Stor risk att jag dör…

Text som kommer in i Sjösala Vals.

Alla överens om att det är ett bekymmer som vi måste ta tag i och vända på alla stenar👍 Men sen behöver inte fakta vara så men vi känner så.. Vilket jävla uttryck, vända på en sten? Om de ser bekymret så är det nog synliga?

Adrian sitter på verandan med gasolbrännaren på och funderar. Det enkla är ju att frågasätta medias ständiga katastrofrubriker. Ett klassisk youtube klipp är när det står en uppjagad reporter (hans mål är nog att bli krigsreporter) i Göteborg och berättar att all kollektivtrafik står still och i bakgrunden passerar en spårvagn.😂

Imorse såg jag en reporter som återigen står i blåsten o berättar hur illa det är🥷. Det bästa är när de står på en pir. Varför tror de vi har pirar ? Tanken är ju att de ska bromsa vågor och de ligger ju där för att det blåser där från havet De kan ju gå ut en fin sommardag och få luggen i pannan😂😂. Sjösala Vals📖

I veckan läste jag en spännande och väldigt bra artikel i nåt som hette kvartal om våldets utveckling. Politisk oberoende. De hade försökt granska och förklara varför medias rapportering om den katastrofala ökningen av våldet i samhället inte går ihop med att proffisorer o kriminella experter hävdar att vissa brott sjunkit och i det stora är det mindre men vissa brott ökar. Och politiker o polisen gick på vad ”att vi alla vet att det ökar”.

I korthet så beror det på vilka år statistiken visas. Ett spännande exempel var skjutning inom kriminella så om man visar statistik från 1970 så har det ökat med typ 300% typ, (Innan fanns ingen statistik), men om de jämförde 2008-2018 var ökningen 4% ?? Och tydligen var 90 talet i nivå med årets nivå ?

Många brott fanns inte förr, eller inte i statistiken, fler brott anmäls men färre straffades, hur många skadas som vårdas ? Hur många inom de kriminella ”försvann” förr osv osv,

De lyckades inte få fram en förklaring utan var faktiskt oroade över hur vi skulle lita på BRÅ granskning o rapportering när den ständigt tolkas och anpassas efter behov av rubriker.

Nu till effekten av medias rapportering, ”Vi Vet ju att alla brott ökar” och vi törs knappt inte gå ut längre.

Kom ihåg att förr hade vi papperstidningen och vi läste om brotten i vår egen by o större brotten i Sverige o Världen. Nu läser vi om allt ! Och media lever på att sälja nyheter.

Jag tror bestämt att om jag skulle riskbedömma mitt liv så kommer våld från annan långt ned på listan.

Med summering av skador sista fem åren så är störst risk nog i garaget😂😂. Sen elsåg, på elscooter, skidbacken, hjärtinfarkt under handbollen nu, covid, på cykel(speciellt full) eller när det ska testas nåt kul, kalas med alkohol eller ballonger, kollektivtrafik, hästar mm mm

Dvs allt det som kallas livet❤️

Och det är ju det spännande o lite farliga vi minns. Jag kan ju inte vara rädd för att gå hem efter ett krogbesök och sen hoppa fallskärm, klättra i berg, forspaddling eller åka till månen.

Och med nästan 100% säkerhet kommer jag sluta andas nån gång men jag tänkte försöka hålla på o jävlas så länge jag kan😎

Ha en fin kväll o nu kör Vi Sverige 🇸🇪

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s