Modigt och klokt att ta hjĂ€lp att pratađŸ’Ș

För fem Är sen var jag, Milla, Emilia och Albert pÄ Astrid Lindgrens för att mÀta Abbes andning nÀr har sov inför operation. Vi fick leva campingliv pÄ ett sjukrum.

Under de fem Ă„r som gĂ„tt sen dess har det hĂ€nt mycket och jag har genomgĂ„tt och lĂ€rt mig massor. En av de viktigaste saker jag lĂ€rt mig Ă€r hur svĂ„rt det Ă€r att sjĂ€lv veta nĂ€r man mĂ„r dĂ„ligt, hur man tar tag i det och hur viktigt det Ă€r att ta hjĂ€lp. Återkommer till det.

En mÄnad senare fick Milla cancerbesked nr 2 och en begrÀnsad tid om 2-6 Är kvar att leva. 9 mÄnader senare sa jag farvÀl(begravning) till min Àlskade en andra gÄng och en ny fas i livet stod framför mig.

Ett Ă„r senare hade allt förrĂ€ndrats igen och jag köpte för första gĂ„ngen tulipaner som Milla Ă€lskade. Min Ă€lskade soul Marianne fick mig att gĂ„ till en kurator och fĂ„ hjĂ€lp o stöd under hösten. Det var nog ett av mina bĂ€sta beslut❀❀.

För tvÄ Är sen köpte jag blommor igen. Och det kommer jag nog göra mÄnga Är framÄt.

Detta med att vÄga prata med nÄgon Àr nÄgot som har mÄnga fördomar. Det Àr pinsamt och kan kÀnnas som ett nederlag, omanligt, (jag klar mig sjÀlv), jag biter ihop och kÀmpar pÄ osv.

Min bild Ă€r att jag tror yngre Ă€r mer öppna och ser det som mer naturligt Ă€n min generation. Jag tror ocksĂ„ det ibland Ă€r svĂ„rt att sjĂ€lv mĂ€rka att man kanske behöver det nĂ€r det Ă€r tufft i livet. Om man som vĂ€n mĂ€rker att nĂ„gon börjar mĂ„ dĂ„ligt och behöver stöd. VĂ„ga sĂ€g till ! Även om det kanske i första lĂ€get uppfattas som jobbigt sĂ„ visar det att du bryr dig🙏.

För mig var det ett sÀtt att prata om min sorg, rÀdsla, oro och mina kÀnslor, bra att trÀffa en oberoende som gav mig stöd, rÄd, kanske en annan infallsvinkel. Jag fick rÄd hur jag kunde hantera min sorg och kÀnslor. Jag fick tips pÄ hur jag kunde tÀnka och jag fick tÀnka annorlunda. Hon kunde ocksÄ kÀnna att jag kom framÄt.

Jag tror att det Ă€r bra Ă€ven om man inte rĂ„kat ut för ett trauma som jag. Har du jobbigt i förhĂ„llandet eller svĂ„rt att prata med den du Ă€lskar ? Har du skilt dig och har svĂ„rt att hantera ditt ex ? Trivs du inte pĂ„ jobbet ? Har du/ fĂ„r du inget jobb ? Har du svĂ„rt för vissa saker ? Har du en sjukdom som Ă€r jobbig ? NĂ„n att prata med löser inte alla bekymner men de kan hjĂ€lpa dig att se dig pĂ„ ett lite annorlunda sĂ€tt, kanske Ă€ndra instĂ€llning eller hjĂ€lpa dig att klara det svĂ„ra pĂ„ ett bĂ€ttre sĂ€tt. Det kan ocksĂ„ göra att du fĂ„r lĂ€ttare att prata med andra om kĂ€nslor o jobbig saker👍

VĂ„ga prova ! Vad Ă€r det vĂ€rsta som kan hĂ€nda ? Alternativt, Det kan bli bĂ€ttre !😁

I Är har jag sÄklart köpt blommor igen.

Trevlig kvĂ€ll❀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s