Det är inte plasten som förstör havet , det är idioten som slänger det i havet!

Det är inte plasten som förstör havet. Det är idioten som slänger plasten i havet!

Likaså är det inte alla bilar, flygplan eller tåg som skapar och kommer skapa utsläppen. Det beror väl på hur de drivs…..

Jag är absolut för att man jobbar för att få bort onödigt användande av plast.

Men jag blir lite orolig när politiker och miljörörelsen rapporterar i media. Jag hör en kvinna som intervjuas och som uttrycker sig som att det är förskräckligt att man hittar 30 kg plast i en död val så plasten måste förbjudas.

Pet flaskan eller påsen har ju inte hoppat i havet själv? Det är nån idiot som har slängt den där! Och det är ju vi som skapat plastberoendet, tex med regler om hur maten skall säljas.. Vi kanske skall gå tillbaka till 40- 50 talet? Mjölk i glasflaska, bröd i papp påse osv… Chokladkexen behöver inte ligga i dubbla plasthöljen. Likaså hör vi att haven är förgiftade. Men ändå äter vi (ni) nyttig fisk och skaldjur. Kräftan går på botten dit gifterna sjunker? Hur hänger det ihop?

Kött är miljöbov hävdar vissa, men en grönsak som är odlad o fraktad från Sydamerika är ok. Vi måste nog bli lite mer nyanserade. Om jag äter kött från ett djur som gått ute i Barva så vet jag att det haft det ganska bra. De jordbrukare jag känner så är alla djurvänner och de har ofta valt jordbruket av det skälet. Så de som kallar jordbrukare/nötproducenter mördare skall nog fundera på vad de skall äta om jordbruket försvinner..

På samma sätt vill vissa att man helst förbjuder bilar i städerna, ta bort parkeringar och vägar behöver vi inte? Samtidigt skriker vissa att bensinpriserna är så dyra? Tågen är miljövänliga och flyget är miljöbov! Jaha men det beror väl på….?

Om alla bilar i framtiden går på solceller så har vi inga utsläpp och behöver sannolikt vägar o parkeringar. Om tågen drivs av diesel vet jag inte hur miljösmarta de är? Likadant är det ju med elen, det beror ju på hur elen framställs och batteriets tillverkning påverkar.

Teknikutveckling går fort nu, jag tror att om marknaden är klok så kommer den driva utvecklingen åt rätt håll.

Vi kanske kan framställa en ”bensin” för en ottomotor på ett annat sätt som inte heller ger farliga utsläpp??

Så jag uppmanar politiken och media att se till roten av ett problemen och det är ofta invant beteende.

Sen blir det tokigt om vi jämför med vapen i USA där det är tvärtom, vapen måste man få ha för det är människor (gärna med annan religion) som gör fel.. Där vägrar man förbjuda nåt ingen borde behöva?

Varför är det så här? Det slog mig också att jag reflekterade över att i Moskva var man öppet, nästan dyrkade av vapen. Jag vet inte hur den ”vanliga ryssen” får ha vapen? Men hur många skolskjutningar är det i Ryssland?

Jag försöker se ett samband, och det är svårt och det är inte enkelt

Men jag har stort hopp på att yngre generationen ser mer till hela miljöbilden när tillverkar och köper bilar, telefoner, kläder, mat, smink osv.. Och hur man lever..

Jag tror och hoppas det blir bättre i framtiden ❤️❤️Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s