Social distans, ensamhet o diet är inte bra för mina köpbegär…

Det här med att bo ensam, försöka lära sig att leva på ett nyttigare sätt och samtidigt undvika att umgås suger fett (obs ordvits😁) som man sa på 90 talet!

I går morse på radion diskuterades att människor med stor övervikt var i riskgrupp och skulle kunna bli sjukskrivna men det var jobbigt att berätta för sin chef? Jag tror ju mer att bekymret ligger hos chefen. Om inte chefen redan sett det bör han/ hon byta jobb. Jag tänker mer hur säger man till en person att du är fet, gå hem! Men jag är rätt säker på de allra flesta med övervikt vet att de har sämre förutsättningar för de allra flesta sjukdomar. Sen finns såklart 2000 olika nivåer och risker..

Jag vet att jag är i riskgrupp och agerar efter det. Och jag försöker samtidigt komma ur gruppen. Det går sakta men funkar. Det kan ju inte alla så det kan ju ses som positivt. 🤘. När jag var yngre (väldigt mycket) så fanns ett elakt svar till de som kommenterade nåns vikt. . Ja, jag är tjock och Du är dum.. men jag kan banta! 😳

Jag vet inte om det är lättare att hålla diet när man inte ska umgås med andra eller inte, men det är jävligt tråkigt att inte umgås. Om man lever i en relation har man ju åtminstone en att prata med och det är fler än 0. Så jag har full förståelse för alla gamla ensamma som vill ut och umgås. Det positiva är att jag/vi tydligen för första gången i detta hus odlar egen sallad o persilja!

Det är ganska trevligt att ta färsk sallad och persilja till maten.

Ikväll blev det äggröra med korv o grönsaker.

Idag fyller min älskade dotter år och igår gjorde jag en liten tur till Västerås för att köpa present mm. Och jag kan meddela att det var långt ifrån tomt i samtliga fyra butiker (Ikea, Biltema, Jula o Ica Ekängen) jag besökte. Jag fick stå i kö på samtliga men folk håller avstånd så jag tror vi sköter oss ganska ok.

Jag tror nog att jag alltid haft en last att luras lite när nån fyller år och jag tror aldrig att Jessica fått nån present i rätt paket. Så inte i år heller..

Nu till köpbegären.. Jag har ju redan tre bilar, en ”nästan bil”, ett släp, en elmoppe mm..

Alltså, kanske alldeles för många? Men att gå hemma o fundera gör ju att man saknar en gammal leksak och det kanske är så att min nivå är just tre leksaker? Så bort med en så kan jag köpa en ny😁😁

Snygg, diskret och väldigt kul att köra.. (och jag har vinterdäcken kvar😁😁

Nu är det helg o kasst väder så jag fortsätter jobba så mycket udda tider jag kan och drömmer om framtiden.

Sen får vi se om det blir en spontan utefika eller mer garagetid.

Ha en trevlig helg☀️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s