En bil adopterad idag🙏

För fyra Är sen behövde nog min hjÀrna annat att tÀnka pÄ mitt i sorgen av min Àngel. Och dÄ var nog en körbar leksak en tanke som lockade. I detta fall sÄ hade den samma teknik som mitt projekt i garaget sÄ jag visste hur otroligt mycket jobb som lagts pÄ den..

Man sĂ€ger ju att köpa saker stimulerar vissa behov i kroppen. Jag vill nog hĂ€vda att bĂ„de köpa och sĂ€lja kan göra det om du gör det rĂ€tt. Det mĂ„ste ju finnas ett rimligt ekonomiskt utfall. Helst en liten vinst😁😁.

Det Ă€r ju aldrig trevligt att hamna mitt i familjeoenighet man inte har med att göra. Än mindre om man Ă€r helt oförberedd pĂ„ det. SĂ€ljaren gjorde allt för sin relation till sin far och skulle sĂ€lja bilen han byggt med kĂ€rlek.

NĂ€r övriga familjen insĂ„g fakta sĂ„ blev det livat. Jag trodde jag var med i dolda kameran eller en tv inspelning av nĂ„t slag. Samtidigt uppskattade jag pĂ„ ett sĂ€tt att familjen stod upp för honom❀ Jag led sĂ„ med Ă€garen och all heder till honom som ersatte mig för att han ”lurat” mig till Malmö och RosengĂ„rd..bara att Ă„ka hem igen med en upplevelse att minnas.

Man skulle ju kunna tro att historien slutar hĂ€r….men nej !..vĂ€nta bara….

I Maj 2017 hade jag redan tre leksaker (4 bilar) men fick se min gamla vw kitcar med mÄsvingar pÄ blocket ! Jag mÄste prata med Àgaren och kolla hur den mÄr. (Jag byggde klart den 1989).Efter ett telefonsamtal hade jag köpt tillbaka den. (Nu 5)

Dagen efter tog jag tĂ„get ned till Malmö och sen körde jag Ă„ter hemĂ„t..Det gick inte sĂ„ bra denna gĂ„ng heller😁

Ett batteribyte i Hook och oljelÀckage i Norrköping..

Jag hÀmtade den bara nÄgra kilometer frÄn RosengÄrd och pÄ vÀgen upp funderade jag pÄ hur det gick med Fieron o familjen? Dagen efter sÄ messar jag och undrar hur det gÄtt ? Han berÀttar om en akut ekonomisk situation och behöver pengar fort och ber mig köpa bilen. Jag har jag ju redan fem bilar pÄ parkeringen ! Han ber mig verkligen att köp den NU och sÀlj den sen och det Àr det ok..

Det slutar med att jag betalar bilen sÄ jag hjÀlpte honom men skulle hÀmta den nÄn mÄnad senare..Ibland fÄr man lita pÄ mÀnniskor.

Innan jag hĂ€mtar den sĂ„ Ă€r jag i Spanien och dĂ€r pĂ„ stranden gjordes annonser pĂ„ alla bilar👍

Efter midsommar Äker jag ned och hÀmtar den.

PÄ vÀg hem i sommarnatten med glÀdje pÄ slÀpet..

Lite fullt pĂ„ parkeringen…

SĂ„ldes tvĂ„ dagar senare 👍

NÄn vecka senare sÄldes Àven det andra spontanköpet till Spiderman.

TvĂ„ bilar köpta i SkĂ„ne. BĂ€gge har lett till speciella möten och upplevelser och möjligheter att hjĂ€lpa och glĂ€dja👍. Köpet ger en sorts glĂ€dje, men ocksĂ„ att sĂ€lja ger en sorts glĂ€dje, inte bara om affĂ€ren ger vinst utan mer för upplevelsen av att ha Ă€gt bilen och nu skapas möjligheter till nya upplevelserđŸ˜â€.

Varför denna historia idag ? Jo, för att idag har jag sĂ„lt den Mercedes i nyskick jag köpte ifjol. Jag köpte den pĂ„ en 50 Ă„rs fest och paret som hade den hade bestĂ€llt den ny och skött minitsiöst❀❀.

You don’t buy an old car

You adopt it !

Jag hade tvĂ„ alternativ, antingen spara den för framtiden som ”finbil” men dĂ„ jag inte har plats hemma sĂ„ blir det fel pĂ„ nĂ„t vis. Jag var nĂ€stan rĂ€dd att Ă„ka i den för att repa till den eller sĂ„. Alternativ 2 var att sĂ€lja den. Men bara till nĂ„n som uppskattar o förstĂ„r bilens skick.

Jag har sĂ€kert haft 10 personer som berĂ€ttat att den Ă€r gammal, omodern, för dyr mm mm. Och jag har bara svarat att den hĂ€r bilen Ă€r inte till salu till digđŸ€”. NĂ„gra blir tom arga o började buda men det ska kĂ€nnas rĂ€tt.

Tills idag !

En ny vĂ„rdnadshavande Ă€r nu pĂ„ vĂ€g hem TILL SKÅNE !!! Med den och den kommer fĂ„ fortsatt bra omvĂ„rdnad. Han köpte bilen utan att ens provköra,.för han sĂ„g hur fin den Ă€r.

SÄ nu fÄr jag ta tag i att göra ordning Minin inför sommaren o sen fotsÀtta med 308:an och bilbanan.

Att sĂ€lja ger ocksĂ„ lite ny energi för alla andra projekt…

Ha en fin helgđŸŒ»đŸŽˆ