Alla människor har en historia..

Ur Sjösala Vals försommaren 2017

Försommaren är varm o skön, solen skiner från en klar himmel och jag har inga planer för kvällen (som oftast) gräset är klippt, kåken städad och bilarna tvättade så jag tror jag ska ta en promenad efter sjön. Jag drar på en träningströja o ett par joggingskor och tar trapporna ner mot kanalen och sen ut mot sjön. Precis när jag vinklat ut på strandpromenaden så ser jag en äldre man sitta på en parkbänk, han ser rätt sliten men hälsar med ett leende och jag hälsar tillbaka när jag går förbi. Jag går i ganska lugn takt bort mot ”East Harbour” som östra hamnen för segelbåtar kallas. Det tar kanske 10-12 minuter innan jag är där och vänder tillbaka. Det är ganska mycket folk ute. Jag brukar gå till bägge ändarna på min 60 minuters promenad. När jag kommer tillbaka sitter mannen kvar och har tagit fram en termos och en mugg. -Vill du ha paus frågar han när jag är nästan framme. Jag tänker, ja va fan, jag har inget som väntar så jag sätter mig och säger -Ja tack, Adrian godafton. -Arne från Örebro, med eller utan mjölk?

-Va fan, Örebro jag med! Har vi setts förut? Nej svarar Arne men jag har läst om dig och sett dig på Tv, beklagar ditt trauma. Åh tack svarar jag. Jag har bara en fralla men här har du halva och innan jag hinner säga nej har jag den i handen.

-Ja ha du vet vem jag är men vem är du då ? Och hur hamnade du här i Sjösala?

Arne suckar och ler .-hur många timmar har du? Den korta versionen, Journalist med kriminalitet som intresse, jobbat lite här och var som frilans med eget bolag. Gift i 15 år med en fru som tog livet av sig. Träffade några nya men alla har ju så mycket historia som är stökat. De ska bråka med ex, barn och släkt. Jag ville bara ha lugn och ro och trevligt sällskap och nån att skämma bort. Träffade en tjej från Eskilstuna som bodde i Katrineholm som jag bodde med i fem år tills jag upptäckte att orsaken till att hon hjälpte mig med firman som hade en hel del cash var för att tömma bolaget. Så en dag ringde min revisor och frågade hur det var och hur jag mådde? Vadå mår? Jo men din sambo har ju alltid kommit med påskrivna papper då du inte mått bra och nu när bolaget är tomt är det väl läge att avveckla? Vadå tomt? Det ligger väl fem mille som jag skall köpa fastighet för.. Hon hade blåst mig och tagit ut fem mille som utdelning och satt på sitt konto. Hon åkte ut samma dag. Sen sålde jag kåken, bilen o båten och bor nu i husbilen.

Jag lever på min pension och åker runt i landet. Bor ett par månader i varje stad.

Men Va !! Hur mår du?

Aldrig mått bättre, inga krav. Och jag har så jag klarar mig. De där du jagar har säkert det också men ska alltid ha mer och mer.

Värst är de nyrika och de som tjänar pengar på stat och kommun. Undrar om Nationnalteaterns låt nånsin kommer bli inaktuell?

Jag hinner bara kort fråga-har du grävt i några sådana fall?

Om !! De finns nog i varenda stad, fin politiker hjälper utsatta kvinnor. I själva verket köper han droger av hallicken. De värnar om miljön och fina satsningar men mannens bolag dumpar skit bakom fabrikskåken om natten. Allt hänger ihop och alla jobbar och nätverkar så den fina fasaden hålls uppe men det finns ofta en grå baksida. Jag har sett den så många gånger..Alla människor har en historia.

Min hjärna går på högvarv, alla jobbar med alla..

-Tack för kaffet, hur länge är du kvar? Får jag bjuda tillbaka nån kväll?

Tackar tackar. Såklart här är mitt nummer.. trevlig kväll

Jag fortsätter promenaden och funderar…fakturor, skjutning, mord, gängbråk mm hänger allt ihop ??

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s