Våga hoppa på tåget👍

Igår kväll hörde jag ett fantastiskt klokt ordspråk som jag gillade skarpt och har modifierat lite.

Det viktiga med livets tåg är inte att veta slutdestinationen utan att våga hoppa på tåget .🙏

Ordspråket sades i den animerade filmen Polar expressen och är väldigt bra.. Och jag försöker ju leva efter det även om tåget just nu verkar stå på perrongen och väntar på att både lokförare, kolinkastare och konduktören är sjukskrivna..

Vad är då att hoppa på tåget?

Det är nog svårt att veta vad det betyder? Det är nog också väldigt individuellt. För många tror jag att det är att byta jobb, flytta, träffa en ny relation så fort du träffar nån ”som passar in”, testa nya sporter mm Men det är nog bara att byta vagn eller? Det är ju samma typ av liv..

Sen finns det de som säljer allt och blir munk i Peru eller paddlar kanot till Sydafrika. Sen finns allt däremellan.. Det viktiga är nog att vara öppen för att våga nya saker eller ett på annat sätt. (typ res med nya människor)..

Jag har inte träffat nån ny relation, flyttat eller bytt jobb på 25 år så jag kan inte beskyllas för att hoppa på allt😁 Men för mig har det varit mer att försöka uppskatta ett nytt liv och våga leva på ett annat sätt och med vänner jag kanske inte hade träffat eller umgåtts med förut? Sen har jag sen många år haft en tanke i bakhuvudet om att nån gång leva på ett annat sätt i ett varmare land..

För fem år sen levde jag i en tillvaro som var helt absurd på många sätt.. Jag fick upp detta minne idag samtidigt som jag såg på musikhjälpen som har temat Ingen människa ska lämnas utan vård❤️.

Den värsta ilskan man kan känna är nog när man ser nån lida, man försöker få hjälp, ingen gör nåt och man inte kan påverka😥😥Det är som att springa i en mardröm och du kommer inte framåt…

Ett halvår senare kom den raka högern som golvar en.. Jag stod jag inför ett helt nytt liv och mådde skit såklart.

Men ändå hade jag släppt in nya människor i mitt liv och det uppskattas mycket ❤️❤️❤️Jag har funderat mycket på varför? Jag har inga svar men att träffa människor tycker jag är spännande. Det kan börja med ett leende till en person du möter på gatan.

För fyra år sen var jag på tre årskalas.

Det är en väldigt speciell händelse för mig och det roliga är att vi har fortsatt att alltid åka en sväng varje gång vi ses❤️

I helgen sken solen och det ger energi.. Jag har fixat i trädgården, städat garaget och förberett för en lång jul med hemjobb o i garaget.

Minin ska småfixas lite, en motor ska bli bord, nya stötfångare mm ska byggas mm. Jag startade upp traktorn också och gjorde funktionskontroll så att jag är redo.

Ikväll har jag busat med Milian.

Glöm inte..

Det viktiga med livets tåg är inte att veta slutdestinationen utan att våga hoppa på tåget .🙏

Och en dag kanske Ni köper en drink av mig på en bar i Karibien eller klättrar i bergen på månen…

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s