș, nej jag har inte blivit vegokille utan det bĂ„de lĂ€t och var vĂ€ldigt gott.

För fem Ă„r sen (vĂ€ldigt exakt) var jag och Milla pĂ„ Ikea (sista gĂ„ngen tror jag) och jag köpte en stor myshund till Ida som skulle fylla 2 Ă„r. IgĂ„r fick jag se en stor mjuk Elefant och sĂ„klart Ă„kte den ned i vagnen till Milian ❀.

I veckan sĂ€ndes ett vĂ€ldigt bra program av Claes Elfsberg om sorg och saknad. Han har förlorat sin dotter som gick bort av cancer vid ca 30 Ă„rs Ă„lder. Sorg tar tid, Ă€r olika beroende pĂ„ relation, Ă„lder mm och det viktiga Ă€r att leva och att saknaden blir ett positiv minne. IgĂ„r kĂ€nde jag att minnet var just positivt. För Milla och jag hade ocksĂ„ en lugn dag pĂ„ Ikea för fem Ă„r sen❀.

PĂ„ vĂ€g hem mĂ„nga timmar senare sĂ€ger vi samma sak. TĂ€nk vad lyckliga vi Ă€r som har vĂ„r vĂ€nskap❀ och att vi kan göra sĂ„ hĂ€r en lördag.. Det Ă€r att leva🙏.

Imorse nĂ€r jag kom hem blev det först byte av lock till baljan. Det var vĂ€lbehövligt med dyrtđŸ€đŸ€.

Sen fika med familjen.

Och sen fick jag spontant besök av Gunnel, en gammal vĂ€n frĂ„n Örebro sĂ„ det blev en trevlig lunch pĂ„ Olearys med mycket prat. VĂ€nskap Ă€r viktigt.

Sen blev det fart igen och istĂ€llet för att fortsĂ€tta med att fĂ„ in klĂ€der, sĂ€ngklĂ€der, vĂ€skor, dynor mm i klĂ€dkammaren igen sĂ„ började jag testa nya idĂ©er för baren đŸ˜đŸ€”.. (nej, jag lyssnar inte pĂ„ Anders i arga snickaren😁vi tömmer ett rum till…

Och hĂ€r ska bli ett hörn dĂ€r 4 personer kan sitta…

Den stora frĂ„gan Ă€r i vad? Och hur det ska se ut? 😁😁😁.

KvĂ€llen avslutades med naket…

Ha en fin vecka och glöm inte att ta tillvara pÄ varandra och livet.

Kram ❀

Författare: ovantatunderbar

Man strax över 50 som levt med hustru, utflyttad dotter och en gravt funktionshindrad son. Under 2016 förlorade jag bÄde hustru som förlorade mot cancer och sonen som hastigt lÀmnade oss. Jag kommer hÀr försöka berÀtta min historia om hur det varit att leva, hur det Àr nu, alla frÄgor, ensamhet, nya vÀnner, relationen till gamla vÀnner mm mm LikasÄ aktuella tankar om livet och vÀrlden vi lever i...

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s