Har vi det för bra ?

Ibland behöver man nog påminna sig själv om att vi i Sverige har det extremt bra. Kanske för bra? Jag skall nu berätta om tre ”händelser” jag fått höra i helgen som påminner mig om det.

Igår morse sände TV4 en väldigt gripande intervju med 2018 års Fredspristagare.

Han berättade mycket rakt om det fasansfulla och rent vidriga saker kvinnor blev utsatta för. Ett exempel var en kvinna som först blev våldtagen och sen skjuten i underlivet ! Jag kan inte skriva vad jag skulle vilja göra med de som utsatt henne 😢😢😢 men jag hade använt osthyvel och sen grävt djupt. (5meter)

Han berättade också om alla de rebellgrupper som fanns o att det fanns en koppling mellan grupperna-brotten och gruvorna de skyddade. Och i gruvorna utvinner man guld och kobolt till våra batterier😡.

Att åka elfordon kändes inte lika bra..

Miljö är numera en viktig parameter i våra beteenden, men vi bör nog lägga till moral, samhällsansvar och sunt förnuft i kraven på producenter. Det känns inte bra när de ställs mot varandra.

Lite senare läste jag ett inlägg som både gladde men samtidigt påminner. Vissa människor har nog kvar just lite sunt förnuft❤

En så klok man🙏. Han har säkert så han klarar sig men han verkar ha kvar sitt förnuft. Bra jobbat.

Nu till att Vi har det för bra och ibland tappar vi kanske vårt förnuft lite. Detta gäller oavsett hur vi mår känslomässigt och vilken ekonomi vi har.

Ibland känner jag att vi gör extrema insatser ”bara för att” på nåt vis. Förra helgen var Rally Sweden. Jag förstår att det är mycket jobb o pengar nedlagt och det är VM och de gjorde allt de kunde och genomförde en förkortad tävling.

Igår kördes Tjejvasan och de har också gjort ett hästjobb med att köra snö i mängder trots plusgrader o regn. Hade Dr Denis intervju i bakhuvudet när jag hör en motionär säga att det är dåliga spår ! Jaaaa det regnar !! Och är ju vår i halva Sverige.

Måste vi köra vasaloppet om vi inte har vinter ? Vi pratar om miljöpåverkan när vi åker på semester och till jobbet. Vi sparar på vår el o uppvärmning i boendet. Vi tänker på vad vi äter. Men sen ibland kämpar vi som tokar MOT naturen för att vi ska få utföra nån fritidsaktivitet, visst är det lite konstigt ? För 50 år sen åkte man skridskor och skidor på vintern om det var kallt o fanns snö. Man spelade fotboll på sommaren, man simmade om det var tillräckligt varmt.. Vi kanske inte har en rättighet att göra allt året om och överallt ? Javisst de som bor i Malmö har nog svårt att träna snowboard men gilla läget..Det finns så mycket annat.

Jag vet att jag också har och gör saker jag inte behöver. Men jag uppskattar det som är gratis.

Idag har jag fikat i solen två gånger.En gång med dotter, barnbarn o svärmor. Vi saknar Milla o Albert men ser framåt❤. Förberett för att hålla utbildning o badat i solen.

Såg nyss Mondos försök på världsrekord, kul att se hur hans konkurrenter peppar varandra o publik. Det blir ett kul OS i sommar.

Trevlig kväll. Kram❤