Rimstugor och hur lever man efter att ha sett sina barn avrĂ€ttas ?😭

Julen nĂ€rmar sig och alla pyntar, rusar runt och handlar klappar, planerar vad som skall bakas, lagas och Ă€tas. Och Ă€ven julens logistik verkar bli mer och mer, Ju fler bonusfamiljer det blir, ju krĂ„ngligare blir det nog ? Men glöm inte bort alla de som inte ”har den perfekta julen”❀

Ibland trÀffar man mÀnniskor i livet som gör att man fÄr en tankestÀllare ! Det hÀnde mig i Lördags o jag kommer till det lÀngre ned.

Innan jag trĂ€ffade min Ă€ngel och jag bodde kvar i Örebro sĂ„ sĂ„gs mina utflyttade vĂ€nner ibland dagen före julafton och sista gĂ„ngen var julen 1995. Jag skulle fira med Milla o Jessica dagen efter men det blev livat, blött och sentđŸŽ…đŸŸ.

NÀr vi köpt lÀgenheten 97 med stort vardagsrum pÄ övervÄningen sÄ körde vi rimstuga (glöggfest). Det blev ocksÄ sista julen för Jessicas morfar som gick bort under trettonhelgen.

NÀr vi köpte kÄken 05 sÄ fortsatte vi nÄgra Är.

TvĂ„ gĂ„nger har vi stĂ€llt in vĂ„r rimstuga, första gĂ„ngen var 2007 nĂ€r Albert blivit blind. Milla ville köra men jag vĂ€grade, jag mĂ„dde sĂ„ kasst för Alberts skull😭.

2014 firade vi bÄde rimstuga och Jul hos oss. SjÀlvklart var bilbanan framme i garaget.

2015 mÄdde Milla sÀmre och sÀmre och hon var benhÄrd med att

VI SKULLE HA RIMSTUGA ! Jag fixade o donade allt fast jag innerst inne inte trodde det skulle funka..Jag fattar inte varför hon var sĂ„ envis, hon mĂ„dde skit, hade ont och ville egentligen inte trĂ€ffa folk…men det var pĂ„ nĂ„t vis som att allt skulle vara som förut.

Men dagen före lyckades Jessica övertala henne att det gĂ„r inte ! Och jag minns sĂ„ vĂ€l att nĂ€r jag rev bilbanan sĂ„ var det med en blandning av rĂ€dsla och ilska. Och jag förstod inte varför jag byggde upp den??? Vi hade sen en vidrig helg med smĂ€rta och oro. PĂ„ mĂ„ndagen blev hon inlagdâ€đŸ˜ą och Ă€ven om vi ville tro att det skulle bli bĂ€ttre sĂ„ visste vi att det var början till slutet. SĂ„ den julen har satt djupa spĂ„r i mig..

Men det gÄr sakta Ät rÀtt hÄll.

Men…I lördags började jag prata med tre personer pĂ„ hotellet. Det började med att de frĂ„gade om vad för program MusikhjĂ€lpen var ? Jag förklarade först hur det funkade och att de varje Ă„r hade olika teman. Och vad Ă„rets tema var. DĂ„ mĂ€rker jag att de reagerade..

Sen hade vi ett ett flera timmar lĂ„ngt samtal om hur vidrigt krig (kosovo) kan vara. Hur man gĂ„r vidare efter att sett hela sin familj o hela byn avrĂ€ttasđŸ˜”. Hur sorgen, ilskan, saknaden kĂ€nns. Hur det Ă€r att trĂ€ffa en person i ett nytt land mmmm Det var ett vĂ€ldigt varmt men ocksĂ„ givande, kĂ€nslomĂ€ssigt och igenkĂ€nnande av erfarenheter.

Vi var nog överens om skillnaden mellan att förlora nĂ„gon av sjukdom och brott…Det Ă€r lite samma skillnad som jag kan kĂ€nna mot de som skiljer sig. Vid brott och skilsmĂ€ssa har du nĂ„gon att vara arg pĂ„.. Sen Ă€r frĂ„gan om det Ă€r bra…för det gör Ă€ndĂ„ ingen skillnad..

Det vi alla visste var att sorgen o saknaden Ă€r ett resultat av kĂ€rlek oavsett vem man saknar. Sen förstĂ„r jag Ă€ndĂ„ inte hur det Ă€r att genomgĂ„ det de berĂ€ttade omđŸ˜”đŸ˜ąđŸ˜”đŸ˜ą. Det Ă€r för mycket pĂ„ nĂ„t vis..

Avslutningsvis hoppas jag alla skĂ€nker en tanke till alla som Ă€r ensamma, sjuka, hemlösa, lider av missbruk m.fl och jag hoppas ocksĂ„ att fĂ€rre barn slipper lida pga förĂ€ldrars alkoholintag denna jul❀

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s