Döden ger insikt att leva đŸŽˆ

Döden ger insikt att leva🎈

Denna vecka började med sĂ€nglĂ€ge (rosfeber) men slutade med fantastiska dagar med mina fina vĂ€n Felicia och insikten att uppskatta de vĂ€nner man har❀.

I förra helgen hade jag hög feber lite dÄ och dÄ och i mÄndags kÀnde jag igen symptomen och fick antibiotika o det tog nÄgra dagar att komma tillbaka.

En kvĂ€ll sĂ„g jag en mycket bra dokumentĂ€r som skulle handla om hur mĂ€nniskor som vet att de har kort tid kvar att leva hanterar döden. Men till filmarens förvĂ„ning sĂ„ tĂ€nkte de mer pĂ„ livet.🔆Det var stundtals jĂ€ttejobbigt dĂ„ jag kĂ€nde igen sĂ„ mycket i min Ă€ngel, men ocksĂ„ i mig. Denna man berĂ€ttade att han förlorade sin första fru nĂ€r han var 49 och det hade lĂ€rt honom att se annorlunda pĂ„ sin egen död.

Det gĂ„r inte att undvika att kĂ€nna igen sig. Och i princip alla hade en syn att gör sĂ„ mycket du kan och gör det du vill göra. đŸŽˆâ›±ïžâœˆïž. Flera av dem nĂ€mnde oxĂ„ att det jobbiga var ju kvar för de som förlorade nĂ„nđŸ˜©.

Jag hade en dag ett samtal med en vĂ€n som skilt sig om hur skönt det ibland Ă€r att umgĂ„s med ”nya” vĂ€nner. Det Ă€r ju samma sak för mig och det nĂ€mndes oxĂ„ i programmet..

Jag tar till mitt perspektiv. För fyra Är sen fick Milla beskedet att hon hade 2 till max 10 Är kvar att leva och vÄr vÀrld rasade. För tre Är sen hade vi urnsÀttning (dvs ett 3:e farvÀl av 6 2016).

För tvĂ„ Ă„r sen Hade jag ett vĂ€ldigt trevligt ”usabesök” i Örebro med en vĂ€n pĂ„ Torsdagen, pĂ„ Fredagen Ă„kte jag och min vĂ€n AN1 till Uddevalla och sĂ„g pĂ„ Queen

med Jessika och Janne anslöt och fick sen köra tillbaka till Örebro igen

Ifjol hade jag varit stöd till Felicia pÄ akuten en kvÀll och dagen efter Ät vi Taco. Det blir lite lustigt dÄ vi Àter Taco exakt ett Är senare och bÀgge Àter nu antibiotika igen!

Jag har nu haft tre mycket trevliga dagar o kvĂ€llar med en vĂ€n som betyder mycket. I lördags kvĂ€ll blev det lite kalas med nĂ„gra vĂ€nner till Felicia och under kvĂ€llen tĂ€nkte jag lite och tog mig lite tid att uppskatta möjligheten jag ” fĂ„tt eller tagit” att lĂ€ra kĂ€nna nya mĂ€nniskor.

UtifrĂ„n sĂ„ ser sĂ€kert flera vĂ€nskaper udda ut men det Ă€r det som gör de starka. Och att lĂ€ra kĂ€nna nya mĂ€nniskor Ă€r kul. Och nya vĂ€nner och att göra nya saker var nĂ„got som flera av de personerna i programmet tog upp. TvĂ„ kvinnor hade bĂ€gge liknande dödsdomar men de reste tillsammans, sĂ„ fint.❀❀❀.

Jag kommer sĂ„klart resa med Felicia fler gĂ„nger🔆🔆 men jag sĂ€ger ofta att champagneresan i somras med Karin var helt underbar men det var just det att det var en sĂ„n resa dĂ€r resan var mĂ„let❀❀. Sen skulle jag sĂ„klart svara ja OM Karin skulle frĂ„ga igen men dĂ„ Ă€r det en helt annan resa.

SĂ„ veckans insikt Ă€r jag Ă€r lyckligt lottad som har mĂ„nga vĂ€nner, och nĂ„gra som Ă€r vĂ€nner pĂ„ en Ă€nnu högre nivĂ„â€ïž Och Ă€ven om jag inte alltid tycker att jag gör nĂ„t sĂ„ tar jag tillvara pĂ„ livet ibland iallafall..

Och det kan bara sammanfattas som ovĂ€ntat underbartâ€ïžđŸ”†đŸŽˆđŸŸ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s