Morfar får skämma bort!😄 Och lite allvar om psykiskt ohälsa..

Jag ligger i baljan o roar mig med att surfa lite.. Lyssnat på Ali Hussein (RIP) om det finns en himmel så har iallafall Milla❤️o Albert❤️och alla andra där kul med intelligent humor.

Jag tänkte också framåt på alla projekt o saker jag kan göra de närmaste åren❤️ Jag kan ju skämma bort hur mycket jag vill🤣🤣. Det finns just nu över 5000 auktioner på Tradera med leksaker o över 4000 tusen annonser på blocket!

Visst är det rätt fantastiskt med återvinning.

Fast jag tänkte nog mer rent tidsmässigt. Jag hade ju förmånen att från 4 år bo i samma hus som min farmor o farfar. Det jag minns mest av mina somrar när jag var typ 5-10 är att jag åkte båt med min farfar på hjälmaren.

Hoppas jag har fysisken kvar så att det kan byggas o busas i många år.

Förra tisdagen var jag på ett föredrag om hur det är att ha sjukdomen/ eller vara bipolär. Jag lyssnade för att lära och lättare kunna förstå o hjälpa en vän❤️

Föredraget var kanske inte kanon.. Men några saker satte sig i hjärtat. Hon berättade om hur det var när helvetet bröt ut, hur det är att känna att Allt Är svart! Jag vill inte leva! Jag dricker/ tar droger för att självmedicinera mm. Hon hade testat åtskilliga mediciner, men få frågade hur hon egentligen mådde o varför. Men det viktigaste. Hon har kämpat i många år och kommer kämpa med det hela livet. Det läker inte/ går över.

Då blir jag illa berörd när det nu tydligen är ”inne” hos influensers att tala ut om ”sin svåra tid”… Visst de kan ha haft det lite tufft en period i tonåren. Men det är nog ingenting mot vad de som kämpar med riktig psykiskt ohälsa går igenom dag efter dag efter dag. Jag vet ju också (och kan nog förstå) att psykiskt ohälsa o missbruk ofta blir en effekt för att lindra…

Man ska nog tänka till innan man sitter i TV o berättar..Hur allvarligt är mitt lidande? Kan jag hjälpa andra? Gör jag detta för att hjälpa andra eller för att skicka en faktura?

När jag är inne på influensan.. Jag får inte riktigt ihop det med att de flesta också säger att de förstår o stödjer Greta och samtidigt hyllar dessa influensadrabbade? Jag är gammal o gillar ny sociala sätt mm men.. Det ska som Ali Hussein vara med klokhet..

Syftet med influenser (affärsmässigt) är ju att påverka till inköp. Och att köpa en ny lägenhet för kökets skull ena dagen och sen kasta ut det dag 2 o bygga nytt med med fina skåp o belysning o bara ha plats för glas för tre gäster🤣 är nog ingen bra förebild för att tänka på miljön..

För tom jag (trots vit, fet man över 50) har ju fattat att vi kan inte leva som vi gjort de senaste 50 åren. Vi överkonsummerar o nånstans ska det tillverkarkas o sen tas omhand.

Ska bli spännande o se hur framtiden utvecklas..

Kram o trevlig kväll 👶

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s