Rånad av Björnligan…

Del av kapitel 22

Frukost

Jag tar en kaffe och två grova frallor med ost och ett glas äppeljuice. Tina käkar flingor. Vi pratar om allt möjligt och om kriminellas nya arbetssätt. Tina berättar att de har bekymmer med att droghandeln ibland försöker använda deras lager som mellanlagring, de använder en våra vanliga leverantörer och ber om hjälp att få transportera en extra pall som på så vis hamnar under vårt beskydd utan att vi vet om det.

Sen kastar vi ned handduk och badkläder, sololja, bok och går mot stranden och en dags avkoppling.

Vi lämnar hotellet och passerar genom en liten gränd mellan två stora hus som har balkonger mot stranden.

Det kommer fram tre sliskiga män mot mig och är först artiga och frågar var jag kommer ifrån?,Min första tanke när jag ser dem är Björnligan ur Kalle anka.

Jag svarar artigt Sverige och då kräver De hotfullt att få se min telefon, tar jag fram den och De öppnar den och de börjar gapa och skrika att jag lurar dem på dålig engelska. Jag blir lite fundersam men anar vad detta handlar om och spelar helt oförstående.

Men innan jag hinner tänka klart så har Tina reagerat då De puttat henne åt sidan och sagt att detta är mellan oss MÄN och det skulle de inte gjort för Tina ska man inte säga så åt. Hennes gamla kampsportskunskaper visade sig och efter ett par slag och sparkar och något skamgrepp runt kulorna på En av männen så lämnar de gränden småspringande med hukade huvuden.

8 SM guld, 3 EM medaljer, 2 VM silver och 1 OS brons är inte kattskit…

Jag tänker att min första intuition Björnligan var rätt..Inte vassaste knivarna i lådan får göra skitjobben..

T –Vad fan är du inblandad i?

Vad fan utreder du?

De frågade bara om din telefon!

Jag har en av världens dyraste telefoner och höll den dessutom i handen, på samma hand hängde ett armband värt 3 500 Euro. Det där var inget rån på en turist! De ville åt dig. Vad gör vi?

A –Vi går och badar, nu vet jag att jag är rätt. De fick en tom ”Kalle Anka nalle” Och för din info så ligger det en elpistol i min badväska om det gör att du känner dig lite säkrare?

T-Va fan är en ”kalle nalle”?

A-En nalle med bara helt meningslösa ”familjära” kort, några allmänna nummer så helt värdelös för dem…men den har en väl gömd sändare så polisen i Örebro och interpol kan spåra den. Och jag har två till med mig.

Det första jag gör när vi kommer till stranden är att jag ringer och vi byter hotel och ber dem att diskret fixa över våra väskor och kläder. Vi badar några dagar sen flyger jag hem med dig på lördag. Jag skall träffa den lokala polisen och informera dem vad jag tror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s