Skriv testamente !

I mitt testamente står BRÄNN PENGARNA PÅ NÅT KUL !

I veckan såg jag ett program om vad en domstol kan ställas inför. En lite udda man hade gått bort, inga arvingar, han hade samlat på allt och till slut fanns en förmögenhet på ca 150 mille. Det är tragiskt att se hur nån granne, allmänna arvsfonden, ”nån affärsbekant”m.fl  bråkar om arvet. så mitt råd är SKRIV !

16142413_1327619530628492_243997092380935999_n

När man är ung så tänker man inte på att man kan gå bort men Jag om nån vet att det kan ändra sig fortare än Ni anar och det man absolut inte vill är att barnen eller nära och kära skall bråka om ett arv eller om vad Ni ville ? Ni anar inte om hur små summor eller billiga saker man kan bråka om.. (ingår ibland i mitt yrke)

Nu har jag ett ganska enkelt testamente att skriva då jag har en dotter kvar  , enkelt kan man tycka ? Men jag vet att om det kan hända två saker som ställer allt på ända samma år så kan det hända igen, frågan är ju bara när ? Om hon och jag sitter på samma tåg när det spårar ur ? Vad vill jag då ? Det får absolut inte hända men OM så vet NI ! klarar sig . Då tänker jag tillbaka på vad Milla skulle ha tyckt. Jag vet att hon litade fullt på mig och inte brydde sig när hon skulle gå bort, Men jag ville att hon skulle veta  hur jag tänkte ! Det ger mig lite lugn. Så jag kommer skriva ett nytt testamente med två alternativ. Ett Om jag och  Jessica går bort innan hon får barn. I det står att syskonbarnen får en del som sätts i fond så de kan leva lite bättre när de skall skaffa eget boende. Likaså kommer några andra barn som betytt mycket för mig få samma sak. Några vänner som inte har det så lätt ekonomiskt och kämpar i vardagen skulle få lite.

12380381_1018686718188443_1308634754_nSlutligen skulle jag se till att en stiftelse skapas som skall premiera en person som utvecklar motorsporten på ett bra sätt i en modern anda, Några kriterier skulle kunna vara: Ung kvinna som satsar seriös som utövare eller ledare. En person som jobbar för att kvinnor och män behandlas lika, En person som jobbar för att sporten utvecklas med hänsyn till funktionsnedsatta…

Nu hoppas jag verkligen detta aldrig skall bli ett alternativ… Men det kan också vara bra för Jessica att veta vad jag ville då hon nån gång står med ett arv och känner att hon vill göra det jag ville med en del av det ?

I det mest sannolika testamentet till Jessica kommer det stå ungefär så här:

Du är så klok så du har redan sett till att mina eventuella barnbarn har en trygg framtid

OM det högst osannolikt finns några stålar kvar så GÖR KUL SAKER FÖR DEM !!!

Du minns bara upplevelser och det Du gjort !

Du ångrar bara det du inte gjort !

21743362_1563268230396953_3172564283567096459_n

Jag minns med glädje våra resor till både sand, gräs och snö och jag hoppas du gör detsamma !

Jag har inga krav på att mina pengar skall amortera på dina lån eller att de skall sparas till nån annan..

LEV LIVET !

Det är ingen önskan utan en order från Milla och Mig .

Älskar dig

För att det skall finnas fler minnen än stålar så åker Vi till London på Fredag.          Trevlig kväll

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s