Husfixa, minnesdagar och toppenhelg i Spanien

I sommar hade jag inga resplaner alls så planen var att göra allt det där hemma jag skjutit på i flera år…

Eller jo, det fanns en plan på att synka en helg i sommar med min vän Petra sen 35 år som nu jobbar (Ikea) o bor i Spanien. Men tidsramen har varit från Maj – November typ😁

Så jag började juli med att slutföra div jobb och påbörja andra i lugn takt utan stress på ett exakt datum. Det passade ganska bra att jobba förmiddag på jobbet och sen fixa hemma på eftermiddagen. Att bara gå hemma är för tråkigt. Runt den 22:a-23:e var jag klar o var ledig på riktigt. Så jag har fått ganska mycket gjort i och på huset o garaget.

Juli/ Augusti har ju en drös med minnesdagar (Abbes dödsdag, Millas 50 års dag, bröllopsdag och begravningsdag) så det är lite svårt att bara koppla av och leva på..

För mig är det fortfarande en stor omställning på sommaren, vi, precis som de flesta andra hade semester med familjen även om vi åkte korta resor för att Albert var på kortis.

Vi hade ju också semester hemma, dvs med massa folk i huset. Även om jag höll på med nåt så var Milla hemma, Albert o assistenter, Jessica ibland osv.. Nu är det väldigt annorlunda.. Så. Vem ska jag åka med? Vem vill jag åka med? Vem vill åka med mig?

Så det får bli på ett lite annat sätt. Ibland känns det som att jag inte gjort nåt.. Men.. Jag har försökt umgås med vänner och om jag tänker efter så har jag gjort mer än att putsa o måla.. Så jag har grillat o fikat med vänner o familjen, bilträff/ museum i Örebro, aw med jobbet, var hos Jonas o Felicia. Och hos Erik o Marianne m.fl, jag har också testat Minin o en väns gamla Quattro på bana🤘💣

Så efter några produktiva veckor känns det riktigt bra att åka bort lite.

För vi fick till en långhelg, eller snarare jag fick en. I fredags (min o Millas bröllopsdag❤️) flög jag ned hit till Alicante. Jag checkade in kl 11 och mottogs med bubbel. Kan det bli bättre?

Senare på eftermiddagen anslöt Petra o då hon nu blivit spansk i mattider så hann vi med både bubbel, pool, strand och drink på stan innan middagen kl 22:30😁🎈

Lördagen tillbringade vi här i Alicante med pool, bubbel och stranden med mycket prat om allt till sent.. Efter en promenad och en drink fick vi tips om en bra restaurang som också hade bord ute.

Där hände nåt vi blev imponerade av, Petras hamburgare var inte bra helt enkelt . Hon påpekar det och kyparen säger fine och frågar vad hon vill ha istället. Egentligen är det ok där.

När vi käkat upp kommer han ut med en bricka med cheesecake, två gafflar och en blomma på 😊och säger – vi är inte bra på burgare så jag smakade o du hade rätt! Så vi bjuder på dessert. Han vet hur man vänder en missnöjd kund till en nöjd. 🔝

Söndagen åkte vi norrut o fastnade på en jättefin strand och jag fick såna minnen från när jag o Jessica var i Brasilien 2004..

Känslan kom tillbaka ❤️ På kvällen besökte vi en jättemysig stad som heter Altea, det svåraste var att hitta en p plats då gamla stan var mycket populärt. Men en drink på en takterass fick vi till🍾

På måndagen besökte Petra ett varuhus så jag hängde i poolen o på stranden o tog sen bussen till Torrevieja där vi blev bjudna på en mycket god och trevlig middag hos Hans och Margareta (vänner till Petra och gamla Ica handlare från Örebro mm).

1997 hade Milla o jag planer på att köpa ett hus just i Torrevieja, vi var och tittade på ritningar, inredning, karta, kollade skola mm. Men nåt gjorde att det inte blev av.. När jag satt i bussen på väg in i stan och kände igen husen mådde jag illa…

Men sammanfattning är att jag har haft en kanonhelg 🎉🍾.Vi har nog inte rest ihop på 30 år? Men vi känner ju varandra så väl så vi kan prata om precis allt! Och det har vi gjort 😁Allt från jobb där man faktiskt kan jämföra Ikea med mina kunder eller Rådek, hur jobbar vi. Hur tänker vi? Barn, relationer, skilsmässor, miljö, kroppar, beteenden, döden mm mm mm…

Om det är nåt i livet man ska uppskatta så är det att ha vänner.. Och iallafall vissa är hemskt kul att resa med. Då får man tiden att ”vara vänner” Och även om vänner skiljer sig är fortfarande bägge vänner till mig❤️.

Imorse åt vi frukost till denna vy sen åkte P till Madrid o jag fortsatte på stranden o bytte hotel då jag stannar ett par dagar till då det inte fanns några bra flyg. (jobbigt😂).

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s