Varför köpa en bil jag byggde för 28 år sen?

Varför köpa en bil jag byggde för 28 år sen? Och hur mycket kan det jävlas för att få hem den?

För två år sen var jag till Malmö och köpte den ”plasthög” (VW charger kitcar) jag byggde från 87-88 och sålde 89.

Det var ju redan fullt på gården så varför? Jag vet bara att jag ville ha den igen så jag tog tåget ned till Malmö dagen efter jag såg annonsen på blocket. Det var en trevlig resa ned.

Väl nere var det mesta kvar på bilen sen 88. Ny bättre maskin var ett plus. Och det var en väldigt speciell känsla att åka iväg i en bil och känna igen ljudet, doften och körglädjen🤣.

Det rullar på på ganska bra till strax norr om Ljungby. Där börjar den gå illa och det är samtidigt bilkö. Till slut kommer jag av vägen o in på en mack. Inser att den är strömlös och kommer på att bensinpumpen gick på el.

Ringer goda vännen Daniel i Hok som lånar med verktyg och åker 8 mil med ett batteri istället för att se sonens fotboll. Vi byter och nu går den fint igen. Nu blev det flat out mot fotbollen och vi hann fram till sista 20 minuterna. Sen hem till Lagö för trevligt mat o fika.

Vi gjorde också en liten demontering av ett emblem som passade bättre på två coola killars lådbil.

Vid nio tiden fortsätter jag norrut. Vid midnatt hade jag passerat Norrköping och efter Åby så börjar det lukta olja…. Slå av direkt. Det droppar bra med olja och det är mörkt o svårt att se. Ringer svågern som är snäll o kommer och hämtar efter att jag suttit på en sten i 1,5 timme mitt i natten..

Dagen efter blev det buss o släp tillbaka igen och hämta den.

Det ska inte vara enkelt att ”leka med bilar”. Väl hemma så ser jag att felet hade gått att laga på plats då det var i änden på en oljeslang…

På sommaren såldes den till ”spindelmannen” som nån månad senare tyvärr krockade med den..

Jag försökte ännu en gång köpa tillbaka den men den hamnade hos en gammal bekant i Örebro så den kom hem till slut ändå 😂😂

En speciell bil och en speciell dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s