Sågs en gång för 25 år sen🥰

Ur Sjösala Vals med intryck från verkligheten..

Det är början av September och nästa vecka ska Jag och Monica till Rom på 50 års kalas och lite jobb samtidigt. Vi närmar oss ett break i fallet även om det växer hela tiden. Jag ligger i sängen med min padda i knät, jag har precis lagt på ett samtal med min gamla kollega som var under engelska SAS när jag gick utbildning under Navy Seal i SAN Diego, Nu jobbar hon i Oslo som utredare. Vi har en tråd som drar åt det hållet med så vi fick jobba ihop igen, kul. Klockan är 00:45, jag måste släcks och försöka sova.

Jag vaknar 06:46 hastigt ur en dröm men minns att precis innan jag vaknar går jag ut genom en hotel eller varuhusentre’ och möter en ung vacker kvinna som jag hälsar på genom ett leende och en nickning och går sen vidare. Jag tror jag drömde om Oslo men är inte säker? Jag har dock huvudbry för hon verkade bekant??

Kan man minnas personer från ”gamla” drömmar? Är det en känd person? Nån jag mött? Nån jag känners vän eller fru?

Hela dagen går och jag har henne i skallen, jag kommer på mig själv på eftermiddagskaffet att jag sitter tyst i ena änden av bordet och funderar, vem är hon? Finns hon på riktigt? Eller är det bara i drömmarna? Man blir väl knäpp om jag ska hålla på såhär😂

På kvällen fortsätter jag mitt samtal med min kollega Tone i Oslo och vi bestämmer att jag kommer över några dagar i Oktober så går vi igenom våra case och ser var de tangerar eller korsar varandra? Sen dricker vi Budweiser o bubbel när vi pratar minnen såklart.

Jag lägger på o går sen in på min hotelsite och bokar ett rum…

JUST DET ! Nu kom jag på det !

Det är ju Sissel från Moss. Jag mindes orten då jag förknippade den med racinglegenden Stirling Moss.

Men detta är ju helt galet, varför drömmer jag om henne? Eller snarare, varför var hon med i drömmen vilket är mer korrekt.

Vi träffades på ett uteställe i Trysil, jag gick på kryckor och till slut somnade jag o en kompis i deras stuga🤪.

Vi sågs sen en gång till på en födelsedagsfest jag hade tillsammans med några vänner. Jag går upp och rotar i gamla fotoalbum, jag hittar två suddiga bilder med texten Sissel fotar.

Hon var väldigt vacker och trevlig. Minns inte riktigt vad som hände sen? Undrar om hon är kvar i Norge? Vad har hänt i hennes liv? Lever hon? Frisk? Undrar vad hon hette mer?

Jag måste kolla ändå, in på Google, Sissel och Moss.

Va! Där är hon ju, hon har ett instakonto för en bok. vad spännande. Tänk att man kan känna igen någon efter 25 år.

Jag är ju som jag är, livet är för kort för att inte göra saker. Ingen date, bara en fika för att jag tycker det är trevligt med människor🙏

-Hej, här kommer ett konstigt mess, vi sågs på Trysil Knut.. bla bla bla. Vad har hänt i ditt liv? Jag kommer till Oslo om några veckor, fika ? Kram Adrian 🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s