Sveriges Radio vill att jag ska sommarprata

Sjösala Vals

Inledning Kapitel 21

April 2017

Måndag förmiddag och jag och Monica sitter på kontoret och pratar om hur vi ska lägga upp granskningen av ett byggbolag i Lindesberg med misstänkt momsfiffel och medvetet för låga sociala avgifter. Men vi har blivit så inne i härvan i Sjösala så första frågan på alla nya uppdrag är nu, har det kopling? Alla har det såklart inte utan i de flesta fall så handlar det om att komma undan skatt och moms och få ut lite extra till ägarna.

Jag tittar ut genom fönstret och solen skiner på de ljusgröna träden som är på gång .

Monika frågar, vad ska du göra efter jobbet? Köpa lite blommor att ha ute.

Min mobil ringer, 08-52… ….

-Hej det är Agneta Svensson på Sveriges Radio.

A- Hej. Vilket fall gäller det? Det har varit lugnt en stund med intervjuer.

AS –Nej, det gäller inte ditt jobb eller jo, men inte bara. Jag jobbar på P1 och har ansvar för sommarpratarna. Och Vi har fått tips om dig och tror du skulle kunna vara en intressant pratare för våra lyssnare.

A -Va! Är detta ett skämt? Vad hette Du sa du?

AS –Agneta Svensson, du kan söka på P1 och redaktionen så ser du mina uppgifter och kan ringa tillbaka om du vill?

A –Öhhh, jag ser det här och det stämmer med numret du ringer ifrån. Men varför jag?

AS –Det är väl uppenbart, du har synts i media i ett flertal spektakulära utredningar och din historia med din frus cancer och sonens handikapp under alla år och sen förlora bägge inom sex månader ! Det är inte många som kommer igenom det traumat. Om man nu gör det?

A –Nää, man blir nog delvis en ny människa i framtiden? Jag vet inte om jag klarar att prata om det och jobbet har ju en hel del sekretess. Jag måste få fundera och checka med våra jurister OM jag kan va med och vad jag får prata om.

AS – Helt ok, jag håller din plats 2 veckor, sen måste jag kolla en historisk sak som vi fick höra. Stämmer det att du varit Sveriges Navy Seal och jobbat under u båtsjakten på 80 talet?

A –Det enda jag kan bekräfta är att jag arbetat för försvaret som ekonom. Tack jag hör av mig.

AS –Stopp, jag är i Örebro nästa torsdag, Lunch på Svampen oavsett svar?

A –Ok, Tack.

Monica tittar frågande Vad var det där?????

Sveriges Radio vill att jag ska sommarprata. Har du tipsat ?

M –Nej men va coolt! Det skulle bli jättebra.

A –Jag vet inte.. Om jag ens fixar att prata om allt och det känns som att det blir ett negativt program. Vad pratar man om?

M –Du är positiv som människa, kör på vad hjärtat säger. Hur många får chansen till en sån upplevelse? Ingen jävla Pod som alla ”vill va kändisar”ska göra nu hahahahah. Du säger ju åt mig att göra vad hjärtat säger och leva nu.

A –Jaja Vi får se, måste prata med Linnea och höra vad hon tycker. Jag glömde fråga om man får pröjs? Hahaha.. Det är nog ett gratisjobb?

Lunch ute? Jag behöver nog sol nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s