Tafsande politiker i regionen…

Kapitel 18

Januari 2017

Jag har överlevt jul och nyår men det var väldigt konstigt utan två personer i familjen samtidigt som jag mindes förra årets helvete.

Men det har gett mycket tid att tänka och tillsammans med krim har vi gjort ett genombrott. Mina tankar under julen har gjort att Vi grävt mer i soppan som växer.

Det handlar inte bara om pengar från kommunen utan om viss droghandel där klubbarna utnyttjats som hjälp i distributionen och penningtvätt i Sjösala. Vi har nu diskret span på alla krogarna och alla större event med publik skall bevakas i vår. Vi tror att några cross och enduro samt speedwayförare tar in droger i bussarna när de tävlar utomlands. Men de är för få och det är för liten mängd för att försörja Sjösala och en del till Örebro med omnejd om de inte är fler än vi tror.

Så vi tror det kommer in på andra sätt också Vi är inte klara här så vi har börjat testa DDS Dog Devise System på fler av de ledande inom både krogarna, de misstänkta i crossklubben och några till och det ger spännande resultat även om vi inte kan använda det som bevis.

Men det är ändå för små mängder? Det hänger inte ihop? Är det värt att ha ihjäl flera personer för?

Ettårsdagen är ett helvete, vi har varit till graven och lagt rosor i den kalla snön. Sen en gemensam fika med familjen. Samtidigt så känns det inte att det gått ett år och på samma gång så känns det som ett annat liv.

Det är onsdag kväll och det har gått två dagar till, jag har jobbat sent och är kvar i Örebro och har fikat med Monica på Jawa innan hon åkte hem och sen tagit en promenad innan kvällsbuffén på hotellet. Jag ser i NA, (Nerikes Allehanda) att Takida skall ha en spontanspelning ikväll på Frimis, VA ! Jag går in på deras hemsida o ser att det finns biljetter så jag bokar snabbt en och går sen upp och duschar o drar på ett par svarta jeans o en svart skjorta. Lite livemusik är nog bra för min trasiga själ.

Kvart i tio går jag ut genom hotellets dörrar och över bron mot Frimis, det är ganska varmt så jag går utan jacka för att slippa stå i garderobskön. De har precis börjat lira låten Better när jag kommer in och jag ställer mig i baren och beställer en mörk IPA. Det är nästan fullt och en bra stämning i lokalen. Bredvid mig står en kille och två tjejer o 35-40 års åldern och vi börjar ganska omgående slänga käft och det är ganska trevligt. Det är ju inte ofta man går själv och nykter på konsert.

Efter ett tag står paret bredvid ganska tight och håller om varandra och kompisen flyttar närmare mig och lite då och då pratar vi låtar och kommenterar folk i publiken mm, ett par hånglar friskt, ett par borde nog gå hem på en gång skrattar vi, Ett annat par är uppenbart ute på en första dejt och några har druckit för mycket och buffar på alla i deras väg. Jag berättar när hon frågar att jag bor kvar på hotellet för att jag jobbar i stan ibland.

Spelningen är bra, det är varmt i lokalen och vips så är det två öl senare och klockan är halv tolv när sista låten spelas. Då säger hon,

-Jag heter Alicia, får jag fråga en sak?  

Ad-Javisst, 

Al -Är du singel ?

Ad -Öh, Ja, änkling sen ett år.

Al –Åh beklagar..

Ad –Tack

Al –Har eller dejtar du någon?

Ad –Nej.

Al- Så här är det, jag separerade för tre månader sen och vill inte ligga men tycker det är skitjobbigt att gå hem själv och sova ensam efter en utekväll. Får jag sova hos dig? Bara sova, eller är det jobbigt för dig?

Ad – Öh jo, Det känner jag igen , jag har nog saknat någon som sover bredvid i ett helt år, Inga bekymmer men varför vill du som är typ 10-15 år yngre än mig och ser fantastiskt bra ut sova med mig? En småfet gammal gubbe på 50+ som du inte vet något om? Det händer ju så mycket skit idag .

