Ensamhet, död, fall från tak och hundra tusen i cash!

Vilken dag! 😬💵😥☔☀️

Idag sa prognosen moln-sol-regn omvartannat så jag startade inget stort projekt ute utan började städa undan i garaget. Det behövs efter att ha demonterat o sålt en bil, byggt en lekstuga, målat lite här o var, byggt o renoverat div möbler mm mm innan och i början av den sk hemestern. Vilket jävla ord.. Det är ju lika bra att jobba undan om jag nu ska hålla mig hemma. Alltså ingen riktig semester.

Så jag passade på att lyssna ifatt på sommarpraten.

Jag vet inte om det är åldern, ökad lyssnande pga Covid, mer harmonisk eller nåt annat som gjort att jag i år lyssnat på så många? Kanske en combo eller så har jag blivit vuxen?😁

Men. Man lär sig alltid nåt på att lyssna på andra människor och det ger också ofta viktiga påminnelser eller aha upplevelser mm.👍🙏

Anna var väldigt bra och ärlig när hon pratade mycket om sin skilsmässa, dåliga samvete mot barnen, ensamhet, hur man kan agera mm. Men det allra viktigaste som jag reagerade på sa hon på slutet. Dra aldrig in barnen i de vuxnas bråk! Det är klokt, barnen ska och behöver fortfarande ha två föräldrar. Smutskasta in den andre. Det slår tillbaka på dig själv… Tala gott om den andre! Ni har trots allt älskat varandra en gång❤️

Nästa var Albin Ekdal. Jag blev positivt överraskad av hans prat. Jag både led med honom och hans saknad av polare, skador osv. Men skrattade åt hans humor samtidigt som han står med fötterna på jorden. Citat – Min första proffslön. 100 000 spänn i cash i förskott😁. Klart värt att lyssna på.

När jag gick över till Minin hade det börjat regna rejält ute så jag började lyssna på Camilla Lif. En präst med en lite annorlunda ungdom kan man väl säga. Jag anar att hon kommer få kommentarer ”internt” efter hennes prat. Men när hon berättar om sin första kontakt med döden när hon vakade på långvården kom tårarna😥😥😥. Hon berättar väldigt igenkännande om hur det var. Jag tänkte på mina o Jessicas sista timmar med Milla..❤️

Hon berättade också hur det var ”på den tiden” Då hade vi råd att ha personal som gick på utflykt med de gamla 3 timmar per vecka! obs att hon är yngre än mig! Vad har hänt med den svenska välfärden?

Efter regn kommer solsken🌞heter det och det stämde även idag. Så jag gick ur garaget o upp, ställde upp stegen, drog igång högtrycken och klättrade upp på altan taket för att tvätta tak.

Tanken som slår mig när jag står på det sköra taket är. Ramlar jag nu så har jag tre alternativ.

1. Jag far igenom taket 2,5 meter ned på div möbler. 2. Jag rullar ned 3 meter på plattorna och det gör ont. 3. Jag ramlar ned på det lutande glaset över trappan 4-6 meter med ett efterföljande hopp på 2,5 meter till.. Jag försöker undvika att ramla!

Ju fler sommarprat med författare jag lyssnar på, ju närmare kommer jag nog att börja skriva på den där boken jag länge gått o funderat på?.. Vem vet.. Det oväntade underbara kanske börjar snart…

Kram o ha en fin kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s