Al –Jag såg ditt polisleg i telefonen när du betalade ölen och du verkar snäll o inte här för att ragga, Rätt? Sen ser du rätt bra ut ändå.

Ad- Tack Jo, OK, jag bjuder på frukost, fast det finns dåliga poliser med har jag hört, på polisfester händer mycket skit har jag fått veta.

Vi står kvar en stund och pratar så kön till garderoben ger sig sen går vi mot hotellet och Alicia frågar, vad gör du inom Polisen?

Ad -Jag är civilanställd inom Ekobrott så jag är egentligen inte riktig snut. Mer ekonom.

Al –Åh, Jag jobbar inom regionen eller landstinget och vi har nog skit hos oss med.. I veckan blev jag galen på vår chef som ger tillstånd att driva vårdcentral till sin gamla kollega, en sosse som aldrig haft ett riktigt jobb skall öppna VC med en riskkapitalist i ryggen.

Ad –Men Va, det läste jag ju om? I Varberga va?

Al –Ja och sossen har nån kompis hos dig i Sjösala som driver restaurang som också skall vara medi bolaget, Vad kan de om vård? Dessutom så är lokalen redan övertagen av en anan person som är läkare som dessutom bor i området och vill öppna för ett tryggare samhälle. Men de har skickat in ansökan för sent enligt chefen ,bullshit..

Ad –Men vad säger du ? Får jag gräva lite i detta? Vi får nog fortsätta prata på rummet.

Al –Mer är gärna, internt mygel och han är en tafsande snubbe som håller en fin fasad som partitopp. De har som nån jävla riddarrustning på sig för inget biter på dem och all skit de hittar på bara sopas undan..

Väl inne på rummet tar jag fram min extra tandborste och ger henne.

Al –Är det ok om jag tar en dusch?

Ad –Javisst, det skall jag med, kör du först.

Alicia klär av sig och går in i badrummet med trosor o bh, jag ser att hon är ganska vältränad och troligen har fyllt på tuttarna lite. När hon stängt dörren slår jag upp laptopen och söker på vårdbolaget och företrädare samt antecknar kopplingen till restaurangägare i Sjösala, och det slutar inte där. Jag hittar direkt fler kopplingar, bägge sitter i styrelsen för Sjösala Innebandy och i bilskadebolaget. VA FAN är detta ? Den här svulsten bara växer, är vårdbolagen också med i skiten? Jag läser vidare om historik.

Dörren öppnas och jag stänger ned och går in och börjar borsta tänderna och tar sen en snabb dusch.

När jag kommer tillbaka in i rummet så har Alicia lagt sig men sänglampan är tänd och jag kryper ned på min sida. Hon tittar på mig och säger tack, vänder sig om och backar med rygg o rumpan mot mig samtidigt som hon tar min högra hand och lägger på hennes bröst. Sov gott.

OK, detta var ju mysigt..sen somnar jag.

Jag vaknar 07:30 av mitt larm och känner att något är fel, något ligger på tvären över mina ben?  När jag öppnar ögonen så ser jag ett par ben och då kommer minnet tillbaka.

Ad –God morgon

Al –God morgon, sovit gott? Har jag stört din sömn?

Ad-Öh Nej, det brukar vara jag som gör HAHAHA

Al. Nejdå, helt lugnt, men ja far runt mycket när jag sover och jag varknade i natt att jag låg på tvären över ditt ansikte..sorry..

Ad –Helt lugnt, vet inget..sov.

Under frukosten pratar vi vidare om regionens regler för ansökan att driva vård och man kan ju tro att vårdkunskap är det viktiga men tydlige så är ekonomisk stabilitet minst lika viktigt och kunskap kan man köpa in..

Alicia skall gå och jag följer henne till dörren och får en kram och TACK och jag säger ha ett bra liv.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s